Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΣ-ΟΙ ΑΓΑΠΕΣ ΔΕΝ ΚΗΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΛΑΣ

H Κάτια, η μικρή "ιδιαίτερη" αδελφή του πρωταγωνιστή, που βλέπει τον κόσμο μέσα από τα δικά της μάτια πονώντας για κάθε ψυχή που υποφέρει ή φεύγει άδικα, θα ευχόταν το εξής : "Να γίνουμε περισσότερο δίκαιοι, πρώτα με τους εαυτούς μας και έπειτα με τους άλλους. Να γίνουμε κομμάτι της ανθρωπότητας, ουσιαστικό, λειτουργικό κομμάτι. Να χαιρόμαστε όλοι για το καλό και να μας λυπεί το κακό, να αντιδράμε, ο καθένας από τη δική του θέση και κλίμακα δυνατοτήτων. Χρόνια πολλά, ευλογημένα, με αφορμές για πολλές ενδοσκοπήσεις που θα μας χαρίζουν διαρκώς ένα μεγάλο, ανεξίτηλο χαμόγελο".


Βράδυ Δευτέρας. Ο ένας απέναντι στον άλλον, παγωμένες εκφράσεις, τη στιγμή που η κρύα κάννη ενός όπλου ανάμεσά τους προκαλεί αμφιβολίες αν η Τρίτη θα ξημερώσει και για τους δύο.
Κάποτε, τα λιγοστά βράδια που έμεναν μαζί ξημέρωναν αλλιώς. Τα κορμιά τους μπλέκονταν μεταξύ τους και οι καυτές ανάσες τους μύρωναν τον έρωτά τους. Δεν υπήρχε καμιά θέση για πόνο και αμφιβολία. Η αγκαλιά τους ήταν ο πιο ασφαλής τόπος του κόσμου.
Εκείνη μια γυναίκα παντρεμένη, με δύο παιδιά, λίγο πριν τα πενήντα της χρόνια. Ένας γάμος χωρίς το χάδι του έρωτα πια, παρά μόνο με συμβιβασμούς και τεράστια οικονομικά προβλήματα, που την είχαν οδηγήσει στο όριο της φτώχειας.
Εκείνος μόλις είκοσι πέντε, άνεργος, αναγκασμένος να ζει με τη μικρή –παράξενη– αδελφή του και έναν πατέρα που γνωρίζει καλά πώς να τους δυναστεύει, μέσω της οικονομικής του κυριαρχίας.

Ένας ύμνος στην παράφορη καρμική αγάπη, στην αγάπη που αγγίζει το όριο της παράνοιας, στην αγάπη που φτάνει ένα βήμα πριν τον θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου