Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΤΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΣΟΧΩΡΙΤΗΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ


Μετά την κυκλοφορία του πρώτου μου μυθιστορήματος με τίτλο ¨Τα Τρία Ημερολόγια¨ - ένα βιβλίο μυστηρίου, συνωμοσίας – αποφάσισα να κινηθώ σε διαφορετικά μονοπάτια, αν και το αρχικό μου πλάνο ήταν να παραμείνω ένας συγγραφέας μυστηρίου καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μου. Έτσι φτάσαμε στο ¨Σπασμένο Μενταγιόν¨, μια δικαστική περιπέτεια μυστηριακού χαρακτήρα που θίγει έντονα κοινωνικά ζητήματα.
Πάντοτε επιθυμούσα να γράψω ένα μυθιστόρημα που να σχετίζεται με φυλακές, κρατούμενους, δικηγόρους, δικαστικές αίθουσες, καταθέσεις μαρτύρων. Και είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος που πραγματοποίησα την επιθυμία μου αυτή. Η σύλληψη της ιδέας έγινε όταν έπεσε στα χέρια μου ένα άρθρο με διάφορες ανεξιχνίαστες δολοφονίες του παρελθόντος, οι φάκελοι των οποίων οδηγήθηκαν στο αρχείο, χωρίς ωστόσο οι υποθέσεις αυτές να έχουν κλείσει.
Έτσι, δημιουργήθηκε ο χαρακτήρας της Άννας, της πρωταγωνίστριας του βιβλίου μου η οποία είναι μία νεαρή, δυναμική, μάχιμη και πολλά υποσχόμενη δικηγόρος. Όπως και του Τζο Κούπερ, του φερόμενου ως δολοφόνου και προσωρινά έγκλειστου στη φυλακή, τον οποίο καλείται να υπερασπιστεί και να αθωώσει η Άννα.
Εκεί που ο αναγνώστης διαβάζει ανυποψίαστος την ιστορία και παρατηρεί τα τεκταινόμενα έχοντας στραμμένη την προσοχή του άλλου έρχεται από το πουθενά η μεγάλη ανατροπή, η στιγμή της κορύφωσης της έντασης και της αγωνίας. Λίγο μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, η νεαρή δικηγόρος λαμβάνει ένα γράμμα και εντελώς αναπάντεχα τα πράγματα παίρνουν μία περίεργη τροπή, εξαιτίας της οποίας η Άννα θα έρθει αντιμέτωπη με ένα μεγάλο δίλημμα. Θα αναγκαστεί να βιώσει μία εσωτερική πάλη ανάμεσα στη γραμμή πλεύσης που της χαράσσει το εργασιακό της περιβάλλον, ο περίγυρός της, οι εργοδότες της και στις προσωπικές της αξίες. Μία εσωτερική μάχη ανάμεσα στην επαγγελματική της σταδιοδρομία και την προσωπική της ηθική. Αυτό άλλωστε είναι και το κεντρικό μήνυμα του βιβλίου. Ένα από τα πολλά που θίγω στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα.
Ποιο μονοπάτι θα επιλέξει τελικά η Άννα; Και τι ρόλο θα παίξει στην όλη ιστορία το περιβόητο ¨Σπασμένο Μενταγιόν¨;
Σας προτείνω να ακολουθήσουμε παρέα την Άννα και να ανακαλύψουμε από κοινού αυτά που έχει να μας διδάξει τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι χαρακτήρες του έργου. Ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό ταξίδι στην πανέμορφη πολιτεία του Τενεσί, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα  ΕΔΩ
1978, Μέμφις, Τενεσί, ΗΠΑ
Η Άννα Γουίλσον είναι μια νεαρή δικηγόρος η οποία εργάζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της πολιτείας του Τενεσί. Η πρώτη της σημαντική υπόθεση, η δολοφονία της Κάθριν Μπρουκς, θα γίνει η αφορμή για μια σειρά αποκαλύψεων. Όλα όσα θεωρούσε δεδομένα θα ανατραπούν, όπως και η ίδια η ζωή της.
Θα καταφέρει άραγε να βρει την άκρη του νήματος; Και τελικά, τι ρόλο θα παίξει το σπασμένο μενταγιόν;
Ο Μιχάλης Ε. Μεσοχωρίτης, μετά «Τα Τρία Ημερολόγια», επιστρέφει με ένα ακόμα συναρπαστικό μυθιστόρημα που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου