Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ-ΜΑΙΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

ΜΑΙΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
για το "ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ"
από τις εκδόσεις Ωκεανός.

Το βιβλίο μου ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ που έχει εκδοθεί απ' τις Εκδόσεις Ωκεανός, έχει την δική του περιπέτεια. Πριν τέσσερα χρόνια ψαχουλεύοντας τα συρτάρια μου, βγήκαν στην επιφάνεια φωτογραφίες και σημειώσεις απ' το ταξίδι μου στην Κωνσταντινούπολη λίγα χρόνια νωρίτερα. Οι ωραίες αναμνήσεις και η αγάπη για την άγια αυτή πόλη, με συγκίνησαν και νοστάλγησα να ξαναπάω. Έτσι φύγαμε με τον σύζυγο για ένα ταξίδι οι δυο μας προκειμένου να περάσουμε Πρωτοχρονιά στον Βόσπορο. Πολλά έχουν γραφτεί από δεκάδες συγγραφείς και ποιητές αλλά εγώ αποφάσισα να γράψω την δική μου ιστορία. Με προσωπικό οδηγό τον Ανδρέα, κάτοικο της Κωνσταντινούπολης πάππου προς πάππου, βασίζαμε 27 χιλιόμετρα εντός και εκτός των τειχών, είδα τείχη, εκκλησίες, Πατριαρχείο, Άγιο Δημήτρη που είχε φιλοξενήσει για κάποια χρόνια το Πατριαρχείο, την εκκλησία της λευκοφωρούσας Παναγιάς, τα μοναστήρια και τα κοιμητήρια όπου μετοίκισαν παλαιότερα οι Έλληνες, μουσεία, σχολεία Ελληνικά τότε και τώρα, Αγιά Σοφιά και Κιστέρνα. Περπάτησα στην λεωφόρο του Πέραν, όπου διαδραματίστηκαν τα γεγονότα της 6ης Σεπτέμβρη του 1955, ενημερώθηκα από προσωπικές μαρτυρίες για τα πριν και τα μετά. Επιστρέφοντας άνοιξα βιβλία, έκανα σοβαρή έρευνα κι έφτιαξα το πόνημα αυτό, με αγάπη και σεβασμό στην ιστορία και την γενναία ψυχή των Ελλήνων της Πόλης. Έχασαν περιουσίες και οικογένειες, ήρθαν πρόσφυγες με λέριο πουκάμισο και τίποτα άλλο, πάτησαν στα πόδια τους μετά από μεγάλο αγώνα κι αυτόν τον αγώνα τον καταγράφω στο βιβλίο μου. Ασχολήθηκα επίσης με τα παιδιά τους και την δύσκολη ζωή τους, αγνοώντας ενίοτε ποιος ήταν ο πατέρας τους.
Το βιβλίο ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ είναι αποτέλεσμα έρευνας, νοσταλγίας, πόνου και ανατροπών.
Η Ελλάδα έχει μεγάλη προσφυγιά από Πόντο και Μικρά Ασία και Κύπρο και όχι μόνον. Εμείς οι συγγραφείς έχουμε υποχρέωση να την καταγράψουμε και να την δώσουμε στον κόσμο με ευαισθησία κι ανθρωπιά. Γι' αυτό ο καλός Θεός και η Φύση μας προίκισε με το δώρο της γραφής κι αυτό φροντίζω εγώ.
Έχω γράψει με απλή γλώσσα για να είναι κατανοητή από όλους τους συνανθρώπους μου, με καθαρά Ελληνικά χωρίς ρύπους και με σεβασμό στην προϊστορία μας.
''... Ο Ανδρέας αισθανόταν να μετουσιώνεται σε πουλί που πετά πάνω απ' τα νερά των Στενών, που ταξιδεύει, προχωρεί και χάνεται... Είχε την αίσθηση ότι περπατούσε πάνω σε μια υδάτινη οδό, ανάμεσα σ' ανατολή και δύση, όπου η ψυχή μαγεύεται από νέες υποσχέσεις κάποιας ίσως ψευδαίσθησης η καλά κρυμμένης  αλήθειας. Η καρδιά φτερούγιζε, το μάτι δάκρυζε, νομίζοντας πως οσονούπω θα φανούν τα βόδια που στήριξαν τη γέφυρα να περάσουν οι Πέρσες και τα φύλα των δένδρων, δεξιά κι αριστερά, έμοιαζαν με μύτες από δόρατα. Πιο κάτω θωρώντας τα παλιά κάστρα, είχε την αίσθηση πως κάποιος αυτοκράτορας θα ξεμυτούσε με το ξύλινο κιάλι στο χέρι... ''
Κυρίες και κύριοι, σας ευχαριστώ από καρδιάς και σας εύχομαι καλές γιορτές, χαρούμενα Χριστούγεννα και όλα τα καλά του κόσμου για το νέον έτος που μας κουνά λευκό μαντήλι.


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ
Η ζωή του Ανδρέα καθώς και η επιχείρησή του στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης θα καταστραφεί ολοσχερώς με το οργανωμένο πογκρόμ της νύκτας της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955. Θα ακολουθήσει το κυνηγητό του από τις τουρκικές αρχές και η διάσωσή του από μία πόρνη. Ο ερχομός του στην Ελλάδα, περιπετειώδης. Το ίδιο και ο γάμος του... Όμως στην καρδιά του βαθιά κρατάει κλεισμένη την Πόλη των προγόνων του, κι έτσι ο επαναπατρισμός του κάποια στιγμή θα είναι μονόδρομος. Μόνο που τούτη τη φορά πασχίζει να κρυφτεί από τους Έλληνες...
Η περιπέτεια της θετής του κόρης, η οικογενειακή της κατάσταση, η αρρώστια, ο χωρισμός, η μοναξιά, η βιοπάλη, το ψάξιμο για την αληθινή μητέρα, είναι τα γεγονότα που θα χαράξουν τη ζωή του. Ωστόσο το αποτελέσματα της έρευνας στην οποία επιδίδεται, θα του φέρει εκπλήξεις που μόνον η ζωή ξέρει να σκαρώνει!
Ποιός είναι άραγε ο νεαρός εκείνος άνδρας που τόσο τον αντιπαθεί; Τί γυρεύει απ αυτόν;


Ένα βιβλίο γεμάτο αφοσίωση, απελπισία,
αγώνα για επιβίωση που θα σας συγκινήσει
και θα σας μείνει αξέχαστο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου