Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

ΡΕNA ΡΩΣΣΗ ΖΑ'Ι'ΡΗ ΓΙΑ "ΤΟ ΑΡΚΟΥΜΠΑΚΙ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ.


 ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑ'Ι'ΡΗ

για το "ΤΟ ΑΡΚΟΥΜΠΑΚΙ"

από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.







Η Κάτια, η εγγονή μου, ο μικρός μου θησαυρός, είναι 9 χρονών και μου θυμίζει απίστευτα τον εαυτό μου! Όλη μέρα γράφει, γράφει, γράφει…

Γράφει τραγουδώντας, χορεύοντας, μιλώντας, ταξιδεύοντας στη φαντασία της, γράφει ζωγραφίζοντας, γράφει ακόμα και στα όνειρά της και μετά «ζωντανεύει» τους ήρωές της.

Λατρεύει τη μεγαλύτερη αδελφή της, την Έλλη, λατρεύει να κάνει χαρούμενους τους γύρω της. Κι όταν μεγαλώσει ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας, ηθοποιός, χορεύτρια!

Όταν πριν από ένα χρόνο διάβασα ένα από τα παραμύθια της, «Το Αρκουμπάκι», απλά ξετρελάθηκα! Το εμπνεύστηκε από το λούτρινο αρκουδάκι που της έχω χαρίσει, τον Φούφι, που λατρεύει και κοιμάται μαζί του από μωρό σχεδόν. Με ενέπνευσε και μένα να χωθώ στο παραμύθι της, να το ζωντανέψω παιδαγωγικά, να το επιμεληθώ συγγραφικά. Κι έτσι σιγά σιγά «Το Αρκουμπάκι» πήρε «σάρκα και οστά», με στόχο τη διαφορετικότητα, τη φιλία και τη συναισθηματική αγωγή.

Κι όπως συνηθίζω σε κάθε παιδικό μου βιβλίο στη σειρά Φραουλίτσα, στο τέλος υπάρχουν δύο σελίδες που απευθύνονται στους γονείς και τους βοηθούν να μιλήσουν στα παιδιά για τα συναισθήματα, να «παίξουν» με τη χαρά, τη λύπη, τον θυμό, την αγάπη, το μίσος, τον ενθουσιασμό, τον φόβο, τη φιλία, τη ζήλια, την απογοήτευση, την ντροπή, τη μοναξιά…

Η Κάτια είχε ήδη ζωγραφίσει το μικρούλι της, το φτιαγμένο από κουμπιά, που τρελαίνεται για λουκουμάδες με μέλι κι έτσι «καθοδήγησε» και την ταλαντούχα εικονογράφο μας, τη Μάρω Αλεξάνδρου!

Εύχομαι αυτό το τόσο τρυφερό αρκουδάκι, που μοιράζεται και νοιάζεται κι εκφράζει τόσο παιχνιδιάρικα τη διαφορετικότητα, να ξετρελάνει τα παιδιά, να τα βοηθήσει να γίνουν ένα με τα συναισθήματά τους.

Εύχομαι ακόμα «Το Αρκουμπάκι» να γίνει ένας από τους αγαπημένους ήρωές τους και να έχει κι άλλες πολλές απίστευτες περιπέτειες!


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

Ο Φούφι, το αρκουμπάκι, δεν ήθελε να πάει σχολείο. Τα άλλα αρκουδάκια δεν ήταν φτιαγμένα από κουμπιά όπως αυτός. Ο Φούφι έκανε παρέα με τον φόβο, τον θυμό, την ανησυχία, το παράπονο, τη στενοχώρια του, ώσπου τρύπωσε μέσα του η χαρά, η περηφάνια κι ο ενθουσιασμός, γιατί χάρισε μερικά από τα κουμπιά του στη Ζιλίντα, την αρκουδίτσα με την πανέμορφη χνουδωτή ροζ γούνα, κι έγινε ο ήρωάς της!
Μια ιστορία για τα συναισθήματα και τη διαφορετικότητα, με την παιχνιδιάρικη ματιά της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη και της μικρής βοηθού της, Κάτιας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κόρη του Νικόλαου Ρώσση, των φερώνυμων εκδόσεων, ενώ παππούς της ήταν ο φιλόλογος και συγγραφέας Ιωάννης Θ. Ρώσσης. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων, τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και το Lοndon Montessori Centre. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός, αλλά και ως υπεύθυνη εκδόσεων. Έχει γράψει 15 βιβλία για ενηλίκους και πάνω από 150 παιδικά βιβλία. Το 2015 της απονεμήθηκε το Βραβείο Λογοτεχνίας από τον Όμιλο Γυναικών Πειραιά «Εξάλειπτρον» για το συγγραφικό της έργο, σε συνδυασμό με τη μεγάλη απήχησή του και τη διαδραστική της σχέση με τους αναγνώστες της, καθώς και το βραβείο κοινού των βιβλιοπωλείων PUBLIC, στην κατηγορία «Ο πιο ερωτικός χαρακτήρας», για το μυθιστόρημά της ΔΙΔΥΜΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ, το οποίο μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση. Όλα τα μυθιστορήματά της κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου