Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΡΤΖΗ-ΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΟΤΟ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

“Είμαι η Κλημεντίνη Στάινμπεργκ, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου ΠριγκιπΌτου στην Κηφισιά. Καθώς ετοιμάζομαι να υποδεχτώ τους καλεσμένους μου στους οποίους θα παραθέσω δείπνο και χορό για την βραδιά της παραμονής της Πρωτοχρονιάς του 1909, ήθελα να ξεκλέψω λίγα λεπτά ώστε να ευχηθώ σε όλους εσάς!
Κάθομαι στην πολυθρόνα μου στο δωμάτιο μου, μπροστά από το τζάκι και αντικρίζω τα χιονισμένα έρημα λειβάδια της Κηφισιάς. Γνωρίζω καλά πως όσοι το διαβάζετε θα βλέπετε άλλη θέα, πιθανώς όμορφα στολισμένα σπίτια, γεμάτους κεντρικούς δρόμους, φώτα και λαμπάκια, οχήματα τελευταίας τεχνολογίας και φημισμένα νυχτερινά κέντρα. Ήθελα λοιπόν να σας καλέσω να σκεφτείτε πως τέτοιες μέρες, δεν έχει σημασία σε ποια εποχή ζει ο καθένας και ποια είναι η θέα που αντικρύζει, σημασία έχει να κοιτάζουμε αυτό που βλέπουν τα μάτια της ψυχής, γιατί όλοι είμαστε ίδιοι στην καρδιά, όποιο έτος και αν αλλάζει ο καθένας μας! Σας εύχομαι λοιπόν ολόψυχα τα μάτια της ψυχής σας να αντικρίζουν αγάπη, θαλπωρή, βλέμματα οικεία και τρυφερά, πρόσωπα αισιόδοξα και ανοιχτές αγκαλιές! Και μας ευχομαι σε όλους στο μέτρημα της απαρχής της νέας χρονιάς να είμαστε όλοι εκεί όσοι ξεκινήσαμε, γεροί και δυνατοί! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!. 
Με αγάπη Κλημεντίνη Στάινμπεργκ».

Στα τέλη του 19ου αιώνα, δύο αδελφικές φίλες, η Αμάντα και η Κλημεντίνη, περνούν μαζί τα καλοκαίρια τους στην Κέρκυρα, όπου μοιράζονται τα μυστικά και τα όνειρά τους. Κάποια στιγμή, οι δρόμοι τους θα χωρίσουν. Η μία, θυμωμένη από τον έρωτα, προσπαθεί να ξεχάσει. Η άλλη, πληγωμένη από τον έρωτα, μετατρέπει τον πόνο της σε δημιουργικότητα, προκειμένου να καταφέρει να ανοίξει το δικό της ξενοδοχείο στην Κηφισιά.


Έπειτα από χρόνια, οι δύο γυναίκες θα συναντηθούν στο Πριγκιπότο για να ζήσουν πάλι μια κοινή ζωή, γεμάτη από τα μυστικά του παρελθόντος αλλά κι αυτά που έρχονται να τις ενώσουν ξανά. Μα όταν ο θυμός του έρωτα ζωντανέψει εκ νέου, τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και για τις δύο. Επειδή αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν μέχρι το τέλος είναι ποια από τις δύο θα πέσει θύμα στα βέλη του… Ένα μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται από το 1878 μέχρι το 1898 στην Κέρκυρα και κατόπιν στην Κηφισιά της μπελ επόκ. Μια γυναίκα που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Και ο έρωτας? ο παράνομος, που δεν έχει λόγο άνθησης, αλλά έχει λόγο ύπαρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου