Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΙΑΦΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ "ΣΑΣΜΟΣ" ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ ΑΦΟΥ!!!


Βεντέτα. Ακόμη και αν τα χρόνια πέρασαν, συνεχίζει να υπάρχει. Άνθρωποι που εξαφανίστηκαν και εγκατέλειψαν τα πάντα μέσα σε μία βραδιά για να γλυτώσουν και εκείνοι που έμειναν πίσω αφού σχεδόν όλη η οικογένειά τους ξεκληρίστηκε. Όλοι ζουν με τον φόβο. Το μόνο που τους σώζει όλους αυτούς είναι ο πολυπόθητος σασμός.
Η ιστορία μας μεταφέρει σε ένα χωριό του Ρεθύμνου, όπου ενώ όλα κυλούν ομαλά, ξαφνικά μια παλιά βεντέτα ξεσπά. Ποιος κρύβεται όμως πίσω από το νέο κύκλο αίματος που ξεκίνησε; Ο άγραφος νόμος ζητά εκδίκηση. Ποιος όμως ο αυτουργός του διπλού φονικού με διαφορά λίγων ημερών, καταπατώντας τον κανόνα να μην σκοτώνουν γυναίκα και παιδιά;
Ένα παιδί μένει ορφανό. Δύο γυναίκες αυτοεξορίστηκαν. Μία μάνα αποφάσισε να φύγουν για να γλυτώσει η κόρη της, αφήνοντας τον γιο της νεκρό, με την κατηγορία του ηθικού αυτουργού του εγκλήματος. Εκείνες μόνο πίστευαν στην αθωότητά του και ο αστυνόμος, όμως όλοι οι υπόλοιποι τον έλεγαν δολοφόνο. Μόνες σε ξένο τόπο, σε ένα χωριό των Ιωαννίνων, αλλά ακόμη και εκεί ο φόβος τους μαυρίζει την ψυχή. Άραγε θα μπορέσουν ποτέ να ζήσουν όλα όσα στερήθηκαν; Άραγε η κοπέλα θα έχει την ευκαιρία να ζήσει και να ερωτευτεί;
Το κουβάρι του στυγερού εγκλήματος που συγκλόνισε το χωριό, ξετυλίγεται με μαεστρία, , καθώς περνούν τα χρόνια. Ίσως χρειάζεται να σου συμβεί κάτι που θα σου αλλάξει την ζωή δραματικά για να καταλάβεις τα λάθη του παρελθόντος. Έτσι και εκείνη, αντιλαμβάνοντας πως πλήρωσε το ψέμα της,  ομολόγησε την αλήθεια στον άνθρωπο που σκότωσε για την βεντέτα. Από εκεί και πέρα πλήθος αποκαλύψεων βγαίνουν στο φως και όλα μπαίνουν σε μια σειρά.
Ο δολοφόνος αποκαλύπτεται, όμως είναι ο ίδιος που σκότωσε και την γυναίκα; Το μυστικό που κρύβεται πίσω από το έγκλημα πλέον φανερώνεται, οι αθώοι θα κερδίσουν όλα όσα έχασαν;


 άντρας σηκώνει το χέρι του και σημαδεύει. Οι επτά πυροβολισμοί που ακούγονται ωχριούν μπροστά στην κραυγή του παιδιού: «Πατέρα…». Αλήθεια ή πλάνη; Τυχαίο γεγονός ή βεντέτα; Οι καταστάσεις περιπλέκονται και παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή.

Ακολουθεί δεύτερος θάνατος – αυτήν τη φορά μια γυναίκα. «Τις γυναίκες και τα κοπέλια δεν τα σκοτώνουν. Αλλού να ψάξετε για τον φονιά. Όχι στη βεντέτα…» Τα λόγια των μυστών ακούγονται ουτοπικά.

«Πάρε την κοπελιά μας και αλαργέψετε αμέσως από την Κρήτη. Δεν θα αργήσει να γίνει κι άλλο κακό. Φύγετε…» Μια μάνα μαζί με την κόρη της, εν μία νυκτί, εξαφανίζονται από προσώπου γης. Ένα κλειδί μένει κρεμασμένο στην πρόκα του τοίχου και μια μαντινάδα στέκει ατελείωτη.

Όρη και θάλασσες, τραγούδια και κατάρες, οργή και χάδι. Μέσα στις αντιθέσεις της φωτιάς, οι άνθρωποι χτίζουν τα όνειρά τους. Ωστόσο, η θέληση και το πάθος δεν αρκούν. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ακαριαία.

Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα, σαν εφιάλ­της, σκορπά τον τρόμο ανάμεσα σε δυο χωριά της Κρήτης. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Τι θα μπορούσε να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο Σασμό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου