Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ-ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ


 ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ, ΜΕ αρέσει η γραφή της Γεωργίας Κακαλοπούλου και λάτρεψα το νέο της βιβλίο Γράμματα από το Παρίσι ΑΦΟΥ!!!

Απόλαυσα στο έπακρο το ταξίδι στη λατρεμένη πόλη του φωτός (ελπίζω να καταφέρω να την επισκεφτώ κάποια στιγμή 😍),σεργιάνισα στα σοκάκια της, επισκέφτηκα μερικά από τα πιο υπέροχα αξιοθέατα-μνημεία της και έζησα μέσω των πρωταγωνιστών της έναν υπέροχο έρωτα.

H Καρίνα μια δυναμική , όμορφη και έξυπνη γυναίκα εργάζεται ως σεναριογράφος  με  καναλάρχη τον Πιέρ. Θα τον ακολουθήσει  στο Παρίσι και θα  προσπαθήσει να αναδείξει τα ταλέντα της, να πετύχει τους επαγγελματικούς της στόχους και ταυτόχρονα να κατακτήσει την καρδιά του Πιέρ με τον οποίο είναι ερωτευμένη.

 Ο Ζαν Περί παιδί θαύμα του σύγχρονου κινηματογράφου και καρδιακός φίλος του Πιέρ ,θα συνεργαστεί με την Καρίνα, θα προσπαθήσει να  την βοηθήσει να αναδείξει τα ταλέντα της, αλλά και να κερδίσει την αγάπη του φίλου του.

Μια γυναίκα, δύο άντρες, και ένα παρακινδυνευμένο παιχνίδι έρωτα στη πιο μαγευτική, ερωτική πόλη.

Με την ξεχωριστή  κινηματογραφική και λυρική γραφή της η συγγραφέας κατάφερε να με ταξιδέψει μοναδικά στο Παρίσι . Λάτρεψα τα υπέροχα ρομαντικά γράμματα καθώς τα διάβαζε η Καρίνα και ένιωσα στο έπακρο όλα τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών!!! και ένα χαμόγελο ήταν μόνιμα χαραγμένο στα χείλη μου λόγω του ξεχωριστού χιούμορ που χαρακτήριζε τους ήρωες!!!

Πολλές οι φράσεις-αποσπάσματα που σημείωσα κι από αυτό το βιβλίο, παραθέτω μία απ' τις πιο αγαπημένες :

"Τι είναι η ζωή δίχως αγάπη; Τι σημαίνουν τα πλούτη, η ομορφιά, η φήμη και η δύναμη όταν η καρδιά μένει ανενεργή; Γιατί ζούμε; Τοποθετήσαμε τις ζωές μας σε ράφια. Πόσο όμορφο είναι αυτό που βλέπουμε, που φοράμε, που αγοράζουμε ή έχουμε δίπλα μας; Πόση σιγουριά μάς προσφέρει η οικονομική δεινότητα, η δική μας ή αυτών με τους οποίους σχετιζόμαστε, πόσο ανεβαίνουμε κοινωνικά με την καλή φήμη ή τις καλές παρέες; Επιλογές που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματική ευτυχία, εφόσον είμαστε ευτυχισμένοι μόνο όταν σφίγγουμε στην αγκαλιά μας τον σύντροφο της καρδιάς μας, όταν τα μάτια μας μιλάνε δίχως να συλλαβίζουν τα χείλη, όταν οι σιωπές δίπλα σε κάποιον είναι το ίδιο σημαντικές με τις συζητήσεις μαζί του, το απλό κράτημα του χεριού του στις χαρές και στις λύπες, ο έρωτας, η αγάπη, η τρυφερότητα". (σελ.264)

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όταν ο καναλάρχης Πιερ άφησε την Αθήνα για να γίνει µεγαλοµέτοχος σε ένα από τα καλύτερα τηλεοπτικά κανάλια του Παρισιού, πρόσφερε την ευκαιρία στους υπαλλήλους του να τον ακολουθήσουν στα νέα του γραφεία, πρόταση εξαιρετικά θελκτική για την Καρίνα. Ως σεναριογράφος θα της δινόταν η ευκαιρία να αποδείξει το ταλέντο της, αλλά κυρίως να αναγκάσει τον Πιερ να την προσέξει κι επιτέλους να την αγαπήσει. Μια συνεργασία της µε τον νεαρό-θαύµα του σύγχρονου κινηµατογράφου, Ζαν Περί, θα εξελιχθεί σε µεταξύ τους ανίερη συµφωνία για την κατάκτηση της πολυπόθητης καρδιάς του προέδρου. Στην προσπάθειά τους, θα χαθούν στα λόγια ενός εραστή µέσα από γράµµατα που βρίσκουν κρυµµένα στο Παρίσι. Θα οδηγηθούν σε γραφικούς και ιστορικούς δρόµους, θα µαγευτούν από τη ροµαντική ατµόσφαιρα, ενώ ταυτόχρονα θα παίξουν παρακινδυνευµένα παιχνίδια µε τον έρωτα και τις ζωές τους.

«Επίσης... δε συµπαθώ τις µάσκες γιατί κρύβουν το οµορφότερο µυστήριο», σηµείωσε εκείνος αναγκάζοντάς τη να σηκώσει το κεφάλι και να τον κοιτάξει ερωτηµατικά.

«Υπάρχει ένας παλιός γιαπωνέζικος µύθος, που λέει πως το πρόσωπό µας σε αυτή τη ζωή είναι το ίδιο µε το πρόσωπο του ανθρώπου που αγαπήσαµε βαθιά και ανεξίτηλα στην προηγούµενη ζωή µας»,
είπε κοιτώντας τη µε νόηµα. «Κάθε φορά που το κρύβουµε, στην ουσία υποτιµούµε την αγάπη που µεταφέρθηκε µε τόσο µεγάλη δύναµη από τη µια ζωή στην άλλη, κουβαλώντας ένα τόσο βαρύ φορτίο µέσα από τον θάνατο», κατέληξε γεµάτος νόηµα και µε την ελπίδα εκείνη να έκανε την κίνηση και να τραβούσε τη µάσκα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου