Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

ΜΑΙΡΗ ΜΑΓΟΥΛΑ-ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Η Αθηνούλα μεγάλωσε και ζει πλέον στην Αθήνα. Χάραξε την πορεία της μέσα στο χρόνο, περνώντας από μονοπάτια άλλοτε γαλήνια κι άλλοτε ταραγμένα, χωρίς την επιρροή των ιδιόμορφων νερών του Βοσπόρου, κουβαλώντας όμως πάντα μέσα της τις παιδικές αναμνήσεις. Σήμερα στην ηλικία της ωριμότητας έρχεται να ευχηθεί σε όλους εσάς που την αγαπήσατε, αυτά τα Χριστούγεννα να ξαναφέρουν το χαμόγελο στα χείλη των ανθρώπων, να ζεστάνουν τις παγωμένες καρδιές τους και να φέρουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Και μην γυρίζετε τις πλάτες στις ευχές θεωρώντας τες ανεκπλήρωτες, με καλή υγεία κάθε στόχος μπορεί να επιτευχθεί.

Αθηνά ηρωίδα του βιβλίου ''Κύματα του Βοσπόρου'' της κ.Μαίρης Μαγουλά που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο - Ekdoseis Metaixmio!!!

Κωνσταντινούπολη 1926-1964
Η Ευρυδίκη, μια νέα ταλαιπωρημένη κοπέλα, αποφασίζει να φέρει στον κόσμο το εξώγαμο αγόρι της, τον Ευάγγελο, και να κρατήσει μυστική την ταυτότητα του πατέρα. Στην προσπάθειά της να δώσει ένα όνομα στο παιδί και να αποκτήσει μια κανονική οικογένεια, ακολουθεί τον Σταύρακα, συνδέει την τύχη της μαζί του για να βιώσει αργότερα η ίδια και τα παιδιά της τις συνέπειες. 
Ο Ευάγγελος ξεπερνά δυσκολίες και κινδύνους, επιβιώνει, δημιουργεί οικογένεια και αναζητά με πείσμα μια πολυπόθητη θέση στην κοινωνία και μια αλήθεια. Μια αλήθεια απ’ τη μάνα του που σέβεται και υπεραγαπά. Θα τη βρει και, αν ναι, πώς θα τη διαχειριστεί;
Και παράλληλα συμπορεύονται: ο Παναγιώτης Στουπάκης, μαθητής της Μεγάλης του Γένους Σχολής, η υπέρκομψη τριαντάρα Ντενίζ στις αποβάθρες του Γαλατά, η Ελεονώρα, το μικρό παράλυτο κορίτσι που ατενίζει τον Βόσπορο από το παράθυρο του αρχοντικού γιαλί, η Λεβαντίνα χήρα Μαρκέλλα, η Σμυρνιά δασκάλα Ευγενία και κάπου ψηλά στον λόφο του Χριστού στο Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, άλλο ένα μικρό παιδί, ο Ρωμανός, που αναζητά τη χαμένη του ταυτότητα.
Ζωές που λες κι επηρεάζονται από τα ιδιόμορφα νερά του Βοσπόρου, άλλοτε γαλήνιες και άλλοτε ταραγμένες, χαράζουν την πορεία τους στον χρόνο, αναπλάθοντας μέσα από την αφήγηση ιδανικά την εικόνα της εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου