Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

ΕΛΕΝΗ ΓΑΛΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΦΟΝΤΟ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ


 ΕΛΕΝΗ ΓΑΛΗΝΟΥ

για το "ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΦΟΝΤΟ"

από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.








Το νέο μου βιβλίο που κυκλοφόρησε στις 7 Απριλίου 2021 από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ έχει τίτλο ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΦΟΝΤΟ και είναι ένα μυθιστόρημα πραγματικά διαφορετικό. Θέλησα αυτή τη φορά να δώσω μια επιπλέον μεταφυσική ανάσα σε σχέση με τα προηγούμενα μυθιστορήματά μου, κρατώντας ωστόσο μια καλή ισορροπία ανάμεσα στο κοινωνικό και το μεταφυσικό, με ρομαντικές στιγμές που δίνουν τη δική τους ομορφιά και τις δικές τους εντάσεις.

            Η ιστορία ξεκινά όταν η ηρωίδα μου, η Δάφνη Μελίτη, που είναι ζωγράφος, ετοιμάζει την καινούρια της έκθεση. Αυτή τη φορά ζωγραφίζει πορτρέτα σε μαύρο φόντο, γι’ αυτό και ο τίτλος. Σε μια δεύτερη ανάγνωση όμως, το μαύρο φόντο συμβολίζει τους φόβους της, το σκοτεινό και άγνωστο φόντο της ζωής, δηλαδή τον θάνατο. Και η Δάφνη θα βρεθεί αντιμέτωπη μαζί του πολλές φορές. Θα ζήσει μια μεγάλη πρόσκληση που θα ξεσηκώσει θύελλες στη ζωή της δίχως να μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει. Τα πρόσωπα που ζωγράφισε κουβαλούν ένα μεγάλο μυστικό που πρέπει να ανακαλύψει για να λύσει το μεγάλο μυστήριο. Η κατάσταση όμως μοιάζει ακατανόητη και αδιέξοδη, και εκείνη δεν ξέρει πώς να την αντιμετωπίσει.

            Η Δάφνη είναι μια σύγχρονη γυναίκα που θα μπορούσε να είναι μια φίλη μας. Είναι άνθρωπος όλο ζωντάνια και ευαισθησίες, κατά βάθος όμως είναι μοναχική. Περνάει από πολλά και δύσκολα μονοπάτια μέχρι να φτάσει στην αλήθεια της. Όταν ο Νικόλας εισβάλλει στη ζωή της, ζει για πρώτη φορά τον απόλυτο έρωτα… Οι δυο τους νιώθουν σαν γνώριμες ψυχές που επιτέλους συναντιούνται… Τα σημάδια της Μοίρας τής φωνάζουν, όμως εκείνη δεν είναι έτοιμη να τα ακούσει…

            Ο αδελφός της, ο Ερρίκος, παίζει επίσης έναν δύσκολο ρόλο στη μεταξύ τους σχέση. Δίχως να το θέλει, ορθώνει έναν τοίχο ανάμεσά τους συντηρώντας μια σιωπή που με τον καιρό γίνεται αγκάθι. Φταίει ο φόβος και οι ενοχές που κουβαλά για τη μοιραία νύχτα που άλλαξε τις ζωές και των δύο για πάντα.

            Ένας ακόμα σημαντικός ήρωας είναι ο Εμμανουήλ, στενός φίλος τόσο του Ερρίκου όσο και της Δάφνης. Είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να γεφυρώσει πολλά από τα χάσματα που δημιουργούνται ανάμεσα στα δυο αδέλφια και όχι μόνο… Ο Εμμανουήλ κρύβει κι άλλα μυστικά…

            Υπάρχουν κι άλλοι σημαντικοί ήρωες που πλαισιώνουν την ιστορία βάζοντας ο καθένας το δικό το λιθαράκι στην πλοκή. Ο Ζαν Πωλ, η Αννέτ, η Μαρουσώ… 

            Και το ταξίδι αλλάζει εικόνες. Αθήνα, Κάιρο, Πράγα, Παρίσι είναι κάποια από τα μέρη που διαδραματίζεται η ιστορία καταλήγοντας στη μυστηριακή και πανέμορφη Αμοργό, όπου θα παιχτεί η τελευταία πράξη της λύσης του μυστηρίου.

 Η ιστορία διαδραματίζεται από το 2000 περίπου μέχρι σήμερα. Κάνει ωστόσο μια αναδρομή στη αρχαία Ελλάδα μιλώντας για μια μυστική αδελφότητα που επιβιώνει ως τις μέρες μας. Ποια ήταν όμως η Ομάδα των Επτά και τι σκοπούς είχε; Και οι Φύλακες, τι ρόλο έπαιζαν και παίζουν ακόμη; Τι κρύβεται στα άκρως σημαντικά αρχαία κειμήλια που προστατεύουν για χιλιετίες με ασπίδα την ίδια τους τη ζωή; Και η Μοίρα; Πώς αναγνωρίζει κανείς τα σημάδια της; Είναι πράγματι ένας στόχος που πρέπει να ανακαλύψεις και να εκπληρώσεις;

            Σκοπός μου πάνω απ’ όλα γράφοντας αυτό το βιβλίο ήταν να ψυχαγωγήσω τον αναγνώστη μου. Πλάι σε ένα γρήγορο σενάριο με αγωνία, μυστήριο και διαρκείς ανατροπές, προσπαθώ να προσθέσω συγκίνηση, ευαισθησία και ρομαντισμό μέσα από έναν δυνατό έρωτα. Απρόοπτα, διαμάχες, αλήθειες και ψέματα, ανθρώπινες αδυναμίες και ίντριγκες ακολουθούν και διχάζουν τους ήρωες.

            Το θέμα δεν είναι συνηθισμένο, ξέρω όμως πως ενδιαφέρει πολλούς αναγνώστες και αυτός είναι ο λόγος που το επέλεξα. Θέλω ο καθένας να απολαύσει την ιστορία με τον τρόπο που του αρέσει. Είτε θελήσει να τη δει σαν μια περιπέτεια που κόβει την ανάσα, είτε αποφασίσει να εμβαθύνει λίγο παραπάνω και να φιλοσοφήσει για πράγματα που κρύβουν υπέροχες και αιώνιες αλήθειες. Για μένα, οι θεωρίες που αναφέρω είναι μια αποκτηθείσα γνώση σχεδόν σαράντα χρόνων που συνεχίζω να προσεγγίζω και να αναλύω με το ίδιο πάντα ενδιαφέρον.  

               Όσοι αναγνώστες αγαπούν τις θεωρίες μυστηρίου, αυτές που μιλούν για τον άνθρωπο, τη ζωή και τον θάνατο, τον Θεό, το σύμπαν, τη Μοίρα, τη μετενσάρκωση, τη διαχρονική σοφία ή τον έρωτα σε ένα ανώτερο επίπεδο θα αγαπήσουν αυτό το βιβλίο και θα το θυμούνται για πολύ καιρό.

            Ίσως μετά από αυτό το μυθιστόρημα κάποιοι νιώσουν πως κάτι έχει αλλάξει μέσα τους. Ίσως η Μοίρα έχει αποκτήσει άλλη μορφή. Ακόμα και ο ίδιος ο θάνατος μπορεί να μη δείχνει πλέον τόσο τρομακτικός, να μη γεννά φόβο και αποστροφή. Ίσως η ζωή τους να μην είναι πια ίδια.

               Πιστεύω πως μέσα στα τόσα δύσκολα γεγονότα που βιώνουμε αυτόν τον καιρό λόγω της πανδημίας Covid, το μυθιστόρημα αυτό μπορεί να ρίξει μια αχτίδα φωτός στην ψυχή μας και να τη γαληνέψει. Να νιώσουμε πως η ζωή δεν έχει πίσω της ΜΑΥΡΟ ΦΟΝΤΟ, αλλά κάτι αιώνιο και υπέροχο. Κάτι που κουβαλάμε όλοι μέσα μας, αλλά πρέπει πρώτα να το ξυπνήσουμε, να το δούμε και να το θυμηθούμε.

 

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Ανάμεσα στο πεπρωμένο, στη ζωή και στον θάνατο υπάρχει μια μεγαλειώδης λησμονημένη αλήθεια.
Ένα κειμήλιο αποκάλυψη, προστατευμένο για χιλιετίες από μια μυστική αδελφότητα.

Η νεαρή ζωγράφος Δάφνη Μελίτη ετοιμάζει τη νέα της έκθεση με θέμα πορτρέτα σε μαύρο φόντο, όλα δημιουργήματα της φαντασίας της. Όσο όμως τα ζωγραφίζει, κάτι ανεξήγητο την ωθεί να φτιάξει μια δεύτερη εκδοχή τους και να εντάξει στα έργα και τον εαυτό της. Μετά την έκθεση, περίεργες συμπτώσεις της αποκαλύπτουν πως οι άνθρωποι στους πίνακες είναι ολόιδιοι με υπαρκτά πρόσωπα. Προσπαθώντας να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, έρχεται άλλη μία συγκλονιστική διαπίστωση:

Ο ένας μετά τον άλλο αρχίζουν να πεθαίνουν.

Η Μοίρα, πιο αληθινή από ποτέ, ξεδιπλώνει τα σημάδια της, όμως η Δάφνη ζει για πρώτη φορά τον απόλυτο έρωτα με τον Νικόλα και δυσκολεύεται να τα δει. Οι δυο τους νιώθουν σαν γνώριμες ψυχές που επιτέλους συναντήθηκαν. Κι ύστερα…
Κάιρο, Πράγα, Παρίσι, Αμοργός, ένα ταξίδι φυγής και εσωτερικής αναζήτησης που αλλάζει εντελώς τη ζωή της. Πλησιάζοντας στη λύση του μυστηρίου, την περιμένει η πιο συγκλονιστική αλήθεια…
Τίποτε από όσα πίστευε ως τώρα δεν θα είναι πια ίδιο.

Ένα μυθιστόρημα σταθμός για το θαύμα της ζωής και της αιώνιας αγάπης.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ελένη Γαληνού γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από τη Μυτιλήνη και σήμερα κατοικεί στα Μελίσσια. Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό Διακοσμητική και Γραφικές Τέχνες και εργάστηκε πάνω στο αντικείμενό της για περίπου δέκα χρόνια. Αρκετά νωρίς φιλοτέχνησε δύο προσωπικές σειρές χιουμοριστικών σκίτσων που έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, την ποίηση και τη στιχουργική. Τον Μάιο του 2007 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής με θέμα Σύννεφα. Ακολούθησαν δύο ακόμα ομαδικές εκθέσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το 2007 και το 2008. Με τη λογοτεχνία ασχολείται αρκετά χρόνια και, επιθυμώντας να εμβαθύνει στην έννοια και την τεχνική του μυθιστορήματος, το 2007 παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Έχει συμμετάσχει στο συλλογικό έργο Η Πόλη Φοβάται με το διήγημα …για ένα τσιγάρο! Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: Όταν Στέρεψε η Αντοχή (2013), Πέρα από τις Κόκκινες Γραμμές (2014), Ακόμη Θυμάμαι (2015). Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα Όσα δεν Έγιναν Λέξεις (2016), Μυστική Διαθήκη (2018), Αιώνιοι Ψίθυροι (2019) και η Κατάρα των Μάγιερ (2020). Επικοινωνία με τη συγγραφέα: eleni8047@gmail.com facebook: Ελένη Γαληνού-Eleni Galinou Instagram: eleni.galinou



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου