Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

ΜΑΙΡΗ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


 ΜΑΙΡΗ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ

για το "ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ"

από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.








Οι ' Ώρες κοινής ανησυχίας' περιλαμβάνει δέκα ιστορίες εγκλεισμού και άλλων δεινών. Ήρωες στις ιστορίες αυτές είναι οι κάτοικοι δύο απέναντι πολυκατοικιών, τους οποίους παρατηρούμε κάτω από το μικροσκόπιο της καραντίνας λόγω Covid 19. Tύποι καθημερινοί, με τα προβλήματα, τις χαρές, τις λύπες, τις κακίες και τις αγάπες τους. Κυρίως όμως με τους προσωπικούς τους 'εγκλεισμούς' από τους οποίους άλλοι προσπαθούν να ξεφύγουν και άλλοι μαζοχιστικά επιμένουν να διατηρούν. Κάποιοι θα επιλέξουν τη ζωή. Κάποιοι θα συνεχίσουν να κρύβονται από αυτή. Το βιβλίο ' Ώρες κοινής ανησυχίας' που γράφτηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας Μαρτίου-Απριλίου του 2020 είναι μια προσωπική ματιά σε ένα δυσοίωνο παρόν που μπορούμε να αλλάξουμε. Καλή λευτεριά.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Οι ένοικοι δυο απέναντι πολυκατοικιών επί της οδού Ανεξαρτησίας, άνθρωποι συνηθισμένοι, την εποχή της καραντίνας, αρχίζουν να παρατηρούν τους γείτονές τους. Με το μεγαλείο και τις μικρότητές τους, το γέλιο και το κλάμα, τις αλήθειες και τις πλάνες τους: ένας στρατηγός εν αποστρατεία που δεν τα ’χει καλά με κανέναν, μια γυναίκα που εγκληματεί από μεγάλο έρωτα, ένα ζευγάρι που σκόπιμα αγνοεί ο ένας την ύπαρξη του άλλου, ένας αντιρρησίας στράτευσης, δυο νέοι που ψάχνουν μόνο την αγάπη, ένας τηγανισμένος –στην κυριολεξία όμως– σατράπης σύζυγος, μια συνταξιούχος καθηγήτρια που δεν έχει τραγουδήσει ποτέ, ένας Ρωμαίος και μια Ιουλιέτα που δεν θα πάρουν ποτέ το δηλητήριο γιατί το πίνουν κάθε μέρα.

Αυτοί, και άλλοι τόσοι, σκιαγραφούν με χιούμορ και πίκρα το πορτρέτο μιας κοινωνίας, ήδη «διασωληνωμένης», πολύ πριν από την πανδημία.

... και επειδή κανείς δεν κατάλαβε τον ερχομό της άνοιξης, όλα είναι διαφορετικά. Τα παλτό συνεχίζουν να κρέμονται μελαγχολικά στις κρεμάστρες πίσω από τις πόρτες εισόδου, τα χαλιά κυλιούνται τεμπέλικα στα πατώματα, οι θάλασσες παραμένουν μουτρωμένες. Ακόμη και η μέρα θαρρείς και δεν λέει να μεγαλώσει! Άσε που κοτζάμ Πάσχα πέρασε εντελώς αθόρυβα, τσακίζοντας τα νεύρα των παπάδων για την αναδουλειά και των παιδιών που δεν έφερε η νονά λαμπάδα με καλάσνικοφ επάνω...
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαίρη Κόντζογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήµες στο Πάντειο Πανεπιστήµιο και έχει εργαστεί σε µεγάλες ελληνικές εταιρείες, µε αντικείµενο πάντα την Επικοινωνία. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα Το Μέλι το Θαλασσινό (2008), Περπάτα µε τον άγγελό σου (2009), την τριλογία «Οι μεσημβρινοί της ζωής» (2011) που αποτελείται από τα βιβλία Άγνωστη χώραΜεσονύκτιοΜεσουράνησηΧίλιες ζωές απόψε (2013), την τριλογία «Τα Παλιά Ασήμια» που αποτελείται από τα βιβλία Τα Παλιά Ασήμια (2014), Προσευχή για τα Παλιά Ασήμια (2015), Πέρα από τα Παλιά Ασήμια (2015), Οι Μαγεμένες (2017) και τη διλογία «Σκουριά και χρυσάφι» (2020) που αποτελείται από τα μέρη Νεγρεπόντε και Πόρτο Λεόνε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου