Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "COUGARS" ΤΗΣ ΘΩΜΑΗΣ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23/12/2018 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΦΟΥ!!!!


Η συγγραφέας Θωμαή Πινακά και η Εκδοτική Maradel Books
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

COUGARS
Κυριακή 23/12/2018,ώρα 11.30 το πρωί

Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης "ΕΚΑΒΗ"(άνω αίθουσα)

Για το βιβλίο θα μιλήσει η δικηγόρος Ελένη Κουσιοπούλου.



Στην Νέα Υόρκη του 2018,ένας αιφνίδιος θάνατος αλλάζει την κοσμοθεωρία τεσσάρων γυναικών. Ναόμι Τζόνσον, μια δυναμική δικηγόρος. Μια γυναίκα παθιασμένη, που δεν έχει μάθει να χάνει. Ρενέ Πιτ, γιατρός στο επάγγελμα και η ‘’ντροπή του Ιπποκράτη ‘’ κατά τα λεγόμενα των φιλενάδων της. Η ‘’ζωηρή’’ της παρέας καπνίζει, πίνει και λατρεύει τα Junk food. Αλίσια Κούπερ, διατηρεί το καλύτερο γυμναστήριο της πόλης. Είναι η λογική και η φωνή της συνείδησης, τις ώρες που δεν ψάχνει αγωνιωδώς να βρει τον πρίγκιπα της. Ρεμπέκα Λι, συντηρητική και τυπολάτρης. Παρόλο αυτά είναι μια κομψή και εντυπωσιακή γυναίκα που αγαπάει τον κατά 15 χρόνια μεγαλύτερο σύζυγό της. Τι θα συμβεί όταν τέσσερις νεότεροι άνδρες εισβάλουν στις ζωές τους; Θα κάμψουν τις αναστολές και τον καθωσπρεπισμό τους; Πώς θα διαχειριστεί η παρέα μια εγκυμοσύνη που άργησε 17 ολόκληρα χρόνια, ένα επαγγελματικό σκάνδαλο, μια σεξουαλική κακοποίηση και μια ασθένεια;


Μέχρι τότε ας γνωρίσουμε την συγγραφέα κ. Θωμαή Πινακά μέσω του βιογραφικού της και μερικών ερωτήσεων μου που με προθυμία δέχθηκε να απαντήσει και την ευχαριστώ πολύ!!!!



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Πινακά Θωμαή γεννήθηκε το 1988 στην Κατερίνη Πιερίας και διαμένει στην Σκοτίνα Πιερίας. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο. Έχει σπουδάσει Συμβουλευτική, Ψυχολογία και Life Coaching. Έχει κάνει εξειδίκευση στην Παιδοψυχολογία-Παιδοψυχιατρική και έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων όσον αφορά τον τομέα της ψυχολογίας. Στον ελεύθερο χρόνο της γράφει στίχους τραγουδιών. Το Cougars είναι το πρώτο της ολοκληρωμένο έργο. Θέλησε μέσα από αυτό να αναδείξει το πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να κρίνουν τους άλλους ακόμη και εάν δεν γνωρίζουν τι τους ώθησε σε συγκεκριμένες συμπεριφορές.


ΕΡΩΤΗΣΗ:1)Σε ποια ηλικία ήταν η πρώτη επαφή σας με το βιβλίο. Θυμάστε το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;
Νομίζω πώς ήταν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Το πρώτο μου βιβλίο ήταν το ΄΄Παραμύθι χωρίς όνομα΄΄ της Πηνελόπης Δέλτα, θυμάμαι πώς είχα ξετρελαθεί..μεγάλη χαρά όμως ένιωσα όταν το είδα πρόσφατα στο θέατρο μαζί με τον γιο μου και φάνηκε και εκείνος  εξίσου ενθουσιασμένος.

ΕΡΩΤΗΣΗ:2) Έχετε συγκεκριμένη προτίμηση στα λογοτεχνικά σας αναγνώσματα;
Όχι, μπορώ να διαβάσω τα πάντα.. αρκεί να με χαλαρώνει, να με ξεκουράζει και να με συναρπάζει.

ΕΡΩΤΗΣΗ:3)Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικούς από τους αγαπημένους σας συγγραφείς ή σας ...βάζω δύσκολα;
Μου βάζετε δύσκολα..δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον, ο καθένας είναι σημαντικός για εμένα για διαφορετικούς λόγους. Θεωρώ πώς κάθε συγγραφέας μας χαρίζει ένα κομμάτι του εαυτού του μέσα από το βιβλίο του

ΕΡΩΤΗΣΗ:4)Τι αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσετε να γράφετε;
Τα συναισθήματα..έπειτα από μια δεκαετία συναισθηματικών μεταπτώσεων λόγω προβλημάτων υγείας κατακλύστηκα από πληθώρα συναισθημάτων..άσχημων αλλά και όμορφων τα οποία έπρεπε κάπου να διοχετεύσω, τι καλύτερο λοιπόν από την συγγραφή;

ΕΡΩΤΗΣΗ:5)Πως ξεκίνησε η συγγραφή του βιβλίου σας "COUGARS" και γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο και αυτό το εξώφυλλο;
Άρχισα να γράφω μια ημέρα που δεν ήμουν καλά ψυχολογικά. Ο τίτλος θεωρώ πώς είναι ο ιδανικότερος ώστε με μια λέξη να καταλάβει ο αναγνώστης τι πραγματεύεται το βιβλίο. Θεωρώ πώς ακόμη και εκείνος που δεν γνωρίζει που χρησιμοποιούμε τον όρο ΄΄Cougars΄΄ θα ψάξει στο διαδίκτυο για να το βρει, αυτό και μόνο για εμένα είναι ‘’επιτυχία’’. 

ΕΡΩΤΗΣΗ:6)Μια και είναι το πρώτο σας βιβλίο και δεν γνωρίζουμε τη γραφή σας τι πιστεύεται ότι προκαλεί τον αναγνώστη να σας διαβάσει,να σας γνωρίσει?Το εξώφυλλο?Το οπισθόφυλλο?Πείτε μου δυο λόγια για την ιστορία.....
Πολλοί μου λένε πώς έχω χρησιμοποιήσει ‘’έξυπνο’’ τίτλο και τους κέντρισε αυτό στην αρχή το ενδιαφέρον..άλλοι πάλι μου έχουν πει πώς το εξώφυλλο αποπνέει ένα μυστήριο,είναι σαν να σε
προκαλεί να το διαβάσεις. Το οπισθόφυλλο νομίζω όμως πώς κερδίζει τελικά με διαφορά. Στην Νέα Υόρκη του 2018,ένας αιφνίδιος θάνατος αλλάζει την κοσμοθεωρία τεσσάρων γυναικών.Ναόμι Τζόνσον, μια δυναμική δικηγόρος. Μια γυναίκα παθιασμένη, που δεν έχει μάθει να χάνει.
Ρενέ Πιτ, γιατρός στο επάγγελμα και η ‘’ντροπή του Ιπποκράτη ‘’ κατά τα λεγόμενα των 

 φιλενάδων της. Η ‘’ζωηρή’’ της παρέας καπνίζει, πίνει και λατρεύει τα Junk food.
Αλίσια Κούπερ, διατηρεί το καλύτερο γυμναστήριο της πόλης. Είναι η λογική και η φωνή της συνείδησης, τις ώρες που δεν ψάχνει αγωνιωδώς να βρει τον πρίγκιπα της.
Ρεμπέκα Λι, συντηρητική και τυπολάτρης. Παρόλο αυτά είναι μια κομψή και εντυπωσιακή γυναίκα που αγαπάει τον κατά 15 χρόνια μεγαλύτερο σύζυγό της.
Στην ζωή τους θα εισβάλλουν τέσσερις νεότεροι άνδρες… Μετά από αυτή την γνωρίμια θα συμβούν διάφορα γεγονότα. Μια εγκυμοσύνη που άργησε 17 ολόκληρα χρόνια, ένα επαγγελματικό σκάνδαλο, μια σεξουαλική κακοποίηση και μια ασθένεια. Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τα διαχειριστούν οι τέσσερις φίλες.

ΕΡΩΤΗΣΗ:7)Ποιον ήρωα ξεχωρίζετε από το έργο σας και γιατί?
Έχω λίγη περισσότερη αδυναμία στην Ρενέ, ξέρετε είναι από εκείνους τους ιδιόμορφους χαρακτήρες που ή τους ‘’αγαπάς’’ ή τους ‘’μισείς’’. Όμως όλες οι ηρωίδες μου, αισθάνομαι πώς είναι κομμάτι μου και τις αγαπώ εξίσου.

ΕΡΩΤΗΣΗ:8)Το τελευταίο σας δημιούργημα κυκλοφόρησε πρόσφατα , αλλά θα τολμήσω να ρωτήσω αν έχετε ήδη ξεκινήσει να προετοιμάζετε/γράφετε κάτι καινούριο? Μήπως έχετε και άλλες ανέκδοτες ιστορίες?
Έχω δύο ιστορίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο wattpad και μπορεί ο καθένας ελεύθερα να μπει και να τις διαβάσει. Έχω ξεκινήσει ήδη να κρατάω σημειώσεις για το νέο μου βιβλίο, το οποίο θα είναι κάτι πολύ διαφορετικό από το ‘’Cougars”. Το μόνο κοινό τους θα είναι ότι θα πραγματεύεται και πάλι την ζωή τεσσάρων γυναικών.

ΕΡΩΤΗΣΗ:9)Ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτό το διάστημα;
Αυτή την στιγμή δυστυχώς κανένα λόγω υποχρεώσεων..είναι μάλιστα από τις λίγες φορές τα τελευταία χρόνια που μου συμβαίνει αυτό. Το τελευταίο όμως που διάβασα ήταν της Μαίρης Κόντζογλου, οι μεσημβρινοί της ζωής.

ΕΡΩΤΗΣΗ:10)Θα ήθελα να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του blog μας, τη φράση που σας εκφράζει, το τραγούδι που σας αντιπροσωπεύει και την αγαπημένη σας ταινία.Ίσως είναι περισσότερα από ένα, αλλά πείτε τα πρώτα που σας έρχονται στο μυαλό για το καθένα από αυτά..
Η φράση που με εκφράζει απόλυτα είναι σίγουρα το ‘’Ότι δεν με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατή’’
Το River Flows in You του πιανίστα Yiruma, είναι το αγαπημένο μου..όταν γράφω το βάζω να παίζει συνεχόμενα, είναι πηγή έμπνευσης για εμένα
Αγαπημένη ταινία αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από την πρώτη φορά που την είδα 
είναι το ‘’Catch me if you can’’..όσες φορές και εάν την έχω δει συνεχίζει να με διασκεδάζει.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την όμορφη επικοινωνία μας, θεωρώ πώς μέσα από τις εύστοχες ερωτήσεις που μου θέσατε βοηθήσατε τους αναγνώστες να γνωρίσουν καλύτερα εμένα αλλά και το πρώτο μου βιβλίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου