Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΧΡΥΣΟ ΑΙΜΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΗ


 ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

για το "ΧΡΥΣΟ ΑΙΜΑ"

από τις εκδόσεις ΕΞΗ.








Η αλήθεια είναι πως έχω βρεθεί κάμποσες φορές κάτω από τον τρούλο της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και πάντοτε φροντίζω να κάνω το ίδιο πράγμα:  Να στρέφω το βλέμμα ψηλά κι έπειτα να κλείνω τα μάτια  απομένοντας σιωπηλός να απολαμβάνω την στιγμή και το δέος που περικλείει τούτο το ιδιαίτερο μέρος...

Σε μια τέτοια στιγμή άλλωστε γεννήθηκε και η ανάγκη μου να γράψω για την Πόλη. Εκεί φαντάστηκα τις πρώτες σκέψεις, τις αγωνίες και τις προσπάθειες των ηρώων μου να φέρουν εις πέρας μια δύσκολη αποστολή ζωής και θανάτου:

Ο Άγγελος, ο πολυτάλαντος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων που σύντομα μπλέκει σε ένα παράδοξο κυνήγι θησαυρού.  

Η πάντα εύθυμη και αυθόρμητη Αλεξάνδρα, που τον συνοδεύει σε ένα ταξίδι με απρόοπτη εξέλιξη.

Ο Κωνσταντίνος, ο δραστήριος βυζαντινολόγος που αναζητά την αλήθεια, με οποιοδήποτε κόστος.

Κατά την διάρκεια της συγγραφής του Χρυσού Αίματος, εξερεύνησα αρκετά από τα δημιουργήματα των προγόνων μας τα οποία στέκουν ακόμη αγέρωχα εκεί, σχεδόν ανέγγιχτα από το χάδι του χρόνου.

Και σε κάθε σοκάκι που περιδιάβαινα, σε κάθε βυζαντινή ή αρχαία κατασκευή που μελετούσα,  ένιωθα πάντα να με καταλαμβάνει μια γλυκιά νοσταλγία και μια ξεχωριστή περηφάνια.  

Η συλλογή των απαραίτητων στοιχείων για τη συγγραφή του βιβλίου «Χρυσό Αίμα» διήρκησε αρκετό διάστημα, με επαναλαμβανόμενα ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη.  Σκοπός μου ήταν να μεταφέρω όσο το δυνατόν γλαφυρότερα στο χαρτί, τις εικόνες και το μεθυστικό άρωμα που συνοδεύουν την θύμηση της Πόλης.

Με μια ματιά στο εξώφυλλο του βιβλίου, γίνεται αμέσως κατανοητός ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η Αγία Σοφιά στην περιπέτεια του Χρυσού Αίματος.  Όπως επίσης, την δική τους αποστολή έχουν η Κεκαυμένη Στήλη, το παλιό σεντούκι με τα δύο χρυσά καρφιά, το εγχάρακτο Χριστόγραμμα, μα και πολλά ακόμη μέρη και αντικείμενα που περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Κι όλα αυτά, ενώ το χρυσό αγκάθινο στέμμα και ο τάφος του μαρμαρωμένου βασιλιά οδηγούν τους πρωταγωνιστές σε αποκαλύψεις που μέχρι πρότινος φάνταζαν απλοί θρύλοι ...

Αν πριν διαβάσετε το βιβλίο έχετε ήδη ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, τότε πιστεύω πως θα περιπλανηθείτε παρέα με τους ήρωές μου σε γνώριμα τοπία, ανακαλύπτοντας περισσότερα απ’ αυτά που γνωρίζατε.

Αν δεν την έχετε επισκεφτεί ποτέ, τότε προσδοκώ πως μέσα από τις σελίδες του Χρυσού Αίματος θα περιηγηθείτε σε μια Πόλη η οποία μοιάζει σχεδόν παραμυθένια, γεμίζοντάς  σας τον πόθο να την γνωρίσετε.

Γιατί εφόσον πατήσετε τα χώματά της, τότε είμαι σίγουρος πως ο νους σας θα τρέχει ξανά και ξανά εκεί, αφού θα σας έχει κατακτήσει μυστικά η γοητεία της.

Άλλωστε, όπως είχε πει και ο Ναπολέων Βοναπάρτης, η  Κωνσταντινούπολη είναι μια αυτοκρατορία από μόνη της.

Ελάτε λοιπόν να την ταξιδέψουμε μαζί….

 

Με όλη τη θετική μου ενέργεια,

Θεόφιλος Γιαννόπουλος


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα ΕΔΩ

Μια αλήθεια καλά κρυμμένη μες στους πιο απίστευτους θρύλους. Ένα λυτρωτικό κυνήγι ζωής και θανάτου στα άδυτα της αθέατης Πόλης. Στο μέρος που στα σπλάχνα του αναγεννιούνται όρκοι και προδοσίες, αυτοκρατορικά μυστικά και συνομωσίες.

Ο Άγγελος και η Αλεξάνδρα φτάνουν στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να συναντήσουν τον Κωνσταντίνο, τον βυζαντινολόγο φίλο τους, ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ακόμα μεγάλης ανακάλυψης. Όμως, οι εχθροί του έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Η απαγωγή της Αλεξάνδρας τούς φέρνει αντιμέτωπους με ένα τεράστιο δίλημμα: να βρουν το «κλειδί» της Αγια-Σοφιάς προδίδοντας τα μεγαλύτερα μυστικά της ανθρωπότητας και της θρησκείας ή να τα προστατέψουν με τη ζωή τους. Η αναζήτηση ξεκινά. Τα πρώτα τους ευρήματα τους οδηγούν στις υπόγειες στοές που βρίσκονται κάτω από την Κεκαυμένη Στήλη. Ένα παλιό σεντούκι με δύο χρυσά καρφιά ορίζει τη μοίρα τους…

Ένα εγχάρακτο Χριστόγραμμα, ένα χρυσό αγκάθινο στέμμα, ο τάφος του μαρμαρωμένου βασιλιά τούς οδηγούν σε αποκαλύψεις που μέχρι πρότινος φάνταζαν απλοί θρύλοι.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Θεόφιλος Γιαννόπουλος γεννήθηκε στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και είναι πτυχιούχος του Τ.Ε.Ι. Λογιστικής Καβάλας. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους, διεθνείς και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ έργα του περιέχονται σε ανθολογίες διηγημάτων και ποίησης.
Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει συχνά κάνοντας έρευνα στα μέρη που διαδραματίζονται οι ιστορίες των βιβλίων του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου