Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ και ΜΕ αρέσει η γραφή της κ.Ιωάννου την οποία ακολουθώ-διαβάζω από το πρώτο της βιβλίο.Μαγικές οι περιγραφές της μου δημιουργούν την αίσθηση πως είμαι κομπάρσος σε κάθε ιστορία της ή αν θέλετε παρακολουθώ την εξέλιξη της αθέατη από πολύ κοντά από την αρχή ως το τέλος.Λατρεύω τον τρόπο που παντρεύει τα ιστορικά στοιχεία και τους  τόπους που περιγράφει,καθώς και τα ήθη-έθιμα τους, με τη μυθοπλασία και το μεταφυσικό στοιχείο.
Το νέο της βιβλίο "Ο χορός της θεάς, το οποίο αποτελεί το 7ο έργο της είναι ένα αρχαιολογικό θρίλερ,που διάβασα με κομμένη ανάσα μέσα σ'ένα Σαββατοκύριακο!!!

Ο καθηγητής αρχαιολογίας Νικηφόρος Έξαρχος, πάθος του οποίου είναι η εξεύρεση χαμένων αρχαιολογικών μνημείων και η επιστροφή τους στην Ελλάδα, πεθαίνει ενώ βρίσκεται στο βήμα της Αίθουσας Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών και ανακοινώνει τη σπουδαία ανακάλυψη ενός σημαντικού πάπυρου και την επιστροφή του στην Ελλάδα όπου ανήκει!
Η κόρη του Νίκη, επίσης αρχαιολόγος, είναι πεπεισμένη πως ο πατέρας της δολοφονήθηκε και αποφασισμένη να μάθει την αλήθεια για το θάνατο του. Ο θάνατος αυτός θα την φέρει κοντά με την αδερφή της Ηλέκτρα με την οποία δεν είχε καμία επαφή ως τώρα και θα συνεργαστούν προκειμένου να ανακαλύψουν τον δολοφόνο!!!Σύμμαχοι των δυο αδελφών ο αινιγματικός Μάρκος, αδελφικός φίλος της Νίκης και συνεργάτης του πατέρα της και ο γοητευτικός Τζον, κολλητός φίλος της Ηλέκτρας.

Εκτός όμως από συμμάχους τα δύο κορίτσια θα έχουν και εχθρούς, και θα έρθουν αντιμέτωπες με φανατικούς συλλέκτες και αδίστακτους αρχαιοκάπηλους. Θα πρέπει να λύσουν γρίφους για να ανακαλύψουν που βρίσκεται ένα αντικείμενο αμύθητης αξίας το οποίο πρόσφατα ανακάλυψε ο καθηγητής και είναι αυτό που του στοίχησε τη ζωή!
Κι αυτοί οι γρίφοι  οδήγησαν  τις δύο αδερφές, και μαζί τους κι εμένα, στις υπόγειες στοές της Αθήνας, σε αρχαία ιερά και ναούς της Αττικής. Οφείλω να ομολογήσω πως λατρεύω να διαβάζω για μνημεία της πατρίδας μας, να τα επισκέπτομαι νοερά μέσω φωτογραφιών και πληροφοριών του διαδικτύου και με την πρώτη ευκαιρία να τα επισκέπτομαι από κοντά! Με γοητεύουν τα απαράμιλλης ομορφιάς κτίρια και αγάλματα και θαυμάζω απεριόριστα το μυαλό των προγόνων μας για τα απίστευτου κάλλους δημιουργήματα  τους.

Γνωρίζω πως και η συγγραφέας αγαπά πολύ την Ελλάδα και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά της κάθε γωνιάς της, διαπιστώνω αυτή της την αγάπη σε κάθε βιβλίο της και μέσω των περιγραφών της είχα την ευκαιρία να "γνωρίσω" κι εγώ κάποιες γωνιές της πατρίδας μας, όπως τη Σύρο με το "Οι γιοι της Γαλανής κυράς" (έχω μια μικρή αδυναμία σ'αυτό της το βιβλίο😍),τον Αχέροντα στο "Η κληρονόμος του ποταμού", την Πρέβεζα με το "Η Κασσάνδρα" κλπ.
Στο νέο της βιβλίο με ξενάγησε μοναδικά στους αρχαίους ναούς από τις έξι θεές του δωδεκάθεου, στις υπόγειες στοές-σήραγγες της Αθήνας και μ'έβαλε στη διαδικασία να λύσω με τις πρωταγωνίστριες της, γρίφους που σχετίζονται με το δωδεκάθεο, περιττό νομίζω να αναφέρω πως μια και δεν έχω επισκεφτεί τους ναούς αυτούς, τους επισκεπτόμουν μέσω φωτογραφιών την ώρα που διάβαζα το βιβλίο και θα προσπαθήσω να τους εξερευνήσω κι από κοντά με την πρώτη ευκαιρία!

Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να αναφερθώ καθόλου στους γρίφους που καλούνται να λύσουν τα δύο κορίτσια, ούτε στα πρόσωπα με τα οποία έρχονται σ'επαφή ή αντιμέτωπες, από φόβο μην αποκαλύψω στοιχεία που οδηγούν στη λύση των γρίφων ή το ρόλο που παίζουν τα πρόσωπα που αναφέρονται μια και καθόλη τη διάρκεια της ανάγνωσης αποκαλύπτονται σιγά-σιγά στοιχεία  που ανατρέπουν την εικόνα που είχα σχηματίσει για τα πρόσωπα αυτά! Ποιοι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί των δύο κοριτσιών και του καθηγητή; Ποιοι είναι πραγματικά πλάι τους και ποιοι στην ουσία απέναντι τους; Σας προτείνω να τα ανακαλύψετε κι εσείς, να λύσετε μόνοι σας τους γρίφους, δηλώνοντας γοητευμένη όχι μόνο από το αρχαιολογικό αυτό θρίλερ της κ.Ιωάννου αλλά κυρίως από τον τρόπο που "χτίζει" τους χαρακτήρες και τις σχέσεις των ηρώων της. Μπορώ νομίζω να αναφέρω πως με κέρδισε από τον πρόλογο ακόμα και τον τρόπο που "βίωνε" ο Νικηφόρος Έξαρχος τον επερχόμενο θάνατο του και πως μια και η συγγραφέας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για συνέχεια του βιβλίου  να δω τους Νίκη, Ηλέκτρα, Μάρκου και Τζον σε νέες περιπέτειες μέσα από τη ξεχωριστή γραφή της κι όχι μέσω της δικής μου φαντασίας....

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Έπειτα από μια συνταρακτική ανακάλυψη ο καθηγητής αρχαιολογίας Νικηφόρος Έξαρχος δολοφονείται από έναν αόρατο εχθρό που θέλει να σφετεριστεί το πολύτιμο εύρημά του. Συγκλονισμένες αλλά αποφασισμένες ως το μεδούλι οι δύο κόρες του, η Νίκη και η Ηλέκτρα, συμφωνούν να ξεπεράσουν την μεταξύ τους αντιπάθεια και να συνεργαστούν, προκειμένου να μάθουν την αλήθεια για τον θάνατο του πατέρα τους. Σε έναν άνισο αγώνα με τον χρόνο παλεύουν να βρουν το κρυμμένο άγαλμα και να το παραδώσουν στα σωστά χέρια. Σύμμαχοί τους σε αυτό το επικίνδυνο ταξίδι ο αινιγματικός Μάρκος, ο γοητευτικός Τζον και ο τρελός φτερωτός θεός Έρωτας που φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή των τεσσάρων. Κυνηγημένοι από φανατικούς συλλέκτες, αντιμέτωποι με αδίστακτους αρχαιοκάπηλους και έχοντας απέναντί τους τη διαβόητη οργάνωση των Πενήντα Πέντε που φαίνεται να έχει μάτια παντού, προσπαθούν απεγνωσμένα να λύσουν γρίφους για να οδηγηθούν στην αλήθεια που στοίχισε τη ζωή του καθηγητή.

Ένα αρχαιολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα!
Ένα αγωνιώδες κυνηγητό όπου κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο!
Ένας ασφυκτικός κλοιός από θανάσιμους εχθρούς.
Δύο παθιασμένες ιστορίες αγάπης που ανθίζουν μέσα στην καταιγίδα!

1 σχόλιο: