Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΤΑΚΗΣ -ΜΑΝΑ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ iWrite


ΜΑΝΑ: 
"Καλά Χριστούγεννα παιδί μου. Μη φοβάσαι! Κανείς δεν κούνησε την κουρτίνα. Ο αέρας είναι! Είπα δεν είναι κανείς! Αυτά είναι της φαντασίας σου. Στα έλεγα όταν ήσουν μικρός! Τώρα είσαι ολόκληρος άντρας. Άσε με ήσυχη, έρχονται γιορτές. Θα πρέπει να είσαι φρόνιμος και να δείξεις την καλή πλευρά του εαυτού σου στους καλεσμένους μας. Στα οικογενειακά τραπέζια πρέπει να είμαστε άψογοι, έλεγε η γιαγιά μου στη μάνα μου, κι εκείνη στη δική της, κι εκείνη στη δική της, κι εκείνη...
Ετοιμάσου παιδί μου... έρχονται γιορτές. Μη φοβάσαι...διαρκούν λίγες μέρες και μετά θα είμαστε πάλι μόνοι. Μόνοι μεταξύ συντρόφων, φίλων και οικογένειας.. Μόνοι! Ναι! Έχω εσένα αγάπη μου. Να είσαι ευδιάθετος. Δε θα πεις σε κανέναν τα μυστικά μας. Θέλω να παίξεις με τα άλλα παιδιά με προσοχή, μη λερώσεις τα γιορτινά σου ρούχα. Με προσοχή μη χαλάσεις την εικόνα που σου έχω δημιουργήσει! Τί θα πουν οι καλεσμένοι μας αν σε δουν με βρώμικο παντελονάκι; Μπράβο το μικρό μου το αγόρι, μπράβο! Κανείς δε θα σε βλάψει όσο είσαι δίπλα στη μανούλα. 
Χαμογέλα τώρα έρχονται γιορτές.
Καλά Χριστούγεννα αγοράκι μου. 
Χαμογέλα, είπα! "

ΜΑΝΑ, Σταμάτης Στ. Πακάκης 
I-Wrire Publications (Σεπτέμβριος 2018)



ΜΑΝΑ – Θεατρικό βιβλίο με cd & QR Code

Ένα μουσικό σκοτεινό κοινωνικό παραμύθι για εφήβους και ενήλικες.

Ανθρώπινες σχέσεις, ανθρώπινα πάθη, ανθρώπινα τραύματα! Όλα μπερδεύονται κατά τη διάρκεια του Ύπνου. Ύπνος με ‘’Υ’’ διότι είναι ο μικρός γιος της Νύχτας, φίλος των μικρών παιδιών καθώς και σύμμαχος της Μάνας. Ποιας Μάνας; Της δικής σου Μάνας… της δικής μου Μάνας… της Μάνας όλων μας. Η ιδέα της Μάνας λοιπόν.

Παιδιά… Αγοράκι… Κοριτσάκι… Παιδικά παιχνίδια… Φανταστικοί φίλοι… Παιδικοί δαίμονες… Παιδική ασθένεια… Παιδική ηλικία… Παιδικά τραύματα! Σχέση Μάνας- Παιδιού και πως αυτή διαμορφώνει την πορεία μας ως ενήλικες. Παιδικοί φόβοι, παιδική αποπλάνηση, ενηλικίωση, βία κατά των γυναικών, «φορεμένοι» κοινωνικοί ρόλοι. Το πέρασμα του χρόνου, η απώλεια αγαπημένων προσώπων, το διαζύγιο, η τεκνοθεσία, ο κοινωνικός καθωσπρεπισμός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου