Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΡΑΝΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΟ ΑΤΑΚΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΤΡΟΠΩΝ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


 ΡΑΝΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗ 

για το "ΤΟ ΑΤΑΚΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΤΡΟΠΩΝ"

από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.







«Το άτακτο βιβλίο των καλών τρόπων», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός σε εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος, είναι μια συλλογή με 5 παραμύθια και 5 ποιήματα, που δείχνουν στα παιδιά πώς οι καλοί τρόποι μάς ομορφαίνουν τη ζωή. Πρωταγωνιστές στο παραμυθένιο αυτό ταξίδι είναι τρεις νεράιδες ευγενείς και ο μάγος Αγενής, ένας καλόψυχος, μα νευρικός και φωνακλάς παπουτσής, μια καμήλα που θυμώνει με το παραμικρό, ο ψευτάκος ρινόκερος με το όνομα Ρινόκιο, οι εφτά νάνοι με την αγαπημένη τους Χιονάτη και το χωριό όπου δε χωρούσε η λέξη «χώρια». Αφορμή για να το γράψω ήταν η διάχυτη αγένεια που υπάρχει στην κοινωνία μας και που τη διαπιστώνουμε, δυστυχώς, σε καθημερινή βάση. Κι επίσης, η –συχνά– απαράδεκτη συμπεριφορά μας απέναντι στον δημόσιο χώρο και τη φύση. Θα ήθελα να κλείσω τη σύντομη αυτή παρουσίαση με μια στροφή από το τελευταίο ποίημα του «Άτακτου βιβλίου των καλών τρόπων». Εκεί, ένα αστέρι πέφτει στη γη και όλοι οι μεγάλοι κάνουν μια ευχή. Το αστέρι όμως έπεσε για να βοηθήσει ένα παιδί: Να το πάρει απ’ το χέρι για να διασχίσουν το δρόμο, επειδή οι οδηγοί είναι πάντα βιαστικοί. Να το πάρει αγκαλιά στα χαλασμένα πεζοδρόμια. Να καθαρίσει το πάρκο και να επιδιορθώσει τις κούνιες στην παιδική χαρά, για να μπορεί να παίξει, κ.λπ. Και το ποίημα τελειώνει έτσι:

…Κι είπε το παιδί: «Αστέρι,

να η δική μου η ευχή:

να φροντίζουν οι μεγάλοι

για όλα τα παιδιά στη γη!»

 

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!

Ράνια Μπουμπουρή


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

Τρεις λεξούλες θαυμαστές
απ’ τα χείλη μας σαν βγαίνουν
σοβαρές ή γελαστές
τη ζωή μας ομορφαίνουν…
 
Η συλλογή περιλαμβάνει 5 παραμύθια και 5 ποιήματα,
που θα δείξουν στα παιδιά 

πώς οι καλοί τρόποι μάς ομορφαίνουν τη ζωή.
 
Συνοδοιπόροι μας στο παραμυθένιο αυτό ταξίδι θα είναι:
τρεις νεράιδες ευγενείς και ο μάγος Αγενής,
ένας καλόψυχος, μα νευρικός και φωνακλάς παπουτσής,
  ο ψευτάκος ρινόκερος με το όνομα Ρινόκιο,
  οι εφτά νάνοι με την αγαπημένη τους Χιονάτη
  και το χωριό όπου δε χωρούσε η λέξη «χώρια».


Κι έζησαν αυτοί καλά, με τους καλούς τους τρόπους, κι εμείς καλύτερα!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η ΡΑΝΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗ είναι υπεύθυνη ύλης στον ιστότοπο diastixo.gr, επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια.Γεννήθηκε το 1974 στο Καρπενήσι, όπου πέρασε ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια με πολλά γέλια και πολλούς καβγάδες με τις τέσσερις αδελφές της. Στις πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε πρώτη στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., όπου αρίστευσε στα μαθήματα λόγου και φιλοσοφίας με καθηγητές τους Δ.Ν. Μαρωνίτη και Γ. Βώκο αντίστοιχα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου