Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


“Ο Θεός έκανε το θαύμα Του ή η αγάπη που η Μαρίνα χάριζε απλόχερα τα τελευταία χρόνια στη μάνα της; Θαύμα του Θεού είναι που η μάνα  δεν παραλείπει να ξεστομίζει εκείνο το όνομα κάθε φορά που βλέπει τη Μαρίνα ή θαύμα της αγάπης; Αναρωτήθηκε η Στάσα. Αγάπη και Θεός το ίδιο είναι. Και τα δυο θαύματα κάνουν, κατέληξε η γυναίκα.
Τα λόγια αυτά είναι της Στάσας, μιας αγράμματης  λαϊκής  γυναίκας από το νέο μου   μυθιστόρημα «Ανομολόγητες Αλήθειες», που διδάχτηκε από τη  ζωή την πιο μεγάλη αλήθεια: Η αγάπη και η συγχώρεση  κάνουν μικρά καθημερινά θαύματα.
Ας αφουγκραστούμε τη σοφία της, ας αναλογιστούμε τα λόγια της και ας προσπαθήσουμε να τα κάνουμε πράξη. Ας δείξουμε στους ανθρώπους την αγάπη μας, ας  χαρίσουμε απλόχερα στους δικούς μας αυτό το τόσο απλό, το τόσο πολύτιμο δώρο, ένα δώρο  που δίνει χαρά και φτερά   και σ’ αυτόν που το δέχεται  και σ’ αυτόν που το χαρίζει. Ας πούμε φέτος σ’ αγαπώ με ένα ειλικρινές ζεστό χαμόγελο και μια  απλή, σημαντική  ευχή. «Να είναι γεροί όλοι όσοι αγαπάμε και να μοιραζόμαστε για πάντα μαζί τους αυτό το πολύτιμο δώρο. Ας γλυκάνει τις ψυχές μας η αγάπη,  ας υποδεχτούμε μαζί τους τον καινούργιο χρόνο   ελπίζοντας να είναι   καλός και δημιουργικός!


Η Ελισάβετ και η Μαρίνα∙ δυο γυναίκες, δυο φίλες, ξεδιπλώνουν τις μνήμες τους. Εξομολογήσεις οδυνηρές, εμπειρίες τραγικές, λάθη και ανομολόγητες αλήθειες ξυπνούν βιώματα εφιαλτικά, βαθιά θαμμένα στην ψυχή τους. Η πικρή παιδική ηλικία, οι εφηβικές πληγές, οι τραγικές απώλειες της ενήλικης ζωής ξαφνιάζουν και προβληματίζουν. Οι ομοιότητες πολλές∙ η αντιμετώπιση αλλάζει. 

Ποιο είναι, άραγε, αυτό που κάνει τη μεγαλύτερη γυναίκα δυνατή και ορθολογίστρια; Η θέληση να παλέψει για να ξεφύγει από τη μοίρα της ή οι συγκυρίες; Είναι η ανάγκη για επιβίωση που σφυρηλατεί τον δυνατό της χαρακτήρα ή η άρνηση να υποταχθεί στον βιασμό της αξιοπρέπειάς της; 

Με αγάπη και σύνεση η Ελισάβετ βοηθά τη νεότερη Μαρίνα να αποδεχθεί το παρελθόν της, να το αφήσει πίσω, να μην της δηλητηριάζει πια το παρόν και το μέλλον. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μαθαίνει και η ίδια. Αλλάζει την οπτική της, κάνει τα βήματα που την οδηγούν στην ολοκλήρωση. Μπορούν η φιλία και η αγάπη να γκρεμίσουν τείχη και αδιέξοδα, να οδηγήσουν από το σκοτάδι στο φως, από τον εφιάλτη στο όνειρο; 

Ένα ταξίδι ειλικρίνειας που βγάζει στην επιφάνεια πικρίες, ενοχές και ανομολόγητες αλήθειες. Κι όμως, όλα συντρίβονται κάτω από το φως της αποδοχής και της συγχώρεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου