Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ-ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ

Αγαπητοί φίλοι, θέλοντας να ευχηθώ για τις γιορτές θα χρησιμοποιήσω αυτούσια τα λόγια της Μις Ουρουγουάη 1969 κατά τη στέψη της και με τα οποία βέβαια συμφωνώ απόλυτα. Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία, τύχη, δημιουργικότητα. Μια χρονιά με παγκόσμια ειρήνη, με συναδέλφωση των λαών χωρίς πολέμους και πυρηνικά. Χωρίς προσφυγιά, παιδική εκμετάλλευση, εμπόριο λευκής σαρκός. Όπου όλοι θα παλέψουμε για έναν καθαρό πλανήτη και θα αντισταθούμε στην εξαφάνιση της φώκιας, της καρέτα-καρέτα, της κρασπεδοχελώνας. Όλοι μαζί ενωμένοι, άνθρωποι και γυναίκες, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οράτιος Χ.

Ο συγγραφέας μας συστήνει τον Οράτιο Χ., έναν ιδιωτικό ερευνητή που ανατρέπει όσα ξέραμε μέχρι τώρα γι’ αυτούς τους ήρωες. Ο Οράτιος είναι ένας καθημερινός άνθρωπος της  Ελλάδας του σήμερα, με πολλά χρέη και προβλήματα. Περιμένει τον «πελάτη» που θα τον βγάλει από αυτό το αδιέξοδο. Ο πελάτης έρχεται, το χρήμα «πέφτει», αλλά η υπόθεση που την αρχή του φάνηκε εύκολη, αποδείχτηκε δύσκολη και μπερδεμένη. Νέο αδιέξοδο στη ζωή του ήρωά μας. «Ίσως αν φαινόμουν τυχερός, να με πατούσε κανένα αυτοκίνητο στο δρόμο» μονολογεί μετά από μια ακόμη άκαρπη συνάντηση στην προσπάθειά του να  εξιχνιάσει το έγκλημα. Οι μάρτυρες ιδιόρρυθμοι, οι καταστάσεις τραγελαφικές και μια έρευνα που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Αυτό είναι το παζλ της περίεργης υπόθεσης που μας παρουσιάζει καυστικά και με πηγαίο χιούμορ ο Βασίλης Καραναστάσης, σατιρίζοντας  συνηθισμένες καταστάσεις που λίγο πολύ, όλοι έχουμε ζήσει. 
Το βιβλίο είναι αυστηρώς ακατάλληλο για άτομα που δεν έχουν χιούμορ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου