Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ-ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΕΝΙΑ ΜΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΙΔΑ

Εκείνα τα χρόνια όλοι μου λέγανε, κάτσε στ’ αυγά σου, γυναίκα είσαι, δε σου πρέπει ο δυναμισμός και η φυγή. Έλα όμως που τόχα μέσα μου. Κι άμα τόχεις μέσα σου δουλεύει, σε τσιγκλά, δε σ’ αφήνει ήσυχη. Ήθελα λοιπόν να φύγω κι έφυγα. Δραπεύτεσα απ’ τα πάγια καθημερινά που με τοποθετούσαν ντε και καλά δίπλα σ’ ένα σύζυγο και μέσα σε μια κουζίνα. Πήρα στο κατόπιν τον Κόσμο, τον ηθοποιό ενός πλανόδιου θιάσου, κι ήταν σα να ακολούθησα τον αγέρα. Μου’μαθε να πετώ και δεν το μετανιώνω. Μου’μαθε να ζω ελεύθερη δίχως βαρίδια κι άγκυρες σε αφιλόξενα λιμάνια. Κιότεψα, έπεσα, γονάτισα, δεινοπάθησα άπειρες φορές. Δεν το’βαλα κάτω. Κάθε φορά σηκωνόμουνα ξανά στα πόδια μου, ανατάραζα τα φτερά μου, γιάτρευα τις πληγές μου, και ξανά προς την απεραντοσύνη τραβούσα ακάθεκτη! Κάπου εκεί γνώρισα και τον έρωτα. Τον απόλυτο, μοναδικό έρωτα που σε κερδίζει ψυχή τε και σώματι! Τυραννία η αγάπη του ίσως... Κρυφό σκολειό οι αγκαλιές μας ίσως... Όμως εγώ εκεί. Επέμενα κι επέμενα... Τον απόλυτο έρωτα δεν τον πισωπλατείς. Αφήνεσαι να τον βιώσεις μέχρι το μεδούλι! Είμαι η Αντιγόνη και σας εύχομαι αυτές οι άγιες μέρες που περνάμε να λυγίσουν την έμφυτη δειλία της ψυχής σας για ανοίγματα, για πετάγματα, για ζωή! Λύτρωση εύχομαι απ’ τις αλυσίδες σας! Αγάπη εύχομαι απέραντη και κυοφορούσα παραδείσους απάτητους! Ελευθερία εύχομαι! Δεν υπάρχουν στη γη φυλακές να κλειδώνουν ψυχές!

Αντιγόνη ηρωίδα του βιβλίου "Κρουσταλλένια μου"
   
Tη δεκαετία του ’50 σε ένα μικρό χωριό της Ευρυτανίας, τις Κορυσχάδες, μεγαλώνει η Αντιγόνη με την κρουσταλλένια ομορφιά. Ονειρεύεται να σπουδάσει δασκάλα, μα πρώτα πρέπει να νικήσει τις αυστηρές αρχές της εποχής. Μια μέρα δεν αντέχει την καταπίεση και το σκάει απ’ το χωριό ακολουθώντας έναν ηθοποιό και τον πλανόδιο θίασό του. Ανυπότακτη, ασυμβίβαστη, αγωνίστρια μα πάνω απ’ όλα γυναίκα, στην περιπετειώδη αναμέτρηση με τη μοίρα της θα συναντήσει απρόσμενους συμμάχους κι ύπουλους εχθρούς, προτού γνωρίσει τον απόλυτο έρωτα στο πρόσωπο του Λευτέρη. Η Μαρία Παπαδάκη, μετά την επιτυχία του προηγούμενου βιβλίου της Κλειστό λόγω αγάπης, επιστρέφει για να διηγηθεί μια νέα σαγηνευτική ιστορία, βασισμένη σε αληθινά πρόσωπα και περιστατικά. Ένα ακόμη μαγικό ταξίδι στη ζωή και την αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου