Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ-Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Γενικά είμαι άνθρωπος του παρόντος και δε μου αρέσει να αναλώνομαι στο παρελθόν, όμως πάντοτε τις γιορτές ανοίγει από μόνο του το μαγικό σεντούκι των αναμνήσεων. Αφήνομαι λοιπόν, έστω για λίγο και αναπολώ καταστάσεις και ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή μου. Είμαι σχεδόν 74 ετών κι όμως θυμάμαι τα πρώτα Χριστούγεννα που γνώρισα την Ειρήνη δίπλα στο Βασιλιά Ποταμό, λες κι ήταν χθες! Τις ετοιμασίες με τη γιαγιά Φιλιώ, τα γλυκά, τη λειτουργία, τα έθιμα και τα κάλαντα παρέα με το Φώτη, το Βάσο και την Ειρήνη. Εκείνα τα χρόνια ήταν δύσκολα αλλά εμείς οι τέσσερις ήμαστε ευτυχισμένοι, γιατί απλά είχαμε ο ένας τον άλλον! Και πέρασαν τα χρόνια και τα Χριστούγεννα ήρθαν και ξανάρθαν με πολλά μαθήματα και παθήματα αλλά παράλληλα και με χαρές και επιτεύγματα που δικαίωναν τα όνειρά μου.
Όλοι στο χωριό πίστευαν πως δεν είχα στον ήλιο μοίρα, εντούτοις κατάφερα να φτάσω ψηλά και να γνωρίζει όλη η Ελλάδα το όνομά μου. Πολλούς ανθρώπους αγάπησα στη ζωή μου, αλλά θύμωσα από την προδοσία, και αντάριασε η ψυχή μου. Κάποιους από αυτούς κατέληξα να τους πονέσω πολύ, μάλιστα είπαν πως τους κατέστρεψα.
Κάποτε κάποιος δημοσιογράφος με ρώτησε τι θα άλλαζα αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω. Πρώτη φορά το εξομολογούμαι μπροστά σας, θα προσέθετα περισσότερη αγάπη και συγχώρεση στο μίγμα της ζωής μου, έτσι για να το κάνω λίγο πιο γλυκό… Γιατί έτσι όπως εξελίχθηκαν κάποιες από αυτές τις σχέσεις κατέληξαν να φαρμακώνουν εμένα την ίδια.
Μόνο αυτό! 
Εύχομαι η καρδιά σας να είναι πλημμυρισμένη από τα χρώματα και τη θεσπέσια ομορφιά του Βασιλιά Ποταμού. Εύχομαι να είστε γεμάτοι από τη δύναμη που φέρνουν τα ιερά βοτάνια στις όχθες του. Και εύχομαι ο καθένας από εσάς να λάβει εκείνη την κληρονομιά που θα τον τοποθετήσει σοφά στο μονοπάτι της ζωής.  Σας ευχαριστώ που με ακούσατε και σας εύχομαι Καλές Γιορτές!
Με εκτίμηση
Ρόζα Παλαιολόγου


1960
Η μυστηριώδης γυναίκα που περιδιαβάζει στις όχθες του Αχέροντα χαρίζει τις γνώσεις της στη δεκαεξάχρονη Φιλίτσα. Η τελευταία φτάνει στην Αθήνα, αλλάζει το όνομά της σε Ρόζα και χτίζει μια αυτοκρατορία από το μηδέν. Η πολυτάραχη ζωή της Ρόζας σημαδεύεται από μεγάλους έρωτες, ισχυρές ίντριγκες, έντονα μίση κι ένα σκοτεινό μυστικό που καλείται να περιφρουρήσει πάση θυσία, ακόμα και με την ίδια της τη ζωή. 

2017 
Η δολοφονία της πασίγνωστης πλέον Ρόζας Παλαιολόγου συγκλονίζει το πανελλήνιο και ο διάσημος ερευνητής Χρήστος Βαράγκης μαζί με την εγγονή της, τη Λευκή, καλούνται να λύσουν το μυστήριο. Όσο περνά ο καιρός, εισχωρούν όλο και πιο βαθιά σε έναν λαβύρινθο μίσους και θανάσιμων εχθρών. Κι ενώ αναζητούν τη λύση στο παρελθόν, η βοήθεια έρχεται ανέλπιστα από το αγερικό του ποταμού. Ποια είναι η μυστηριώδης Λευκοθέα που αναδύεται από τα πέπλα του χρόνου και φαντάζει φτιαγμένη από τα αθάνατα νερά; Θα καταφέρουν να λύσουν τους γρίφους της Ρόζας, έτσι όπως φαίνεται η ίδια να τους καθοδηγεί μέσα από τα έργα αρχαίων δημιουργών που έχουν υμνήσει τον επιβλητικό Αχέροντα;

Ένα βιβλίο κεντημένο με τους θρύλους του ποταμού των στεναγμών και των μυθικών παραποτάμων του, που διέσχιζαν τον Άδη. Μια ιστορία που, περνώντας μέσα από τον θάνατο, υμνεί τη ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου