Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΙΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΟΙ ΣΙΩΠΕΣ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΗ


ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΙΟΝΗ

για το "ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΟΙ ΣΙΩΠΕΣ"

από τις εκδόσεις ΕΞΗ.








Αγαπημένοι μου,

 

Όταν αγκάλιασα για πρώτη φορά το νέο μου βιβλίο, και πραγματικά το εννοώ, δεν το κράτησα απλά, αλλά το αγκάλιασα, ένιωσα μία πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Το βιβλίο αυτό, αποτέλεσε για μένα ένα μεγάλο και δύσκολο στοίχημα, καθώς θέλησα να μεταφέρω με την πένα μου τις διηγήσεις της προγιαγιάς μου και να τις ζωντανέψω στο χαρτί. Οι προμάμμες μου, λοιπόν, αποτέλεσαν την έμπνευσή μου, ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλα αυτά που πέρασαν και στις αντιξοότητες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωπες κατά την περίοδο 1920-1925 για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να προστατέψουν την οικογένειά τους. Οι δύο βασικές περσόνες, η Ζωή και η Ερμιόνη, είναι βασισμένες σε αληθινές ηρωίδες της ζωής σε μία ιδιαιτέρως ταραχώδη εποχή.

 

Η συγγραφή του αποτέλεσε ένα δύσκολο εγχείρημα, με την αναγκαιότητα αναπαράστασης και αποτύπωσης όλων των γεγονότων που συνέθεσαν τον ιστορικό καμβά της εποχής, αλλά και συναισθηματικώς φορτισμένης, ενθυμούμενη τις διηγήσεις των αγαπημένων μου προσώπων, που βίωσαν δύο ξεριζωμούς από την ιδιαίτερή τους πατρίδα, τη Μήδεια της Ανατολικής Θράκης: τον πρώτο το 1915, επιστρέφοντας το 1918 και το δεύτερο και οριστικό, το 1922. Πραγματικά, πόσα δεινά υπέστησαν οι άνθρωποι αυτοί; Και τι δύναμη ψυχής είχαν για να βρίσκουν το κουράγιο να συνεχίζουν να αγωνίζονται, να πιστεύουν και να ελπίζουν; Γιατί αυτό ήταν το μυστικό τους. Η πίστη, η αγάπη και η ελπίδα. Και αυτά μετέφερε το άνεμος. Μαζί με όλα τα άλλα τα συναισθήματα, τις προσευχές, τις επιλογές και τους συμβιβασμούς τους. Γιατί μπορεί η ζωή να δείχνει ότι έχει αρχίσει να χάνεται η μάχη,  όχι, όμως,  για να παραδώσουμε τα όπλα, αλλά για να το αποδεχτούμε και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Ποιος, εξάλλου, μπορεί να πει τι είναι σωστό και τι είναι λάθος στις επιλογές που κάνουμε;

 

Με αγάπη Αφού,

Γεωργία

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Μήδεια, Ανατολική Θράκη, Οκτώβριος 1922. Όλοι μιλούσαν για πόλεμο, μα κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει. Χωρίς να το ξέρουν, οι κάτοικοι ήταν εγκλωβισμένοι στη δίνη γεγονότων που θα άλλαζαν για πάντα τη ζωή τους. Η Ερμιόνη και η Νίκη σχεδίαζαν το μέλλον τους. Μα όλα έμελλε σύντομα να αλλάξουν…

«Έρχονται οι Τσέτες! Γρήγορα, μαζέψτε τα!» ακούστηκαν οι καβαλάρηδες εκείνο το βράδυ. Το καραβάνι των ξεριζωμένων ξεκίνησε στο συρφετό της νύχτας. Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Δράμα, οι πρώτες πόλεις που θα τους υποδεχτούν για να στεγάσουν μέσα σε χαλάσματα τα συντρίμμια μιας ολόκληρης ζωής.

Η Ερμιόνη και η Νίκη θα δοκιμαστούν. Καθεμιά θα επιλέξει ένα διαφορετικό μονοπάτι. Η Ερμιόνη, στο κρεβάτι του νοσοκομείου, παλεύοντας να κρατηθεί στη ζωή, θα προσπαθήσει να προχωρήσει μπροστά αποφασίζοντας πως πρέπει να ζήσει. Η Νίκη, από την άλλη, δεν θα αντέξει τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Το Σπίτι της Γοητείας στα Λαδάδικα θα της προσφέρει όλα όσα ποθεί με αντίτιμο το ίδιο της το κορμί, μα εκείνη θα προσπαθήσει να διατηρήσει την αξιοπρέπειά της.

Δυο γυναίκες που πάλεψαν να μείνουν όρθιες. Καθεμιά με τον δικό της τρόπο, καθεμιά με τον έρωτα να ορίζει αλλιώς τα βήματά της. Ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος; Η ευτυχία είναι στιγμές και εξαρτάται μόνο από μας αν θα τη βρούμε και αν θα τη ζήσουμε.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Γεωργία Χιόνη τελείωσε τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άρχισε να γράφει από μικρή ηλικία και έχει λάβει πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Θεατρικά της έργα έχουν ανέβει σε διάφορες θεατρικές σκηνές της Ελλάδας. Έχει γράψει σενάρια για τη μεγάλη οθόνη σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Αμερική, και σενάρια για κόμικς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου