Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΘΑΛΕΙΑ ΨΑΡΡΑ-ΤΑ ΛΑΒΩΜΕΝΑ Σ'ΑΓΑΠΩ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Κλεισμένη στην κάμαρα μου, βλέπω από το παραθύρι μόνο, τους συγχωριανούς μου να ετοιμάζονται για τις μέρες που έρχονται. Τα βήματα τους είναι θαρρείς πιο ανέμελα. Ακόμη και οι γέροντες, σαν να ξεφορτώνονται τούτες τις μέρες κάποια από τα χρόνια τους και αποκτούν ξανά την λεβέντικη περπατησιά των νιάτων τους. Οι μυρωδιές από τα μελομακάρονα και τα ξεροτήγανα, έχουν απλωθεί σε όλα τα στενοσόκακα του χωριού. Αν όμως προσέξει κανείς βαθιά στα βλέμματα των ανθρώπων, θα δει πως όλοι τους προσπαθούν να πιαστούν από τούτες τις μέρες, για να γεμίσουν τσι ψυχές τους με φώς και να αφήσουν πίσω τους έστω για λίγο τον φόβο για το κακό που πάει να τυλίξει το χωριό μας. Ανάθεμα ντη για βεντέτα, που ήρθε και ρίζωσε στα θεμέλια των σπιτικών μας, κάνει την αγάπη να περπατά αγκαλιασμένη με τον φόβο. Κάποιοι θέλησαν να ορίσουν πως εγώ και ο Τζάκος δεν πρέπει να σμίξουμε. Πως πρέπει να γίνουμε θυσία στα παλιά τους γινάτια! Όταν κατάλαβαν πως η καρδιά ορίζει μόνη της για ποιον θα χτυπά δυνατά και πως ο χτύπος της γίνεται πιο γρήγορος όταν προσπαθούν να την περιορίσουν, αποφάσισαν να μας χωρίσουν με την βία. Εγώ κλειδωμένη στην κάμαρα μου κι εκείνος, σε λίγο θα φύγει διωγμένος, ποιος ξέρει για πού. Ότι και να κάμουν όμως, το φώς από τα μάθια μας δεν θα σβήσει. Θα παίρνει τη λάμψη του από τσι καρδιές μας. Κείνες δεν λογαριάζουν μήτε εμπόδια, μήτε ξένες αποφάσεις. Ίσως τούτες οι γιορτές να είναι πιο πικρές, μα όταν η αγάπη το βάζει πείσμα, καλλιά είναι οι άνθρωποι να υποκλίνονται μπροστά της γιατί ‘κείνη βρίσκει τον τρόπο να βαδίσει και στα πιο κακοτράχαλα μονοπάτια. Και νικάει. Πρέπει να νικάει. Όπως θέλω να πιστέψω πως θα νικήσουμε κι εμείς! Τις συνέπειες δεν τις κατέχω, μα όταν σκέφτομαι τα χέρια του να με τυλίγουν, διώχνουν μακριά μου κάθε φόβο και μου δίνουν την δύναμη να παλέψω. Και αυτό θα κάμω. Γιατί η αγάπη είναι δύναμη και τούτες τις μέρες τρανεύει περισσότερο. Αυτό εύχομαι και για εσάς! Να αφήσετε την αγάπη να γίνει θεριό μεσ’ την καρδιά σας και να διώξει μακριά κάθε κακό. Ο καθένας μας κουβαλά τον δικό του σταυρό, και μόνο εκείνος ξέρει το βάρος που νιώθει στις πλάτες του. Αν όμως έχουμε την υγειά μας και την δύναμη και το πείσμα που μας δίνει η αγάπη, πάντα θα βρίσκουμε την δύναμη να προχωράμε. Χρόνια πολλά! Με υγεία, αγάπη, χαμόγελο και φως στις ψυχές όλων! Αυτό είναι η δύναμη!

Εριφύλη Αρχοντάκη ηρωίδα του βιβλίου ''Τα λαβωμένα σ'αγαπώ'' της κ.Θάλειας Ψαρρά που κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - PSICHOGIOS PUBLICATIONS!!!

Μια μαχαιριά κι ένα παρ’ ολίγον φονικό κάνουν τη φλόγα της εκδίκησης να σιγοκαίει ανάμεσα στις οικογένειες των Βενιέρηδων και των Αρχοντάκηδων. Χρόνια μετά, ένας όρκος και ένας χρησμός όρισαν πως το σμίξιμο του Τζάκου Βενιέρη και της Εριφύλης Αρχοντάκη θα σήμαινε την καταστροφή. Η μοίρα, ωστόσο, επιλέγει να μη λογαριάζει φραγμούς. Ο έρωτάς τους ορμά σαν ανεξέλεγκτη θύελλα, για να φουντώσει τη φωτιά της βεντέτας που για χρόνια προσπαθούσαν οι δυο οικογένειες να κρατήσουν σβηστή. Οι δρόμοι του Τζάκου και της Εριφύλης χωρίζουν και τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά τους ποτίζονται με το αίμα αγαπημένων τους ανθρώπων. 

Τι γίνεται όμως όταν η καρδιά επιμένει να χτυπά εκεί όπου της απαγορεύουν; 

Ένα μυθιστόρημα πλημμυρισμένο με το άρωμα των βουνών της Κρήτης του παρελθόντος. Η ιστορία δύο ανθρώπων που για χάρη της αγάπης καλούνται να υπερβούν τον εαυτό τους, για ν’ αντιμετωπίσουν τον αυστηρό κώδικα τιμής που στοιχειώνει τρεις ολόκληρες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου