Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΜΕ ΚΛΕΙΔΙ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ


 ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

για το "ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΜΕ ΚΛΕΙΔΙ"

από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.


 






Το Μυθιστόρημα με κλειδί είναι το αστυνομικό με το οποίο επιστρέφω στο σύμπαν της ελληνικής λογοτεχνίας, μετά από 6 χρόνια απουσίας, χρόνια γεμάτα εμπειρίες και ... βιβλία! Ο Αστυνόμος Χριστόφορος Μάρκου, πρωταγωνιστής της σειράς μου, αγαπήθηκε από το γαλλικό και γαλλόφωνο κοινό, ενώ τα criminartistic βιβλία μου για την αισθητική του φόνου στο Λούβρο και το Orsay, με ταξίδεψαν σε Ευρώπη και Αμερική, για παρουσιάσεις και διαλέξεις.

Καιρός λοιπόν, να επανέλθω —συγγραφικά— στην Ελλάδα, χάρη στις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, μ’ ένα νέο κι ακυκλοφόρητο μυθιστόρημα, πριν την έκδοσή του στη Γαλλία. Πρόκειται για ένα whodunit που ακολουθεί τα χνάρια των αγαπημένων μου συγγραφέων, μεταξύ άλλων την Agatha Christie και τον Simenon, τη Margaret Millar, και την PD James:

Αύγουστος, σε ένα ειδυλλιακό ψαρονήσι που έχει γίνει καλοκαιρινός προορισμός του διεθνούς τζετ σετ, τη Νήσο. Ο Μάρκου σε άδεια, με την ελπίδα να ηρεμήσει, όταν η πραγματικότητα τον χτυπάει κατακέφαλα, όπως ακριβώς το σφυρί που χτύπησε τη Λούσι Ντέιβις, μια Αγγλίδα δημοσιογράφο, το πτώμα της οποίας ανακαλύπτεται στην αποθήκη ενός σπιτιού, κατά τη διάρκεια ενός πάρτι. Οι ύποπτοι πολλοί, τα τεχνικά μέσα ελάχιστα, κι ο χρόνος λίγος με το νησί αποκλεισμένο απ’ τον αέρα. Ο Μάρκου δεν έχει παρά ελάχιστες ημέρες να εξιχνιάσει το έγκλημα, ανάμεσα σε ψέματα, μυστικά, κουτσομπολιά, παλαιότερα εγκλήματα κι ένα εξαφανισμένο «μυθιστόρημα με κλειδί» (μυθιστόρημα βασισμένο σε πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις, καλυμμένο από λεπτή στρώση μυθοπλασίας) που έγραφε το θύμα.

Όπως σε όλα τα βιβλία μου, δεν αναλώνομαι σε βίαιες κι αιματηρές περιγραφές. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ψυχολογία των πρωταγωνιστών, τα κίνητρα, οι ανθρώπινες αντιδράσεις, που—όσο κι αν αλλάζει η κοινωνία, όσο κι αν εξελίσσεται η τεχνολογία ή οι πρακτικές της αστυνομίας—μένουν πάντα τα ίδια.

Το Μυθιστόρημα με κλειδί είναι ένα ταξίδι σ’ ένα νησί που δημιούργησα με τη φαντασία μου, το οποίο αντικατοπτρίζει, ωστόσο, τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά που αγαπώ. Έτσι και οι πρωταγωνιστές του, Έλληνες, Γάλλοι, Βέλγοι, Ιταλοί, Αμερικανοί, Ελβετοί κ.ο.κ, είναι εμπνευσμένοι από πραγματικά πρόσωπα. Ελπίζω αυτό το  τελευταίο να μη με «τρουμανκαποτεποιήσει...» Τι σημαίνει η λέξη αυτή; Η απάντηση, όπως κι όλες οι απαντήσεις, στο βιβλίο...

Σας καλώ, λοιπόν, ν’ ανακαλύψετε το κλειδί που ανοίγει κάθε πόρτα, απαντά σε κάθε ερωτηματικό και λύνει το μυστήριο! 

Καλή ανάγνωση και καλό ταξίδι, ΑΦΟΥ!

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα ΕΔΩ


Η Νήσος, ένα ειδυλλιακό ψαρονήσι, έχει γίνει καλοκαιρινός προορισμός του διεθνούς τζετ σετ. Ο αστυνόμος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αττικής Χριστόφορος Μάρκου περνάει εκεί την άδειά του, όταν κατά τη διάρκεια ενός πάρτι η Λούσι Ντέιβις, μια νεαρή Αγγλίδα δημοσιογράφος, βρίσκεται δολοφονημένη στην αποθήκη της οικοδέσποινας.

Με το νησί αποκλεισμένο από τον άνεμο, ο Μάρκου ψάχνει το κίνητρο και τον δράστη στα μυστικά, τα ψέματα και τα κουτσομπολιά του «κλειστού κύκλου της Νήσου» και σε ένα μυθιστόρημα με κλειδί που έγραφε το θύμα.

Η επιφανειακή ηρεμία του νησιού διαταράσσεται ενώ ένα ακόμη ανεξιχνίαστο έγκλημα από το παρελθόν θα περιπλέξει την υπόθεση.

Καθώς η λίστα των νεκρών μεγαλώνει, θα κατορθώσει ο Μάρκου να βρει τον δολοφόνο προτού αυτός καταφέρει να ξεφύγει με το επόμενο πλοίο της γραμμής;

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και μεγάλωσε. Με σπουδές στη Νομική και την Εγκληματολογία στην Αθήνα και το Παρίσι, και έχοντας εργαστεί ως δικηγόρος, τα τελευταία χρόνια ζει στη γαλλική πρωτεύουσα.

Είναι συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας και δοκιμιακών βιβλίων για την αισθητική του εγκλήματος, εμπνευστής της έννοιας criminart και μέλος της Crime Writers’ Association.

Το Μυθιστόρημα με κλειδί είναι το τρίτο του αστυνομικό μυθιστόρημα το οποίο εκδίδεται στα ελληνικά, ενώ θα ακολουθήσει και η έκδοσή του στα γαλλικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου