Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΨΥΧΙΚΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ 

για το "ΨΥΧΙΚΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ"

από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.


 





Ποια είναι η πρώτη φορά που θυμάσαι να έχεις πει στον εαυτό σου: «καλά, εγώ ήμουν αυτή (ή αυτός) που τότε δεχόμουνα να μου μιλάνε έτσι;» Που σημαίνει ότι τώρα δεν δέχεσαι να σου μιλάει κάποιος υποτιμητικά ή να ανακατεύεται στα προσωπικά σου.

Όλοι μας έχουμε μια φωνή σήμερα που μας θυμίζει ότι χτες, πριν δύο χρόνια, κάποτε, σκεφτόμασταν διαφορετικά. Εμένα, η φωνή μέσα στο μυαλό μου, μου λέει: «καλά, πώς πίστευες τότε ότι για να σε αγαπάνε οι φίλοι σου, πρέπει να μαγειρέψεις 13 φαγητά στη γιορτή των γενεθλίων σου;»

Και πολλά τέτοια ακόμα που με τον καιρό, ευτυχώς οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε. Παρατηρώ πως έχω αλλάξει συνήθειες, πεποιθήσεις, νοοτροπία, συμπεριφορά ακόμα και στάση ζωής.

Αυτή μου την εμπειρία αλλαγών με νέα ξεκινήματα στον τρόπο που βλέπω διαφορετικούς τομείς της ζωής ή πτυχές του χαρακτήρα μου, είναι η έμπνευσή μου για το βιβλίο μου «Ψυχική Βιταμίνη». Κάνοντας το restart που ονειρευόμαστε για τον εαυτό μας, γινόμαστε πιο ευτυχισμένοι.

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι δεν είναι φτιαγμένοι από πεντελικό μάρμαρο, αλλά από πλαστελίνη. Είμαστε εύπλαστοι γιατί χρειάζεται να επιβιώσουμε, να είμαστε μέλη της κοινωνίας, για να μη χαλάμε άλλο πια τη ζαχαρένια μας και να υποφέρουμε. Χρειαζόμαστε αυτά τα νέα ξεκινήματα, που τα περιγράφω στο βιβλίο.

Συχνά στη ζωή μας χρειάζεται να κάνουμε μικρά ή μεγάλα, μερικά ή ολικά restart. Επανεκκινήσεις, που μάλιστα έγιναν επίκαιρες, χάρη στην ανάγκη για επανεκκίνηση της ζωής μας μετά από την επιδημία που σάρωσε την κοινωνία.

Κάθε αρχή του χρόνου, δίνουμε στον εαυτό μας υποσχέσεις για μια νέα αρχή. Αλλά και κάθε φθινόπωρο, όταν επιστρέφουμε φρέσκοι από τις διακοπές. Και όχι μόνο. Μερικές φορές, το καμπανάκι που μας αφυπνίζει, μπορεί να είναι μια αδικία στη δουλειά, η διάγνωση του γιατρού, μια ημερομηνία γενεθλίων-ορόσημο, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, η συνειδητοποίηση των οικονομικών μας ή η επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα που ακούσαμε τυχαία και μας ενέπνευσε.

Μια δύναμη μας σπρώχνει να κάνουμε επανεκκίνηση, ένα νέο ξεκίνημα και να αλλάξουμε σελίδα σε εκείνο τον τομέα της ζωής μας που θεωρούμε ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο. Ποτέ δεν είναι αργά να χάσουμε τα περιττά κιλά, να σταματήσουμε το κάπνισμα, να ξεκινήσουμε κάτι δικό μας, να κάνουμε το μεταπτυχιακό που αναβάλλαμε, να βρούμε την αγάπη, να τα ξαναβρούμε με την οικογένειά μας, να θέσουμε αυστηρότερα όρια στις σχέσεις με τους φίλους μας για να αυτοπροστατευτούμε.

Με το βιβλίο «Ψυχική Βιταμίνη», θέλω να ανεβάσω την ψυχολογία των αναγνωστών. Τους ενθαρρύνω να κάνουν νέα ξεκινήματα στις συνθήκες της ζωής τους, με νέες συνήθειες, νέες συμπεριφορές, να διαμορφώσουν νέα στάση απέναντι στα γεγονότα που τους συμβαίνουν και να αλλάξουν, αν χρειάζεται, τις πτυχές του χαρακτήρα τους που δεν τους ικανοποιούν πια.

Κατέγραψα, λοιπόν, 60+1 ιδέες, και τις θεωρώ τονωτικές βιταμίνες, για τομείς της ζωής ή σημεία ή ευκαιρίες στις οποίες μπορούμε να κάνουμε τη δική μας επανεκκίνηση. Ο σπόρος που υπάρχει μέσα στην κάθε ιδέα, μας τονώνει με θάρρος και σοφία, ώστε να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές που υποσχεθήκαμε στον καθρέφτη μας, ακόμα κι αν κάποιοι πάνε να μας σαμποτάρουν. Δεν χρειάζεται να τις κάνουμε όλες μαζί, μπορούμε να αρχίσουμε με αυτές που μας είναι πιο εύκολες.

Η «Ψυχική Βιταμίνη» μας παρακινεί να κάνουμε πράξη, με τη θέλησή μας, τις αλλαγές που όλο μελετάμε και συχνά αναβάλουμε. Ποτέ δεν θα είμαστε 100% έτοιμοι να τις εφαρμόσουμε, πάντα θα υπάρχουν γύρω μας περισπασμοί. Δεν θα βρούμε ποτέ την τέλεια στιγμή να τις ξεκινήσουμε. Ας δώσουμε μια ευκαιρία στον εαυτό μας, να προχωρήσει σε μια προσωπική επανεκκίνηση, αφήνοντας την άνεση της ρουτίνας, έστω κι αν είμαστε έτοιμοι μόνο κατά 67%. Ακόμα κι αν, στην αρχή, περάσουμε από ένα στάδιο αντίστασης και δυσφορίας, με το να επιμένουμε στην απόφασή μας αυτή, στο τέλος θα είμαστε ευτυχισμένοι, αφού θα έχουμε καταφέρει αυτό που πάντα θέλαμε.

Το βιβλίο που έγραψα, μας κινητοποιεί να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές που μας ταιριάζουν, για να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, γιατί το αξίζουμε ΑΦΟΥ...

Όλοι αξίζουμε να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και μακάρι το βιβλίο να μας παρακινήσει να γίνουμε, τελικά, αυτό που πάντα ονειρευόμασταν.


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Πέφτεις στα πατώματα όταν αποτυγχάνεις;
Ξαναζείς με τη φαντασία σου τα αρνητικά σχόλια των άλλων;
Πιστεύεις ότι χρειάζεται να αποδεικνύεις συνεχώς την αξία σου;
Παίρνεις προσωπικά ό,τι σου συμβαίνει;
Μήπως ήρθε η στιγμή να κάνεις μια επανεκκίνηση; Ένα restart που θα σε βοηθήσει να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου;
Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου, συγγραφέας του βιβλίου ΨΥΧΙΚΗ ΜΠΟΥΓΑΔΑ, μας φέρνει τώρα με την ΨΥΧΙΚΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ 60 + 1 δυναμωτικές ιδέες, που θα μας οπλίσουν με θάρρος και σοφία, για να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας, να μπορέσουμε να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε τα εμπόδια της ζωής, τη στάση μας απέναντι στις σχέσεις μας, τις αντιδράσεις μας στα γεγονότα. Αν ακολουθήσουμε τις ιδέες του βιβλίου σε διαφορετικούς τομείς της ζωής μας, θα προχωρήσουμε σε ένα restart, μια επανεκκίνηση. Θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές που πάντα θέλαμε και που υποσχεθήκαμε στον καθρέφτη μας. Αν αλλάξουμε εμείς, θα αλλάξει και η ζωή μας και θα γίνει πιο ευτυχισμένη.
ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ είναι συγγραφέας, happiness blogger, inspirational speaker και πιστεύει στη θετική σκέψη. Είναι δημιουργός δύο ιστότοπων, του tsemperlidou.gr, με θέμα του την ευτυχία, και του vivlio.gr, όπου παρουσιάζει τα βιβλία που διαβάζει. Ταυτόχρονα, είναι ομιλήτρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με θέματα την ευτυχία, τις γυναίκες, την ηγεσία και την επικοινωνία. Λατρεύει τα βιβλία και τα ταξίδια. Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου σπούδαζε νομικά, αλλά από μια σύμπτωση βρέθηκε στον χώρο της διαφήμισης. Εργάστηκε σε μία από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες της Ελλάδας ως κειμενογράφος, διευθύντρια δημιουργικού
και πρόεδρος. Δημιούργησε πάνω από 500 διαφημιστικές καμπάνιες και τα σλόγκαν της έχουν γράψει ιστορία. Έχει κερδίσει, μαζί με την ομάδα της, 324 διαφημιστικά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει γράψει 12 βιβλία (μυθιστορήματα, διηγήματα, βιβλία αυτογνωσίας), πολλά από τα οποία έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Το πρώτο της μπεστ σέλερ, η συλλογή διηγημάτων ΟΧΙ ΠΙΑ SEX, ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΙ, προκάλεσε αίσθηση, ταράζοντας τα νερά στους λογοτεχνικούς κύκλους. Το βιβλίο Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ δημιούργησε μια νέα τάση στην Ελλάδα για τον θετικό τρόπο ζωής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου