Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

ΗΡΑ ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "GEMINI" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ


 ΗΡΑ ΒΛΑΧΟΥ

για το "GEMINI"

από τις εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ.








“Gemini” σημαίνει δίδυμα και είναι ο τίτλος του νέου μου βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Είναι αφιερωμένο στην αδελφική αγάπη, αυτόν το δύσκολο αλλά και τόσο όμορφο δεσμό που διαθέτει μηχανισμό εξελιγμένης, επαναστατικής τεχνολογίας, αφού μπορεί να ξανακολλήσει το σπασμένο γυαλί χωρίς να αφήσει ίχνος ρωγμής.

Δύο δίδυμα αδέρφια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, συναντιούνται μετά από είκοσι χρόνια κουβαλώντας ο καθένας τις δικές του εμπειρίες, τα δικά του λάθη, τα δικά του μυστικά που - αλίμονο - καλύτερα να μην βγουν στο φως! Μα η αλήθεια είναι ένα κλειδί “πασπαρτού” και οι κλειδαμπαρωμένες πόρτες μια σκέτη πρόκληση για αυτήν. Η αλήθεια είναι φως που μπαίνει ακόμα και στις πιο μικρές χαραμάδες.

Και κάπου μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και ο έρωτας που συνωμοτεί με τον κίνδυνο.

Ο θεός Έρωτας είναι γιος της Αφροδίτης. Για τον πατέρα οι απόψεις διίστανται. Ή ο θεός Άρης ή ο θεός Ήφαιστος. Ή ο πόλεμος ή η φωτιά. Ποια να είναι άραγε η διαφορά;  Ο θεός Έρωτας απεικονίζεται συχνά σαν παιδί. Κι έτσι τον βιώνουν και οι άνθρωποι. Ο έρωτας είναι ανώριμος, άγουρος, δεν ξέρει τι θα πει κίνδυνος, τον βλέπει, του χαμογελάει, του κλείνει το μάτι, του ρίχνει κι ένα βέλος, έτσι, γιατί τον ερωτεύτηκε. Στέκονται και οι δυο στη γραμμή εκκίνησης, δεν περιμένουν ν’ ακούσουν το ‘πυρ’, γιατί ο Έρωτας είναι παιδί και είναι ζαβολιάρης και ο Κίνδυνος γιατί οφείλει να είναι απρόβλεπτος, κι έτσι παραβγαίνουν σ’ έναν αγώνα χωρίς κανόνες. Και πάντα τερματίζουν ισόπαλοι. Γιατί ο έρωτας είναι κίνδυνος. Και ο κίνδυνος έρωτας. (απόσπασμα από το βιβλίο)

Η υπόθεση διαδραματίζεται στο χωριό Κτιμένη στην Καρδίτσα, ένα μέρος απαράμιλλης ομορφιάς με τοπία που σίγουρα έχουν βγει από παραμύθια και όποιος το έχει επισκεφθεί, το έχει κλείσει κάπου μέσα στην καρδιά του.

Η Λίζα και ο Αζίλ, τα δίδυμα αδέρφια με το όνομα - καθρέφτης ως μόνη κληρονομιά από τη μάνα τους, φιλονικούν, ξεσκεπάζουν το παρελθόν, γλύφουν παλιές πληγές, έρχονται αντιμέτωποι με τα λάθη τους και ξεκινούν ένα ταξίδι με προορισμό - εύχομαι! - τις καρδιές των αναγνωστών!


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

«Να σας ζήσουν, κυρία, να σας ζήσουν! Γερά και δυνατά! Μπορώ να τα δω; Κουκλάκια είναι! Σας μοιάζουν, κυρία! Ο κύριος είπε πως θα διαλέξετε εσείς ονόματα!»

«Το κορίτσι που ήρθε πρώτο, θα το ονομάσουμε Λίζα. Το αγόρι Αζίλ. Όνομα-καθρέφτης. Όταν κοιτάζονται στα μάτια, να βλέπουν τον εαυτό τους».

«Αυτό είναι σίγουρο, κυρία! Σαν δυο σταγόνες νερό μοιάζουν! Και μ’ ένα σμπάρο, δυο τριγώνια! Θα κουραστείτε λίγο τώρα αλλά μόλις ξεπεταχτούν, θα ηρεμήσετε!»

«Πάψε, ανόητη! Παιδιά έκανα, όχι κουτάβια! Όταν είσαι γονιός, δεν ηρεμείς ποτέ. Αέναος αγώνας είναι η ζωή κι εμείς οι αθλητές της».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ήρα Βλάχου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει κι εργάζεται ως παιδαγωγός. Το 2020 κυκλοφόρησε επίσης το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Η Αλλαγή» καθώς επίσης και το παραμύθι «Ο γιατρός του γέλιου» από τις εκδόσεις 24 Γράμματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου