Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

ΒΙΚΥ ΜΩΡΑΓΙΑΝΝΗ-ΠΑΡΙΣΙ ΣΤΟΝ ΚΥΒΟ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL


"Εντάξει; Ετοιμαστήκατε; Τα στολίσατε τα δεντράκια σας; Τα φτιάξατε τα μελομακάρονα; Τους κουραμπιέδες; Γεμίσατε τα μυαλουδάκια των παιδιών σας με εικόνες από ανύπαρκτους Άγιους Βασίληδες εμπνευσμένους από κουτάκια αναψυκτικών; Τα εκβιάσατε να κάτσουν λίγο φρόνιμα για να τους φέρει ο συγκεκριμένος τύπος άλλο ένα παιχνίδι που θα πετάξουν μετά από μερικές ώρες; Μπράβο, συγχαρητήρια, κλείστε τη μύτη τώρα, πάρτε φόρα και βουτήξτε στην πισίνα του καταναλωτισμού, βουλιάξτε ηδονικά σε ένα αφρόλουτρο από αμερικάνικα πρότυπα και ονειρευτείτε ότι αυτό που διάλεξαν κάποιοι άλλοι για σας, είναι αυτό που θέλετε στ’αλήθεια. Α, και μην ξεχάσετε να τραβήξετε σέλφις με διακόσμηση την κάθε παπαριά που θα κάνετε φέτος τις γιορτές για να μπορείτε να κοιμόσαστε βυθισμένοι στην ψευδαίσθηση ότι αυτοί που σας κάνουν λάικ, στην πραγματικότητα σας αγαπούν κιόλας. Καλές γιορτές κορόιδα!

Νατάσσα ηρωίδα από το Παρίσι στον κύβο.

Μία υπέροχη πόλη, τρεις ξεχωριστές φίλες, ένας αξέχαστος χρόνος

Αλίκη
Παιδί των βορείων προαστίων, πολυλογού, καλόκαρδη κι ενθουσιώδης, συχνά υπέρ το δέον. Δύο είναι τα όνειρά της: να γίνει διάσημη –δεν ξέρει ακριβώς σε τι, αλλά έχει όλο τον καιρό μπροστά της να το ανακαλύψει– και να παντρευτεί τον μεγάλο της έρωτα, τον Κωνσταντίνο.

Μαρίνα
Μοναχοπαίδι μεσοαστικής οικογένειας του Πειραιά, υπεύθυνη, έξυπνη, αυτοσαρκαστική και πνευματώδης. Άριστη μαθήτρια, μεγαλωμένη «με γαλλικά και πιάνο», αυτό που αποζητά είναι να αποκτήσει επιτέλους την ανεξαρτησία της ξεφεύγοντας, για πρώτη φορά, από την ασφυκτική αγάπη της… Μανούλας.

Νατάσσα
Γεννημένη στο Περιστέρι, ντόμπρα και δυναμική, έχει αδυναμία στα βιβλία, στα στριφτά τσιγάρα, στο αλκοόλ και στους άντρες που κάνουν έρωτα με το μυαλό της. Αθυρόστομη και κυνική, αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητη, έφυγε από το σπίτι της πολύ νωρίς για να σταθεί στα πόδια της μόνη της, κι αν υπάρχει μία λέξη που τη χαρακτηρίζει, αυτή είναι το πάθος. 

Ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες κι έχοντας διαφορετικούς στόχους, τα τρία κορίτσια θα φύγουν για μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι –την πόλη όπου θα γνωριστούν και θα ζήσουν μια χρονιά που θα τους αλλάξει για πάντα τη ζωή! 

Το Παρίσι στον Κύβο είναι ένα απολαυστικό ταξίδι στην Πόλη του Φωτός, ένα έξυπνο και απρόσμενο μυθιστόρημα για τη φιλία, τον έρωτα και την ενηλικίωση, όπου το χιούμορ και η φρέσκια, κοφτερή γραφή της Βίκυς Μωραγιάννη έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου