Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΦΟΝΤΟ-ΕΛΕΝΗ ΓΑΛΗΝΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ


ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ και ΜΕ αρέσουν τα μυθιστορήματα της κ. Γαληνού γιατί τα χαρακτηρίζει το στοιχείο της ανατροπής που με κρατά σ’ εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης, καθώς και το μεταφυσικό στοιχείο που παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της εκάστοτε ιστορίας της !!!

Το νέο της μυθιστόρημα "Σε μαύρο φόντο" περιέχει σε πιο έντονο βαθμό το μεταφυσικό στοιχείο και ο αναγνώστης εκτός από ένα απολαυστικό ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο (Αθήνα, Ρώμη, Πράγα, Παρίσι, Αμοργός), μπορεί να απολαύσει και την περιπέτεια, και εφόσον το επιθυμεί, ένα ταξίδι φιλοσοφίας και εσωτερικής αναζήτησης.

 

Ένα πολυπρόσωπο κοινωνικό μυθιστόρημα με πρωταγωνίστρια τη νεαρή ζωγράφο Δάφνη Μελίτη και το θέμα της νέας  έκθεσης που ετοιμάζει: πορτρέτα σε μαύρο φόντο όλα δημιουργήματα της φαντασίας της. Ποια ανεξήγητα περιστατικά της συμβαίνουν που την σπρώχνουν να φτιάξει μια δεύτερη εκδοχή των πορτραίτων και να βάλει σε αυτά και την ίδια; Τι θα συμβεί μετά την επιτυχημένη έκθεση και την πώληση όλων των πορτραίτων; Ποιες περίεργες συμπτώσεις ανακαλύπτει η Δάφνη; Πώς γίνεται τα πορτρέτα να είναι υπαρκτά  πρόσωπα και ο ένας μετά τον άλλο να πεθαίνουν;  

Ποιος ο ρόλος του γοητευτικού Νικόλα που εισβάλει στη ζωή της, ερωτεύονται κεραυνοβόλα κι έχει την αίσθηση πως αυτός ο άντρας είναι το άλλο της μισό που η Μοίρα είχε "ξαναρίξει" στο δρόμο της και μέλλει να είναι για πάντα μαζί;

Γιατί η σχέση της με τον αδερφό της Ερρίκο είναι στον «πάγο» τα τελευταία χρόνια; Τι συνέβη  κι ένας απροσπέλαστος τοίχος έχει ορθωθεί ανάμεσα τους;

Ποιος ο ρόλος του φίλου τους Εμμανουήλ που προσπαθεί να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στα δύο αδέρφια και να τους ξαναφέρει κοντά; Ποια μυστικά κρύβει και πως αυτά επηρεάζουν τη ζωή όλων;

Η συγγραφέας με την χαρακτηριστική, εξαιρετική γραφή της μας χάρισε άλλο ένα ξεχωριστό βιβλίο γεμάτο ανατροπές, ίντριγκα, μυστήριο, έρωτα, αγάπη και έθιξε με μοναδικό τρόπο μέσω των ηρώων της, την έννοια της αγάπης (αδερφική, φιλική, ερωτική), τις ανθρώπινες αδυναμίες, το φόβο του θανάτου, τη Μοίρα, τα σημάδια που αυτή μας στέλνει, την μετενσάρκωση κ.α. 

Ένα βιβλίο που προσφέρεται για πολλαπλές αναγνώσεις μια και προσωπικά μου  προσέφερε ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης και αναθεώρησης σκέψεων!!! Σκέφτομαι να ακολουθήσω τη συμβουλή του Ζαν Πωλ προς τη Δάφνη και να προσπαθώ να βλέπω τα σημάδια που μου στέλνει η Μοίρα ΑΦΟΥ!!!

"Δεν έχεις ακούσει για τα σημάδια;"

"Όχι δεν ξέρω τι είναι;"

"Να, ό,τι γίνεται γίνεται για κάποιον συγκεκριμένο λόγο και όχι από τύχη" , της είπε ήρεμα ο Ζαν Πωλ. " Έχω πειστεί πλέον. Εμείς νομίζουμε πως είναι τύχη, επειδή έτσι μας βολεύει. Στην ουσία όμως η σύμπτωση, το τυχαίο, είναι απλώς κάποιο από τα πολλά παραπλανητικά ονόματα της Μοίρας. Αν σκύψεις και κοιτάξεις λίγο καλύτερα, τότε σίγουρα σε κάποια γωνίτσα τους θα βρεις χαραγμένη την αόρατη υπογραφή της.

Και δεν είναι ότι θέλει να σε πλανέψει ή να σου κρυφτεί, είναι που θέλει να σε μάθει να βλέπεις τα σημάδια της. 'Οταν το καταφέρεις, θα τη δεις μετά να σου χαμογελά ικανοποιημένη", συνέχισε εκείνος με ένα αχνό χαμόγελο.

"Δηλαδή θες να πεις πως όταν σου συμβαίνει μια αναποδιά και νομίζεις πως σε αδικεί ή σε κατατρέχει η κακή σου η μοίρα, αυτή στην ουσία σε βοηθά", είπε η Δάφνη θέλοντας να βεβαιωθεί πως είχε καταλάβει.

"Ακριβώς. Αντί να τα βάζεις μαζί της, ψάξε να βρεις γιατί σ'το έκανε αυτό. Και μην περιμένεις πως η βοήθεια της θα είναι ένα απαλό χέρι που θα σε χα'ι'δέψει. Σκέψου το καλύτερα σαν ένα δυνατό χέρι που σε ταρακουνά. Ίσως σου ακούγεται σκληρό ή αυθαίρετο, αλλά δεν το κάνει από ιδιοτροπία ούτε γιατί έτσι απλώς το αποφάσισε. Το κάνει επειδή αν δεν καταφέρεις να δεις αυτό που πρέπει, αν δεν αντέξεις να το κάνεις όπως πρέπει, τότε θα σε περνά από όλο και πιο σκληρές δοκιμασίες μέχρι να το καταφέρεις". (σελ.294).

  

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Ανάμεσα στο πεπρωμένο, στη ζωή και στον θάνατο υπάρχει μια μεγαλειώδης λησμονημένη αλήθεια.
Ένα κειμήλιο αποκάλυψη, προστατευμένο για χιλιετίες από μια μυστική αδελφότητα.

Η νεαρή ζωγράφος Δάφνη Μελίτη ετοιμάζει τη νέα της έκθεση με θέμα πορτρέτα σε μαύρο φόντο, όλα δημιουργήματα της φαντασίας της. Όσο όμως τα ζωγραφίζει, κάτι ανεξήγητο την ωθεί να φτιάξει μια δεύτερη εκδοχή τους και να εντάξει στα έργα και τον εαυτό της. Μετά την έκθεση, περίεργες συμπτώσεις της αποκαλύπτουν πως οι άνθρωποι στους πίνακες είναι ολόιδιοι με υπαρκτά πρόσωπα. Προσπαθώντας να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, έρχεται άλλη μία συγκλονιστική διαπίστωση:

Ο ένας μετά τον άλλο αρχίζουν να πεθαίνουν.

Η Μοίρα, πιο αληθινή από ποτέ, ξεδιπλώνει τα σημάδια της, όμως η Δάφνη ζει για πρώτη φορά τον απόλυτο έρωτα με τον Νικόλα και δυσκολεύεται να τα δει. Οι δυο τους νιώθουν σαν γνώριμες ψυχές που επιτέλους συναντήθηκαν. Κι ύστερα…
Κάιρο, Πράγα, Παρίσι, Αμοργός, ένα ταξίδι φυγής και εσωτερικής αναζήτησης που αλλάζει εντελώς τη ζωή της. Πλησιάζοντας στη λύση του μυστηρίου, την περιμένει η πιο συγκλονιστική αλήθεια…
Τίποτε από όσα πίστευε ως τώρα δεν θα είναι πια ίδιο.

Ένα μυθιστόρημα σταθμός για το θαύμα της ζωής και της αιώνιας αγάπης.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου