Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

ΕΥΑ ΜΑΖΟΚΟΠΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΟΙ ΣΚΙΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ


 ΕΥΑ ΜΑΖΟΚΟΠΑΚΗ

για το "ΟΙ ΣΚΙΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ"

από τις εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ.








Ένα μυθιστόρημα που ακολουθεί τη μυστηριακή πορεία εννέα γήινων Μουσών και μίας σύγχρονης Ελένης. Δέκα γυναίκες διαφορετικής κοινωνικής διαστρωμάτωσης με ξεχωριστά ιδιόμορφα βιώματα δοκιμάζονται στους στίβους της ανθρώπινης ανοχής και αντοχής.

Οι δεσμοί φιλίας που τις ενώνουν ξεπερνούν το φθαρτό και γήινο ,τις εκτινάσσουν σε μήκη και πλάτη μεταφυσικής μορφής και καθορίζουν την εξελικτική τους πορεία.

Η φιλία τους δεν υπήρξε ποτέ ως σκιά στους ορίζοντες του σύμπαντος, οι σκιές σχηματίστηκαν στην ψυχή τους από τα ανθρώπινα βάρη που τις συγκλόνισαν και την απώλεια- για λίγο διάστημα -του ισχυρού κύκλου των "δέκα" που τις έδεσε.

Το δυνατό με το αδύνατο, το παραμύθι με την πραγματικότητα , η ανοχή με την αντοχή, η χαρά με τον πόνο ενυπάρχουν σε όλη την ιστορία των Μουσών.

Μετριέται άραγε σε ποσότητα ο ανθρώπινος πόνος; Πόσο  λυγίζει η ψυχή μπροστά στην ανθρώπινη θνητότητα; Μπορούν ενδεχομένως να κρατηθούν άρρηκτες στο χρόνο οι ανθρώπινες σχέσεις; Η κοινωνική παθογένεια έχει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί σε κλίμακα οδύνης και να ιεραρχηθεί με βάση τις φθορές που επιφέρει;

Τα ερωτήματα μέσω του βιβλίου πολλά. .. και η  αναμενόμενη κάθαρση θα νικήσει τον πόνο; 

Μια διαδρομή στις σκιές των τραυμάτων  και θαυμάτων της ψυχής καθώς ούτε τα τραύματα μα... μήτε και τα θαύματα είναι ορατά πάντα.

Δημιούργησα αυτό το μυθιστόρημα αρχικά κατευθυνόμενη από την αγάπη μου για την ελληνική μυθολογία . Στη συνέχεια όμως ένιωσα την ανάγκη  να προσεγγίσω την ακριβή έννοια των ανθρωπίνων δεσμών που δεν προσδιορίζονται από δεσμούς αίματος και να καταγράψω - όσο είναι λογοτεχνικώς εφικτό- την παράνοια που προκαλεί ο πόνος .Εν ολίγοις προσπάθησα να αναμετρηθώ με τις έννοιες της ανθρώπινης ανοχής και αντοχής.


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Εννέα Μούσες σε παράλληλους αλλά όχι ταυτόσημους βίους, σε κοινό χωροχρόνο, με ανόμοια εξελικτική πορεία αλλά με ταυτόχρονη σφραγίδα επιλόγου. Και μια… Ελένη που κινεί τις ζωές των Μουσών ως αναντίρρητη ηγέτιδα της συντροφιάς τους. Οικογενειακά μυστικά, ρημαγμένοι πόθοι, πτώσεις κι αναβάσεις σε ένα μονοπάτι ζωής με κοινό παρανομαστή πάντα μία Ελένη. Εκείνη, άραγε, την Ελένη… του φωτός ή του ολέθρου; Οι σκιές των Μουσών είναι εννέα. Θα διεκδικήσουν μήπως και τη δέκατη, τη δική τους… Ελένη, για να συμπληρωθεί με ζυγό αριθμό ο κύκλος τους; Και ποια είναι τα κοινά μυστικά των μυθικών Μουσών με τις σύγχρονες Μούσες και η αληθινή ερμηνεία του ονόματος μιας μοντέρνας Ελένης; Μάης του 1960. Η γέννηση των σύγχρονων Μουσών και της Ελένης σε ένα πεδινό χωριό της Κρήτης. Μάης του 1980. Η διάσπαση των Μουσών από τη δική τους Ελένη. Μάης του 1990. Η επανένωση του κύκλου των δέκα. Μάης του 2000. Η ιστορία άραγε επαναλαμβάνεται;

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Εύα Ε. Μαζοκοπάκη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Σπούδασε στο τμήμα Κλασικών σπουδών της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ασκεί το επάγγελμα της φιλολόγου στο ιδιόκτητο φροντιστήριο Θεωρητικών Σπουδών που διατηρεί στη γενέτειρα πόλη της. Ασχολείται με τη συγγραφή σχολικών βοηθημάτων και λογοτεχνικών βιβλίων. Ποιήματα και διηγήματά της έχουν βραβευτεί και διακριθεί σε Παγκρήτιους και Πανελλήνιους διαγωνισμούς κι εμπεριέχονται σε λογοτεχνικές αν θολογίες. Ενδεικτικά, έχει βραβευτεί με πρώτο Παγκρήτιο βραβείο ποίησης με το ποίημα «Άλωση ψυχής» από τον λογοτεχνικό σύλλογο» Κρητών λόγος» το 2019. Με πρώτο βραβείο διηγήματος με το διήγημα «Θέμα δευτερολέπτων» από την pigipaideias.gr το 2020. Με τρίτο έπαινο διηγήματος με το διήγημα «Προσφυγιά καρδιάς» από το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος το 2020 και έχει αποσπάσει και πολλές άλλες τιμητικές διακρίσεις σε ποιητικά και πεζά λογοτεχνικά της κείμενα. Η ίδια έχει συμμετάσχει σε αρκετές παρουσιάσεις βιβλίων ως κύρια εκφωνήτρια, ενώ η ανάγνωση ποίησης και πεζογραφίας, παράλληλα με τη συγγραφή, είναι οι αγαπημένες της ασχολίες. Έργα της συγγραφέως: Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας, Εκδόσεις Βλάσση. Λεκτικά αρώματα, ποιητική συλλογή, Εκδόσεις Βλάσση Η οργή του Τυφλού ποταμού, μυθιστόρημα Εκδόσεις Πηγή- iwrite. Το μήλο της Εύας, Συλλογή διηγημάτων. Εκδόσεις bookguru.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου