Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΜΕΛΙΣΣΑ-ΧΑΛΙΚΙΟΠΟΥΛΟΥ-ΟΙ ΚΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΥΦΑΝΤΑ


'Η Πουλχερία σκεφτόταν ότι οι άνθρωποι από την εποχή του Επίκουρου και του Αριστοτέλη εύχονταν για μια ευδαιμονική ζωή. Μόνο που εκείνοι την εννοούσαν με σύνεση, καλοσύνη και δικαιοσύνη, όχι με τα άπειρα υλικά αγαθά που επιθυμούμε σήμερα. Το μόνο που παρηγορούσε την Πουλχερία στις ατέλειωτες ώρες ορθοστασίας, καθώς εξυπηρετούσε τις πελάτισσές της να αγοράσουν δώρα γι' αυτές, την οικογένεια και τους φίλους, ήταν η σκέψη ότι θα κούρνιαζε μετά συντροφιά μ' ένα καλό βιβλίο και την αγαπημένη της κλασική μουσική. Κι ευχόταν σε όλα τα απροσχεδίαστα κι ανεπιθύμητα γεγονότα που μας επιφυλάσσει η νέα χρονιά να βρούμε το θάρρος να τα αντιμετωπίσουμε, χωρίς να χάνουμε την πίστη μας σε Θεό και ανθρώπους, στην αγάπη, στα όνειρα και τις χαρές τις ζωής. Καλή Χρονιά!'
Πουλχερία, ηρωίδα του βιβλίο 'Οι κρίκοι της πόλης' εκδόσεις Κύφαντα, 2018.





Η συγγραφέας, μέσα από τη ζωή πέντε οικογενειών, που ανήκουν σε ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα, μας χαρίζει ένα ψυχογράφημα με συναρπαστική πλοκή. Σε μια σειρά παράλληλων ιστοριών -που τέμνονται καθώς αναπτύσσονται μέσα από αρθρωτές αφηγήσεις- συναντώνται σταδιακά οι πρωταγωνιστές και ο αναγνώστης τους παρακολουθεί στις διαδρομές του χρόνου. Η Θεσσαλονίκη γίνεται το μέρος όπου τα βασικά πρόσωπα, προερχόμενα από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και του κόσμου, κρίκοι μιας ανθρώπινης αλυσίδας, θα ενώσουν τελικά την τύχη τους. Ο έρωτας και η φιλία, ο πόνος και ο θάνατος τους σημαδεύουν, πέρα από λόγια. Και τους ζητούν να δώσουν νόημα στην ύπαρξή τους, μέσα από μια νέα ματιά ζωής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου