Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

ΤΕΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΛΟΥΚΟΥΜΟΣΚΟΝΗ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΥΦΑΝΤΑ


 ΤΕΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

για το "ΛΟΥΚΟΥΜΟΣΚΟΝΗ"

από τις εκδόσεις ΚΥΦΑΝΤΑ.









Από παιδί αγαπώ τους γρίφους, τη λογική και το μυστήριο. Τα συστατικά για ένα καλό αστυνομικό μυθιστόρημα, δηλαδή. Ένας κόσμος μαγικός όπου τα πάντα οφείλουν να βγάζουν νόημα και τίποτα δεν είναι τυχαίο …ΑΦΟΥ.

Η γραφή είναι για μένα μια συνομιλία με τον αναγνώστη. Μια ευκαιρία για επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών. Επειδή κάθε έγκλημα έχει τις βάσεις του σε κάποια κοινωνικά προβλήματα, το αστυνομικό είδος ήταν η καλύτερη αφετηρία ώστε να τα καταδείξω και να μοιραστώ προβληματισμούς.

Η Λουκουμόσκονη είναι το πρώτο μου μυθιστόρημα και καθ’ όλη τη διάρκεια της συγγραφής απολάμβανα πραγματικά τις διαδρομές της.

Το σκηνικό μοιράζεται ανάμεσα στην αρχόντισσα Σύρο, στον περήφανο Πειραιά και στο εξωτικό Ντουμπάι, τρία μέρη που μέσα από τις μεγάλες αντιθέσεις τους, αντικατοπτρίζουν τον ψυχισμό των πρωταγωνιστών.

Η Λουκουμόσκονη τρέχει και ο αναγνώστης θα κυνηγήσει τους υπόπτους στα γραφικά στενά της Ερμούπολης και την πνιγηρή ατμόσφαιρα του εμιράτου, ανάμεσα στα καπετανόσπιτα και τους ουρανοξύστες.

Οι ήρωες είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που πατάνε γερά στη γη, ακούν μουσική, ερωτεύονται, κάνουν λάθη. Σε αυτό το μοτίβο κινείται και ο αστυνόμος Παβέρης που αναλαμβάνει την υπόθεση δολοφονίας, με πολλή όρεξη και άλλη τόση απειρία.

Δεν είναι σούπερ ήρωας, δεν έχει αμαρτωλά πάθη και ξέρει να κάθεται στην πίσω σειρά αν χρειαστεί, θεατής με άγρυπνο βλέμμα. Με όπλα του την τιμιότητα και την επιμονή παλεύει σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν το συμφέρον και η εκμετάλλευση.

Τα εμπόδια που οι ήρωες βρίσκουν στον δρόμο τους, πολλά. Ψέματα και μυστικά που όλοι κρύβουν, απιστία, ενδοοικογενειακή βία, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, κοινωνική καταπίεση. Ανάμεσά τους σημαντικά ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν, όπως μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος για εκείνους που αγαπά ή ποιος ο ρόλος της δικαιοσύνης.

Παράλληλα με την κινηματογραφική πλοκή, την έντονη δράση, την αγωνία και τους ρεαλιστικούς χαρακτήρες, έννοια μου ήταν το βιβλίο να ταξιδέψει τους αναγνώστες και να γεμίσει το μυαλό τους με όμορφες εικόνες πλημμυρισμένες από το φως του ήλιου και το γαλάζιο του Αιγαίου.

Πρόκειται για ένα γρήγορο αστυνομικό μυθιστόρημα χωρίς πολλή βία, σύγχρονο, ζωντανό, ταξιδιάρικο, με επίκεντρο έναν μεγάλο έρωτα που λειτουργεί ως κινητήρια δύναμη για την εξέλιξη των γεγονότων.

 Διαβάζεται ευχάριστα, όχι μόνο από τους λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας, και αφήνει μια γεύση γλυκιά, εθιστική και ενίοτε πικρή σαν …Λουκουμόσκονη ΑΦΟΥ.



Ο επιχειρηματίας Άλκης Παΐζης βρίσκεται νεκρός στο εξοχικό του στη Σύρο. Ο αστυνόμος Παύλος Παβέρης, που έχει μετατεθεί πρόσφατα στο νησί, αναλαμβάνει με ζήλο την πρώτη του υπόθεση δολοφονίας. Όταν οι υποψίες πέφτουν πάνω στον καπετάνιο Ανδρέα Αναγνώστου, ο αστυνόμος βρίσκει στο πρόσωπό του ανέλπιστο σύμμαχο. Ο Ανδρέας αποφασίζει να ερευνήσει το μυστήριο για να αποδείξει την αθωότητά του. Οι εξελίξεις αναπάντεχες. Ένα αγωνιώδες κυνηγητό μεταξύ Σύρου, Πειραιά και Ντουμπάι ξεκινά. Τα εμπόδια διάσπαρτα. Παιχνίδια εξουσίας, κυκλώματα λαθρεμπόρων, ενδοοικογενειακή βία, προδοσία και ένας μεγάλος έρωτας. Η Σύρος, η όμορφη αρχόντισσα, κάτω από το πέπλο της ώχρας που την ντύνει, κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά της. Ώσπου αυτά αρχίζουν να αποκαλύπτονται και στο μυαλό του αστυνόμου στριφογυρίζει ένα ερώτημα. Έκανε καλά που εμπιστεύτηκε τον καπετάν Ανδρέα;

 

Η ζωή δείχνει τη σκληρή πλευρά της με το πιο γλυκό περιτύλιγμα, ένα σύννεφο λουκουμόσκονης…


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Τέση Παπαθανασίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από Μαγνησία, Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη. Σπούδασε Γεωλογία στη Φυσικομαθηματική  Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Επιταχυντικών Συστημάτων και Εφαρμογών.

Ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της και τις δύο κόρες τους. Μεγάλες της αγάπες, εκτός από την οικογένειά της, είναι τα Μαθηματικά, η Μουσική και τα Μυστήρια.

Η «Λουκουμόσκονη» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου