Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

ΠΡΙΝ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ-CHARLOTTE MCCONAGHY-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ και ΜΕ άρεσε πολύ το Πριν χαθούν τα πουλιά ΑΦΟΥ!!!
Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα, ωδή στους άγριους τόπους και σε έναν κόσμο που χάνεται και ταυτόχρονα ένα καθηλωτικό θρίλερ, ένα υπέροχο ψυχογράφημα.

Η Φράνι Στόουν θέλει να παρακολουθήσει τη μετανάστευση των Αρκτικών γλαρονιών καθώς εγκαταλείπουν το έδαφος αναπαραγωγής τους στη Γροιλανδία και κατευθύνονται στις χειμερινές περιοχές  στον Ανταρκτικό Κύκλο, ένα δύσκολο ταξίδι που ίσως είναι και το τελευταίο μια και ο πλανήτης καταστρέφεται. Θα καταφέρει να πείσει το πλήρωμα ενός αλιευτικού σκάφους, το οποίο ξεκινά για μία μεγάλη ψαριά(δύσκολο εγχείρημα μια και τα ψάρια τείνουν να εξαφανιστούν επίσης στην περιοχή) να την πάρει μαζί της.

Ένα δύσκολο ταξίδι ξεκινά για τη Φράνι και παρακολουθώντας την πορεία αυτού του ταξιδιού παράλληλα παρακολουθούμε να ξετυλίγεται το κουβάρι της ζωής της με αναδρομές στο παρελθόν σε κάθε κεφάλαιο και διαπιστώνουμε πως  η ζωή της ήταν πάντα δύσκολη.

Γεννήθηκε στην Ιρλανδία, ο πατέρας της τους εγκατέλειψε όταν ήταν πολύ μικρή, η μητέρα της ήθελε να περιπλανηθεί στον κόσμο, μία τάση που απέκτησε και η Φράνι και πάντα την διακατείχε η επιθυμία να φεύγει...Θα ερωτευτεί κεραυνοβόλα τον άντρα της και θα παντρευτούν χωρίς να προλάβουν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού της  θα γράφει πολλά γράμματα στον άντρα της, που όμως δεν στέλνει ποτέ. Λιγομίλητη, μυστηριώδης προκαλεί υποψίες στο πλήρωμα του αλιευτικού και ερωτηματικά για τον πραγματικό σκοπό του ταξιδιού της.

Κεφάλαιο-κεφαλαίο και μέσα από την αφήγηση της ζωής της, από την ίδια τη Φράνι  πολλά ερωτηματικά γεννιούνται στον αναγνώστη, που απαντώνται σιγά-σιγά με αναδρομές στον παρελθόν της όπως προανέφερα. Ομολογώ πως στα πρώτα κεφάλαια δυσκολεύτηκα λίγο να ...ξεμπερδέψω το κουβάρι της ζωής της πρωταγωνίστριας και να κατανοήσω τα κίνητρα και τις πράξεις της αλλά όσο προχωρούσα στην ανάγνωση άρχισα να αντιλαμβάνομαι τι είχε συμβεί στο παρελθόν της, να την καταλαβαίνω, να την  "νιώθω" ... 

 Έκλεισα το βιβλίο βαθιά συγκινημένη από την αφήγηση της Φράνι και την προσπάθεια της να εκπληρώσει με όποιο κόστος την επιθυμία της!!!

Θα συμφωνήσω απόλυτα με όσα αναγράφονται στο εξώφυλλο-οπισθόφυλλο:

Αγωνιώδες, Ατμοσφαιρικό, Συναρπαστικό, Ελπιδοφόρο, συστήνεται ανεπιφύλακτα ΑΦΟΥ!!!


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ως πού θα έφτανες για την αγάπη; Η Φράνι Στόουν είναι αποφασισμένη να φτάσει ως την άκρη της γης, ακολουθώντας τα τελευταία χιονογλάρονα σε αυτή που ίσως αποδειχθεί η στερνή αποδημία τους στην Ανταρκτική.

Καθώς οι πληθυσμοί των ζώων κατακρημνίζονται και με το εμπορικό ψάρεμα να βρίσκεται στα πρόθυρα της απαγόρευσης, η Φράνι πείθει το πλήρωμα ενός από τα ελάχιστα εναπομείναντα πλοία που κατευθύνονται προς τα νότια να την πάρουν μαζί τους. Καθώς όμως απομακρύνεται με το εκκεντρικό πλήρωμα όλο και περισσότερο από την ακτή και την ασφάλεια, τα σκοτεινά μυστικά της ζωής της αρχίζουν να ξετυλίγονται. Μια κόρη που γεμάτη λαχτάρα αναζητά τη μητέρα της. Ένας παρορμητικός, παθιασμένος γάμος. Ένα συγκλονιστικό έγκλημα. Κατατρεγμένη από την αγάπη και τη βία, η Φράνι πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με αυτό που στ’ αλήθεια αναζητά – και μ’ αυτό από το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει.

Από τη δυτική ακτή της Ιρλανδίας στην Αυστραλία και την απομακρυσμένη Γροιλανδία, διασχίζοντας τα συντριπτικά σουέλ του Ατλαντικού ως την άλλη μεριά του κόσμου, το βιβλίο είναι μια ωδή στους άγριους τόπους και τα πλάσματα που τώρα απειλούνται, και μια επική ιστορία για τη δυνατότητα της ελπίδας πέρα από κάθε πρόβλεψη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου