Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ-Η ΥΦΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

Ομαδούλα θέλω να σας δώσω τις ευχές μου. Αλλά πρώτα να σας συστηθώ. Είμαι η Λυδία, η ηρωίδα του μυθιστορήματος «η Υφάντρα της Πόλης». Γεννήθηκα στη Μικρά Ασία, μια δύσκολη εποχή που οι πατρίδες «άλλαζαν χέρια» κατά πως βόλευε τους πολιτικούς. Μια μυστηριώδη Υφάντρα ύφανε τη ζωή μου και μ’ έμπλεξε στον ιστό της. Είμαι μουσουλμάνα, μα ερωτεύτηκα παράφορα τον Άγγελο από την Ξάνθη. Η ζωή μου έγινε βορά στα χέρια της Ιστορίας. Μα εγώ σήκωσα ανάστημα και πάλεψα. Δεν έσκυψα το κεφάλι, ακόμα και όταν χρειάστηκε να θυσιαστώ, έπεσα στο βωμό όρθια σαν την Ιφιγένεια για να κρατήσω την αγάπη ζωντανή. Αλήθεια αν προσπαθήσεις να αποσυνθέσεις τον άνθρωπο σε ποια κομμάτια του θα σταθείς; Στο μυαλό και στην καρδιά θέλω να πιστεύω! Κρατείστε τα ζωντανά. Αυτή θέλω να είναι η ευχή μου. Μην κάνετε εκπτώσεις σ’ αυτό που είστε. Ζήστε, χαρείτε, γευτείτε, ερωτευτείτε τους ανθρώπους και τη ζωή. Ρουφήξτε την μέχρι το μεδούλι και να είστε σίγουροι θα σας το ανταποδώσει κάποια στιγμή. Έρωτας και Ιστορία είναι αυτά που καθορίζουν τη ζωή μας. Και αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε την Ιστορία, μπορούμε ν’ αφήσουμε τον έρωτα να τρέξει στις φλέβες μας σαν το αίμα αυτού του σύμπαντος! Καλή χρονιά να έχετε όλοι, με ανοιχτά μυαλά και καρδιές στις προκλήσεις της ζωής!!!

Λυδία ηρωίδα του βιβλίου ''Η υφάντρα της πόλης'' της κ.Βασιλικής Διαμαντή που κυκλοφορεί από τις  Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή!!!


Αήθης έρωτας χαρακτηρίστηκε και πολεμήθηκε άγρια από την Ιστορία. Ο καμβάς του υφάνθηκε περίτεχνα από μια μυστηριώδη Υφάντρα της Κωνσταντινούπολης.
Πρωταγωνίστρια η Λυδία, μουσουλμάνα γεννημένη σε μια περιοχή της Μικράς Ασίας, μια δύσκολη εποχή που οι πατρίδες «άλλαζαν χέρια». Η ζωή της καθορίζεται από το όνομα και την καταγωγή της· δέσμια μιας δύσκολης αποστολής, σφιχτοδεμένη στον ιστό της Υφάντρας, σαν την «Ιφιγένεια» καλείται να θυσιαστεί… Στην ίδια παράσταση και ο όμορφος Ξανθιώτης Άγγελος, γεννημένος μια μαύρη εποχή που η Ιστορία «άλλαζε σελίδα».
Ενώνονται οι δυο τους εξαίσια στο ίδιο υφαντό, ταξιδευτές και γητευτές του ανέφικτου, ονειρευτές και ερωτευμένοι, μέσα από διωγμούς, θανάτους, μυστικά και αποκαλύψεις. Ο έρωτας είναι τρελός, ποτέ δεν μπήκε σε καλούπια. Μεγαλούργησε για άλλη μια φορά και άνοιξε δρόμο στα απάτητα, ταγός και φωτοδότης της ζωής, μπροστάρης και οδηγητής. Ζωντάνεψε στο Βόσπορο, θέριεψε στη γέφυρα του Γαλατά, έστησε χορό στο Πέραν και στα Ψωμαθειά. Τόλμησε και σήκωσε ανάστημα στην Ιστορία!
Στις 6 Σεπτεμβρίου του 1955 όμως η Υφάντρα άλλαξε σχέδιο στο υφαντό…

Μπορεί η αγάπη να σκίσει όλα τα υφαντά και ν’ αφανίσει την Υφάντρα;

Μπορεί μια ζωή να ολοκληρωθεί μέσα από μια άδικη θυσία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου