Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΣΙΝΟΥ-ΒΡΩΜΟΘΗΛΥΚΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ

«Είμαι η Μαρία Δρακοπούλου. Το πρώτο και περισσότερο αδικημένο «Βρωμοθήλυκο της Ιστορίας».  Γεννήθηκα σε εποχή όπου δεν είχα λόγο, και βήμα για απόψεις. Οι σκέψεις μου καθορίζονταν εν πολλοίς από το οικογενειακό κλίμα και λιγότερο από το ευρύτερο κοινωνικό.                                        Η μόνη επαναστατική πράξη που έκανα ήταν σε προσωπικό επίπεδο και κινητοποιήθηκε όχι από την νοημοσύνη η την πνευματικότητα μου μα από τα αισθήματά μου. Τώρα βλέπω πως αν στον συναισθηματικό τομέα πήρα άριστα, στον άλλον τον σημαντικό τομέα της κοινωνικοποίησης μα και της εξέλιξης της πολιτικής μου σκέψης μηδενίζομαι. Και αν κάποιος αντιτάξει  πως έδωσα εφόδια για τον αγώνα, δεν ήταν παρά μια πράξη απαραίτητη, ώστε να απαλλαγώ  από την επαναστάτρια που μας οίκτιρε. Διότι αυτή η γυναίκα θα έπρεπε να ήταν η συνείδησή μας. Δεν ήταν. Είμαι η Μαρία Δρακοπούλου, ηρωίδα αγάπης και πίστης. Δεν έγινα ποτέ ηρωίδα μεγαλύτερης κλίμακας, σαν την γυναίκα που προμήθευε τους μπαρουτόμυλους και σαν όλες που έπεσαν στηρίζοντας την επανάσταση. Έγινα ηρωίδα βιβλίου  όπου  και πρωταγωνίστησα. Τώρα όμως «βλέποντας» με την άλλη όραση που προσδίδει ο φυσικός θάνατος, ομολογώ πως θα προτιμούσα να παραμείνω αφανής  αλλά δοσμένη σε μια Μεγάλη ιδέα ξεπερνώντας το μικρό προσωπικό μου κόσμο.
Εύχομαι λοιπόν σε κάθε έναν και κάθε μια, να πετύχει μια τέτοια εσωτερική ανασκόπηση, που θα χρησιμεύσει στο να μετατραπεί κάθε όπλο ψυχικό, σωματικό, συναισθηματικό, σε εργαλείο για το καλό που εκτείνεται στον ορίζοντα  πέραν του εγωιστικού μας εγώ. Η εποχή έχει ανάγκη από επαγρύπνηση, η ειρήνη είναι μια μάσκα που καλύπτει θερμά υπόγεια ρεύματα  και ο καθένας από το μετερίζι του  θα όφειλε να είναι  έτοιμος ώστε να μαχηθεί  ακόμα και για τα αυτονόητα.
Υγεία λοιπόν, αγάπη και προσοχή.

Μαρία Δρακοπούλου ηρωίδα του βιβλίου ''Βρωμοθήλυκα της ιστορίας'' της κ.Ελένης Στασινού που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη!!!!

Στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης, ο έρωτας μεταξύ μιας Χριστιανής κι ενός Αλβανού-Λαλιώτη θα οδηγήσει σε τραγωδία. Μια καρφίτσα περίτεχνη με έναν διαμαντένιο κύκνο, θα ταξιδέψει μέχρι τις μέρες μας, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατόχους της, να αναβιώσουν το πάθος, τον ηρωισμό, την αυτοθυσία των ερωτευμένων πρωταγωνιστών. Ένα ταξίδι στον χρόνο και στον χώρο: Κεντρική Πελοπόννησος, Κεφαλλονιά, Πάτρα, Πειραιάς, Αθήνα. Σε εποχές αγώνων, προδοσιών, ηρωισμών. Με ανθρώπους που παλεύουν την άγνοια και τη φτώχεια, με ανθρώπους που βρίσκονται ανάμεσα στις ευρωπαϊκές ιδέες του Διαφωτισμού, και την εντόπια οπισθοδρόμηση. Και μέσα σε όλο αυτό το εκρηκτικό κλίμα οι γυναίκες. «Βρωμοθήλυκα της Ιστορίας» που δεν χειραγωγήθηκαν από οικογενειακά, πολιτισμικά ή κοινωνικά καθεστώτα. Γυναίκες που με τη στάση τους πήγαν τη γυναικεία φύση, τον έρωτα, την προσφορά, την ίδια την κοινωνία, λίγο πιο πάνω. Εκεί όπου μόνο μια γυναίκα μπορεί να αναγάγει σε ιδέα, την πεζή πραγματικότητα. 
Δύο αιώνες. Πέντε μάχες. Πέντε δυνατότητες. Πέντε Έρωτες.

1 σχόλιο:

  1. Αννα μου, έλαβα το μονο δωρο που θα μπορούσε να μου δώσει χαρά. Να κοινοποιηθεί η σκέψη της Μαριας Δρακοπούλου ευχόμενη ιδιαίτερα, ανάμεσα σε άλλες εξαιρετικές ευχές. Να είσαι καλά και πολλά ευχαριστώ για την τιμή! Χρονια πολλά σε σένα και όλη την ομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή