Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΠΕΛΜΑΤΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΚΑΣ 

για το "ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΠΕΛΜΑΤΑ"

από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.








Νομίζω ότι με το «Μαύρο φυλαχτό» και τον «Γιο μας» πήρα φόρα από μακριά, ώστε να γράψω για το «εδώ και τώρα» της κοινωνίας μας. Γράφοντας τα «Παγωμένα πέλματα» πραγματικά  το απόλαυσα. Λατρεύω τα αστυνομικά νουάρ. Και τα «Παγωμένα πέλματα» νομίζω πως είναι ένα μυθιστόρημα σύγχρονο, φρέσκο, ζωντανό, ελπίζω να το απολαύσουν και οι αναγνώστες. Διαδραματίζεται στην Αθήνα και τον Πειραιά. Το λιμάνι και η θάλασσα παίζουν κομβικό ρόλο στην ιστορία, η καταβύθιση στο υπαρξιακό ταξίδι των ηρώων, επίσης.

Η αφήγηση της Σοφίας εμπνέεται από το σκανδιναβικό αστυνομικό θρίλερ, η αφήγηση του Θωμά από το νεο-νουάρ της Μεσογείου. Αναπόφευκτα η σχέση τους μοιάζει με πυριτιδαποθήκη. Ακολουθώντας τις αφηγήσεις τους, η πλοκή ορίζεται με διαλεκτική. Κι έτσι μου δίνεται η δυνατότητα να εναλλάσσω μυστήριο και σασπένς, παίζοντας με τον Χάμετ και τον Χίτσκοκ.

Σχεδίασα πολύ προσεχτικά την πλοκή και επιδίωξα μια αφήγηση όλο εκπλήξεις. Όμως πάνω και πρώτα απ’ όλα με ενδιέφεραν οι χαρακτήρες και οι σχέσεις του.

Η υπαστυνόμος Σοφία Μήτση ψάχνει να βρει ποιος σκοτώνει τις γυναίκες που αστράφτουν στις οθόνες των κινητών,  μα ο προϊστάμενός της στο Ανθρωποκτονιών καυχιέται πως ξέρει να βάζει τα θηλυκά στη θέση τους. Η Σοφία πρέπει να βρει το γυναικοκτόνο πριν σκοτώσει ξανά, πριν ο προϊστάμενος ξεπεράσει μαζί της τα όρια.  Ενώ, ο μυστικός της σύμμαχος της Σοφίας, ο Θωμάς Δήμου, βυθίζεται στην Αθήνα ολοένα πιο πολύ κι αναβαπτίζεται στου Πειραιά το λιμάνι.

Ναι, θεωρώ ότι τα «Παγωμένα πέλματα» είναι ένα βιβλίο όπου καθρεπτίζεται το «εδώ και τώρα» της κοινωνίας μας. Γυναικοκτονίες, ασέλγειες, απιστίες· μια γυναίκα που τολμάει να σηκώσει κεφάλι. Πρόκειται για μια ιστορία για την αξία της φιλίας και τη μάχη των φύλων σε μια Αθήνα που ανοίγεται στη θάλασσα. Ελπίζω να περάσετε όμορφα μαζί της, όπως πέρασα γράφοντάς την κι εγώ. 


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα ΕΔΩ


Η υπαστυνόμος Σοφία Μήτση νομίζει πως είναι τυχερή. Το όνειρό της να πάρει μετάθεση στο Ανθρωποκτονιών επιτέλους πραγματοποιείται και είναι σίγουρη ότι η ζωή της θα αλλάξει προς το καλύτερο. Ο προϊστάμενός της, όμως, καυχιέται ότι βάζει τα θηλυκά στη θέση τους και την προσγειώνει απότομα στην πραγματικότητα.
Την ημέρα που η Σοφία αναλαμβάνει υπηρεσία, μια γυναίκα εντοπίζεται νεκρή στο διαμέρισμά της – και αυτό είναι μόνο η αρχή. Αναζητώντας τη διαλεύκανση του μυστηρίου, η Σοφία θα οδηγηθεί σε σκοτεινά στενά της Αθήνας και του Πειραιά. Τα βήματά της θα διασταυρωθούν με εκείνα του Θωμά Δήμου, πρώην δημοσιογράφου και νυν ιδιωτικού ερευνητή. Και οι δύο μάχονται να επουλώσουν πληγές του παρελθόντος, μπλέκουν σε παγίδες του παρόντος και αναμετρώνται με τα όριά τους. Κάποιος δολοφονεί γυναίκες που αστράφτουν στις οθόνες των κινητών και παίζει πόκερ με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Συναρπαστικοί ήρωες και ανατρεπτική πλοκή σε ένα σύγχρονο μυθιστόρημα για την αξία της φιλίας και τη μάχη των φύλων σε μια Αθήνα που ανοίγεται στη θάλασσα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΚΑΣ γεννήθηκε στην Πρέβεζα. Έχουν εκδοθεί πέντε μυθιστορήματά του, τελευταίο από το οποία είναι Ο ΓΙΟΣ ΜΑΣ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Έχει βραβευτεί από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος για τα μεγάλου μήκους σενάριά του: Το 13o υπόγειο και H χύτρα. Ζει στην Αθήνα, όπου συντονίζει εργαστήρια δημιουργικής γραφής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου