Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΨΑΡΑΔΕΛΛΗ-ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

¨Μέσα στην μαυρίλα γύρω του, το μόνο πράγμα που του έδινε δύναμη ήταν η μορφή της Βιολέτας. Μόνο αυτή φώτιζε το άγριο και αφιλόξενο υγρό στοιχείο, στο οποίο είχαν παγιδευτεί. Μόνο αυτή τον έκανε να ξεχνάει τον πόνο από τις ψημένες πληγές των χεριών του και από την αλμύρα που κατέβαινε στα πνευμόνια του, κάνοντας τον να χάνει την αναπνοή του. Έπρεπε να σωθούν… Δεν μπορούσε να της δώσει μια τέτοια πίκρα… Εκείνη θα γύριζε γι’ αυτόν. Εκείνη θα γύριζε να τον βρει. Να φτιάξουν τη ζωή τους. Να μείνουν για πάντα μαζί. Φοβόταν. Φοβόταν πολύ. Δεν φοβόταν για τη ζωή του. Φοβόταν γι’ αυτούς που θα άφηνε πίσω του. Τον πατέρα του, την αγαπημένη του, που δεν πρόλαβε καλά-καλά να την σφίξει στην αγκαλιά του. Που δεν πρόλαβε να την κοιτάξει στα μάτια και να της πει πόσο την αγαπά…¨ Η μάχη με το αδυσώπητο υγρό στοιχείο. ¨Αυτή που πάντα θα ζητάει το αντίτιμο της, χαράτσι για όλα όσα δίνει και ανάθεμα σ’ αυτούς που θα γνωρίσουν την δύναμη και την αγριότητα του θυμού της¨, είπε ο καπετάν Κωνσταντής.''
Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ, όταν έγραφα αυτές τις σειρές, τις εικόνες φρίκης, απόγνωσης και θλίψης που θα βιώναμε τους επόμενους μήνες στο νησί μου. Χιλιάδες χαμένες ψυχές στο Αιγαίο, χιλιάδες ανεκπλήρωτα όνειρα ανθρώπων, που αναζήτησαν και αναζητούν το δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή. Ας σημάνει το 2017 την αρχή μιας καινούριας εποχής. Ας σημάνει το τέλος του ανθρώπινου πόνου, της εμπορίας των ψυχών και ας αναδείξει τις ανθρώπινες αξίες και την δύναμη της αγάπης. Χρόνια Πολλά!

Η κ.Αλεξάνδρα Ψαραδέλλη μας στέλνει τις ευχές της χρησιμοποιώντας και ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο της ''Το άσπρο φόρεμα της θάλασσας''.!!!!


Στο μυστηριακό νησί της Σαπφούς, μπροστά στα αφρισμένα κύματα του πελάγους, δύο μεγάλοι
έρωτες γεννιούνται και σβήνουν ξανά όπως τα κύματα στην αμμουδιά. Η Βιολέτα επιστρέφει στη γενέτειρά της, για να σφραγίσει επίσημα τη σχέση της με τον Βασίλη, που στο πρόσωπό του έχει βρει τον έρωτα της ζωής της. Και ενώ η ίδια πιστεύει ότι έχει βρει την ευτυχία, η συνάντηση με τον παιδικό της φίλο, τον Δημήτρη, θα ξυπνήσει συναισθήματα περίτεχνα κρυμμένα πίσω από τη μάσκα της φιλίας. Όταν η Βιολέτα αποφασίζει να ακούσει την καρδιά της, ένα τραγικό γεγονός θα στοιχειώσει το μέλλον της και θα καταστρέψει τα όνειρά της...

Οι ήρωες του βιβλίου δοκιμάζουν και δοκιμάζονται, σ ένα μικρό χωριό όπου ο αέρας, η θαλασσινή αύρα, ο ήλιος συσπειρώνονται γύρω από το μικρό εκκλησάκι της Παναγίας της Γοργόνας, προστάτιδας των ψαράδων, που αποτελεί φάρο παρηγοριάς και δύναμης για τις χαμένες ψυχές που αναζητούν τη λύτρωση και τις απαντήσεις στο παιχνίδι της ζωής.


Όταν ο έρωτας κρύβεται από τη μάσκα της φιλίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου