Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

ΧΡΥΣΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ


«Οι γιορτινές μέρες είναι φτιαγμένες για οικογενειακές στιγμές αλλά οι περισσότεροι το ξεχνάμε και επικεντρωνόμαστε περισσότερο πάνω στο τι θέλουμε, τι μας λείπει. Προφανώς και χρειάζομαι μια νέα μπαταρία για τον καταψύκτη της γιαγιάς και θα ήθελα να δωρίσω στην Nora ένα βιβλίο μαγείας που χρειάζεται, να πάρω μια καινούργια φόρμα για τον κύριο Riley και να αγοράσω επιτέλους εκείνον τον κινητήρα για τη μηχανική μου κατασκευή –που έχει σχεδόν τελειώσει. Οι σκέψεις είναι πολύ απλές στο να δημιουργηθούν και μαζί τους έρχεται η ανάγκη να πραγματοποιηθούν. Δεν πιστεύω πως είναι κακό να θέλει κανείς πράγματα. Σαν μηχανικός ξέρω πως κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη αλλά και δίνουν χαρά σε εκείνους που τα λαμβάνουν. Οι ευχές μου δεν θα αλλάξουν φέτος και ίσως έχω πια τα χρήματα για να κάνω τα δώρα που θέλω αλλά επίσης δεν θα ξεχάσω πως έχω την τύχη να περικλείομαι από ανθρώπους που με αγαπούν –παρόλο που το κενό της μητέρας δεν θα γεμίσει ποτέ. Έτσι, αφού ανοίξουμε τα δώρα μας, με τις κοιλιές μας γεμάτες φαγητό και γλυκίσματα, θα καθίσουμε δίπλα στο τζάκι και θα απολαύσουμε ο ένας την παρέα του άλλου, τη σιωπή που προκαλεί η κούραση της διασκέδασης, τη θαλπωρή που δημιουργεί το τέλος της γιορτινής ημέρας. Μας έφερε όλους κοντά, να δώσουμε και να πάρουμε δώρα, αλλά κανείς δεν θα φύγει νωρίς. Τότε είναι που δίνουμε τα χάδια αγάπης στο μάγουλο, τα ζεστά χαμόγελα και ανασαίνουμε αργά, γεμάτοι ικανοποίηση και ευτυχία. Τα δώρα δεν θα σταματήσουν ποτέ να είναι η πρώτη μας σκέψη αλλά οι στιγμές αγάπης θα είναι πάντοτε οι τελευταίες, εκείνες που θα γίνουν αναμνήσεις ζωής.»

Isabel Castleton, Η Κοιλάδα του Πράσινου Κρυστάλλου




Η δεκαεξάχρονη Isabel Castleton ζει σε έναν κόσμο που βρίθει παράξενων κατασκευών και μαγείας. Ορφανή από μητέρα λόγω της ματαιοδοξίας του παππού της –και ξακουστού μηχανικού– Charles, μελετάει για να περάσει στην Ακαδημία των Μηχανικών.

Καθώς το όνειρό της γίνεται πραγματικότητα, αρχίζει να μαθαίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του Charles. Καταλήγει να ονειρεύεται να ακολουθήσει τα χνάρια του στην εύρεση ενός μαγικού κρυστάλλου με απίστευτες δυνάμεις.

Η Isabel βρίσκεται μπροστά σε ένα καίριο δίλημμα. Θα συνεχίσει την ήρεμη ζωή που τόσο κόπιασε να αποκτήσει ή θα ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία στην προσπάθειά της να αλλάξει το παρελθόν;

Με τη βοήθεια δυο καλών της φίλων, της Μάγισσας Nora και του Μηχανικού Daniel, θα βάλει τα δυνατά της ώστε να φέρει ξανά τον κόσμο της σε ισορροπία. «Η Κοιλάδα του πράσινου κρυστάλλου» είναι μια περιπέτεια φαντασίας γεμάτη αερόπλοια και μαγικά πλάσματα. Θα κάνει η Isabel το πρώτο βήμα για τη διάσωση του κόσμου της, παρά τα συναισθήματα απληστίας και εγωισμού που θα συναντήσει στο δρόμο της; Δεν έχετε παρά να την ακολουθήσετε στις αναζητήσεις της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου