Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΡΜΑ-ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ I-WRITE


 ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΥ

για το "ΚΑΡΜΑ-ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ"

από τις εκδόσεις I-WRITE.








Το δεύτερο βιβλίο μου που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις iWrite τον Νοέμβριο 2020 έχει τίτλο Κάρμα Μια Φορά Για Πάντα.

Είναι ένα εικονογραφημένο αφήγημα αναζήτησης. Το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο Παραμύθι για μεγάλους αλλά και το νέο μου, ανήκουν στην ίδια κατηγορία και ύφος.

Το Κάρμα Μια Φορά Για Πάντα είναι ένα διήγημα που έχει σαν σκοπό να μας ταξιδέψει στις δικές μας καρμικές στιγμές. Στιγμές που άφησαν ίσως το σημάδι τους στη ζωή μας με κάποιο τρόπο έστω κι αν δεν τις ζήσαμε στο βαθμό που θα θέλαμε ή που δεν τις αντιληφθήκαμε. Η ηρωίδα της ιστορίας μου είναι η Φεγγαρένια, ένα κορίτσι με παραμυθένιο όνομα μα με μια ζωή που μόνο παραμυθένια δεν είναι. Προερχόμενη από ένα σκληρό οικογενειακό περιβάλλον προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της αγάπης που τρέφει προς τη μητέρα της και των δικών της επιθυμιών. Παράλληλα γνωρίζει τον μοναδικό κι απόλυτα αληθινό έρωτα στη ζωή της πράγμα που θα αποτελέσει για την ίδια μια σανίδα σωτηρίας μέσα στα πλακόστρωτα σοκάκια της γειτονιάς όπου μεγάλωσε κι από τα οποία θέλει πια να αποδράσει ανοίγοντας τα δικά της φτερά για ανεξαρτησία.

Η «αφανής» ηρωίδα όλης της ιστορίας και η οποία ενεργεί παράλληλα με τους πρωταγωνιστές αλλά μέσα από έναν πολύ διακριτικό τρόπο, είναι η Μοίρα. Το Κάρμα αρχίζει και πλέκει ζωές, συναισθήματα, συμπεριφορές κι επιθυμίες κάνοντάς τα όλα ένα περίτεχνο νήμα. Εκείνο το νήμα που θα υφάνει τη ζωή της Φεγγαρένιας και το κάρμα της, δια χειρός Μοίρας. Ο αργαλειός που στέκει στο σκοτεινό δωμάτιο στη γειτονιά που ονομάζεται Ζωή, έχει ήδη αρχίσει να πλέκει αλλά και να περιπλέκει.

Στο Κάρμα Μια Φορά Για Πάντα, θα ανακαλύψει κανείς την πάλη που κάνει ο καθένας μας από την πρώτη κιόλας ανάσα με το που έρχεται στη ζωή. Η στιγμή της γέννησης μας και η πορεία μας από εκεί κι έπειτα είναι μια ατέρμονη προσωπική πάλη. Τα πρόσωπα που συναντάμε στη πορεία είναι τα σημεία αναφοράς για τον καθένα μας. Η ιστορία είναι εμποτισμένη από αναμνήσεις και βιώματα δικών μου ανθρώπων κι είναι μια ιστορία με την οποία μπορεί να ταυτιστεί ο καθένας.

Το «Κάρμα μια φορά για πάντα» δε γράφτηκε για τους ρεαλιστές αυτής της ζωής. Το έγραψα για τους ονειροπόλους. Το έγραψα για εκείνους που πιστεύουν πως παρά τις ζοφερές στιγμές που ίσως γευτούν στη ζωή, θα βρουν το δικό τους κάρμα. Το έγραψα για τους «επαναστάτες» του έρωτα και της αγάπης. Το έγραψα για εκείνους που δε θα πάψουν να αναζητούν το πηγαίο συναίσθημα, το αληθινό σε κάθε διαπροσωπική τους σχέση.

 Για εκείνους που όταν ερωτεύονται αψηφούν εμπόδια και παραβλέπουν κανόνες και ανούσιες νόρμες συμπεριφοράς.

Μια κλωστή δένει τα πάντα στη ζωή, το ίδιο και στον έρωτα. Η ιστορία μου θέλω να σας κάνει να βρείτε αυτήν ακριβώς τη λεπτή κλωστή. Να κάνετε παύσεις και να αναρωτηθείτε για το αν έχετε αισθανθεί την αύρα του φτερωτού θεού αλλά και της μοίρας που θα τεστάρει τις αντοχές σας στο θέμα του έρωτα.

Ο έρωτας είναι κάρμα. Κανείς δεν ξεφεύγει από το σχέδιο που πλέκεται αργά στο υφαντό της ζωής. Εκείνος κι εκείνη, ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μου ζώντας το αναπόφευκτο. Δυο σώματα που θα αναμετρηθούν στο στίβο της προσμονής, της λαχτάρας και του πόθου. Και δεν θα τους νοιάξει το πριν. Δεν θα τους επηρεάσει το μετά. Ζούνε για το τώρα κι αυτό είναι αρκετό. «Σε αγαπώ για το τώρα, σε αγαπούσα πάντα και θα σε αγαπώ μέχρι το τέρμα του πάντα», είναι η φράση με την οποία σφραγίζεται το δικό τους Κάρμα.

«Μια φορά» χρειάζεται για να σε αφυπνίσει ο έρωτας, να σε βγάλει από τη λήθη της συναισθηματικής αδράνειας και μαζί με ένα ακόμη ζευγάρι μάτια που σε κοιτούν βαθιά, να σε στείλει στο «για πάντα». Για εμένα, όλα είναι «Κάρμα μια φορά για πάντα».

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


«Σε αγαπώ για τώρα, σε αγαπούσα πάντα και θα σε αγαπώ µέχρι το τέρµα του πάντα».

Κάρµα… µια φορά για πάντα. Η γέννηση µιας µοιραίας συνάντησης που θα φέρει την αφοσίωση. Πρόκειται για µια ιστορία µε πεπρωµένο. Έναν έρωτα µε ριζικό το αναπόφευκτο. Μια αγάπη που επαναστατεί και που αλλάζει κάθε πλάνο της µοίρας. Γιατί η ζωή θέλει πρωταγωνιστές. Εκείνους που ξέρουν πώς να γεύονται κάθε της ανατροπή. Η µοίρα άρχισε να πλέκει το υφαντό µιας ιστορίας που περιµένει να την ανακαλύψεις µέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαίρη Σάµου γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1976. Μεγάλωσε κι έζησε για αρκετά χρόνια στην αγαπηµένη της Θεσσαλονίκη, τόπο καταγωγής της. Ζει πλέον στα Ιωάννινα, όπου δραστηριοποιείται τα τελευταία 15 χρόνια στον χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Είναι καθηγήτρια αγγλικών κι ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών, µε αρθρογραφικές ανησυχίες. Από το 2017 αρθρογραφεί για το δικό της blog καθώς και για διακεκριµένες διαδικτυακές σελίδες ενώ το 2019 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο µε τίτλο «Παραµύθι για µεγάλους». Στα κείµενά της ανακαλύπτει κανείς το µεγαλείο της ψυχής των ανθρώπων, όντας ικανοί να αγαπήσουµε µα και να αγαπηθούµε δίχως όρια, περιορισµούς και δήθεν κανόνες. Χαρακτηριστικό της γραφής της η αµεσότητα προς τον αναγνώστη. Αγαπηµένο της απόφθεγµα η φράση του Ν. Καζαντζάκη: «Όταν πιστεύουµε σε κάτι ανύπαρκτο µε πάθος τελικά το δηµιουργούµε. Ό,τι δεν συνέβη ποτέ είναι ό,τι δεν ποθήσαµε αρκετά».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου