Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΘΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΛΥΣΣΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΝΟΗ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΘΙΟΣ

για το "ΛΥΣΣΑ"

από τις εκδόσεις ΠΝΟΗ.









Αγαπητή αναγνώστρια, αγαπητέ αναγνώστη,

 

Είμαι ο Ανδρέας Μαθιός, συγγραφέας της μεταποκαλυπτικής περιπέτειας τρόμου με τίτλο «Λύσσα», των Εκδόσεων Πνοή.

Η Λύσσα είναι μια ιδέα που γεννήθηκε μέσα μου αρκετά χρόνια πριν, μέχρι το 2020 όμως δεν είχα βρει το χρόνο, την επιμονή, την υπομονή, ίσως και την ωριμότητα αλλά και τη δέσμευση που απαιτεί η συγγραφή έργων δεκάδων χιλιάδων λέξεων. Η πρώτη καραντίνα –κακά τα ψέματα– του  κορονοϊού μού πρόσφερε τον χώρο και τον χρόνο, ενώ η όλη ανασφάλεια, το αίσθημα της άγνωστης, συνεχούς κι αόρατης απειλής μού έδωσε το χρώμα και την υφή που ενα θρίλερ, κατ' εμέ, πρέπει να έχει για να κρατά τον αναγνώστη και να τον κάνει να γυρίζει σελίδα τη σελίδα με αγωνία.

Η έμπνευση δεν είναι κάτι το μετρήσιμο, όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνομαι εγώ. Δεν είναι κάτι που έρχεται και φεύγει, δεν είναι κάτι που επιβάλλεται ή αγοράζεται. Για μένα η συγγραφή είναι το αποτέλεσμα μιας ανάγκης για επικοινωνία. Μιας ανάγκης για εξωτερίκευση σκέψεων και συναισθημάτων που με συμβατικούς τρόπους, όπως για παράδειγμα τη συνομιλία με ένα φίλο σε ένα καφέ, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί.

Άλλες φορές αυτή η εξωτερίκευση χρειάζεται ένα πλαίσιο φανταστικό, άλλες ένα πιο ρεαλιστικό και γήινο. Άλλες ένα πιο χαρούμενο και άλλες, ένα πιο σκοτεινό και τρομακτικό. Το μήνυμα πρέπει να περάσει, το όχημα –εν  προκειμένω μια ιστορία, ένα βιβλίο– και η μορφή του επιλέγεται κατά περίπτωση. Σε όλους μας μέσα, άλλωστε, υπάρχουν πολλές πλευρές και πτυχές, ακόμη και σε κατάσταση ληθαργική. Το ποια θα ξεβγεί και θα κυριαρχήσει κάθε φορά είναι σχετικό με το ερέθισμα.

Έτσι κι η Λύσσα. Μια ιστορία επιβίωσης, εναντίωσης στη μαζοποίηση και τη «μέση γραμμή», προέκυψε λογοτεχνικά ως μια μάχη απέναντι στον άνθρωπο και στα πιο απαίσια ένστικτά του. Βασίζοντας το αφήγημα στο λατρεμένο είδος της ποπ κουλτούρας, αυτό των ζόμπι και των νεκροζώντανων, θέλησα, κι εύχομαι ως ένα βαθμό να το πέτυχα, να περάσω το μήνυμα της ευγενούς προσπάθειας του ανθρώπου να επιζήσει ακόμη και μέσα στο πιο ακραίο κι επικίνδυνο περιβάλλον, διατηρώντας παράλληλα τις αρχές, τις αξίες και την ηθική που σε τέτοιες συνθήκες δοκιμάζονται και συχνά καταρρίπτονται.

Κλείνοντας, δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να ξεχωρίσω μια κουβέντα από ένα έργο κοντά 100.000 λέξεων. Αν το έκανα, θα το μετάνιωνα αυτόματα καθώς θα αδικούσα όλες τις υπόλοιπες. Θα αναφέρω απλώς αυτό που αρκετοί αναγνώστες της Λύσσας μου έχουν πει, μεταξύ άλλων σχολίων. Ότι περνούν από τα μέρη της Αθήνας που περιγράφονται στο βιβλίο και κοιτούν φοβισμένα πίσω τους μήπως κάποιος ή... κάτι τους κυνηγά.

Κι αυτό, για το δημιουργό, συνιστά τεράστια αναγνώριση και επιτυχία!

 

Καλή ανάγνωση!

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα ΕΔΩ


Το νερό μολύνθηκε. Το νερό δεν είναι πια ζωή – είναι απειλή.

Όταν ο ιός της λύσσας ενωθεί με το πρωτοποριακό αντικαρκινικό σκεύασμα «Προμηθέας Α11», δημιουργεί ένα αφύσικο και απρόβλεπτο βιολογικό πάντρεμα που οδηγεί τον ξενιστή σε άμεσο, επίπονο μα… παροδικό θάνατο. Και ο άνθρωπος γίνεται κτήνος. Και το κτήνος επιτίθεται σ’ αυτόν, το ακριβό του θήραμα, για να του αποσπάσει τη ζωή αλλά και για να χαρίσει στον φονικό συνθετικό ιό νέα φωλιά. Κι από κει ακόμα περισσότερες, μέχρι ο άνθρωπος να χαθεί και να κυριαρχήσει το σκοτάδι.

Ο Νίκος Μέλλος, ρημαγμένος ψυχολογικά από τον πρόσφατο χαμό της συζύγου του, πασχίζει να μεγαλώσει μαζί με τον πατέρα του την κόρη του, τη μικρή Ζωή, μέχρι που η καλπάζουσα επιδημία τον βρίσκει στη δουλειά του. Από κει ξεκινά η αγωνιώδης προσπάθειά του να φτάσει στους δικούς του, και μαζί με τη Σία, διασώστρια του ΕΚΑΒ, να ξεφύγουν από την «απολύμανση» που απειλεί να σβήσει τη χώρα από το πρόσωπο της Γης.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ανδρέας Μαθιός  γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους της Αθήνας.

Το 2003 εισήχθη στο ΑΠΘ όπου σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός, ενώ παράλληλα ήρθε σε επαφή με την αργυροχρυσοχοΐα στο πλαίσιο εργασίας. Το 2011, παντρεύοντας τη μηχανική με το κόσμημα, ανοίγει το ομώνυμο εργαστήριο χρυσοχοΐας στο Σύνταγμα, όπου ως σήμερα παρέχει μοντέρνες κι εξατομικευμένες υπηρεσίες σχεδιασμού υψηλής αισθητικής κοσμήματος.

Η αγάπη του για τη λογοτεχνία και τα σενάρια τρόμου τον οδηγούν στη συγγραφή πολλών αδημοσίευτων μικρών ιστοριών, με αποκορύφωμα την πρώτη ολοκληρωμένη του προσπάθεια, το μυθιστόρημα τρόμου, «Λύσσα» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου