Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

ΝΑΤΑΣΣΑ ΣΚΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΕΥΤΥΧΗ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ GOGO TSAKOYANI LTD ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ UNESKO


 ΝΑΤΑΣΣΑ ΣΚΟΥΡΟΥ

για το "ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΕΥΤΥΧΗ" 

από τις εκδόσεις GOGO TSAKOYANI LTD

υπό την αιγίδα της UNESKO.







Ήθελα πολύ να γράψω ένα παραμύθι, που προάγει στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους το ερέθισμα της προσωπικής δημιουργίας. Ο ήρωας Ευτύχης, ένα σκιουράκι, ανήκει στην Βάσω Σωτηριάδη, που είναι και το λογότυπο των παιδικών σταθμών " Μια φορά κι έναν καιρό " εκ των οποίων είναι συνιδιοκτήτρια με την Στέλλα Σωτηριάδη. Αποφασίσαμε μαζί με την Βάσω να δημιουργήσω ένα παραμύθι βασιζόμενο στον ήρωά της. Ο Ευτύχης είχε ήδη προσωπικότητα μέσα από τις δράσεις του, προς στα παιδιά του παιδικού σταθμού. Αυτό που έκανα εγώ ήταν, να τον βγάλω από την σχολική τάξη για λίγο και να τον φέρω στο φυσικό του χώρο, που είναι το δάσος. Εμπνευσμένη από την αγάπη της Βάσως για την δημιουργία των σχολείων της και γνωρίζοντας τη χαρά που παίρνει καθημερινά στη ζωή της μέσα από αυτά, είχα μπροστά μου έναν άνθρωπο που αποδείκνυε αυτό που εγώ πιστεύω, πως όταν ανακαλύψουμε το σκοπό της ζωής μας, τότε βιώνουμε την ευτυχία μας. Ο Ευτύχης στο παραμύθι είναι ένα έξυπνο και δραστήριο σκιουράκι, που επιθυμεί να δημιουργήσει κάτι σπουδαίο. Μέσα από ένα βραδινό όνειρο, συνειδητοποιεί πως ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να πετύχει το σκοπό του, κρύβεται μέσα στο ίδιο του το σπιτάκι . Με την υπομονή, την επιμονή και χωρίς να ξεφεύγει από το στόχο του, καταφέρνει να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει αυτό που επιθυμεί. Μέσα από την περιπέτεια του Ευτύχη, τα παιδιά θα διασκεδάσουν, θα ονειρευτούν αλλά και θα αντιληφθούν αξίες που θα τους είναι χρήσιμες καθώς θα μεγαλώνουν. Καθώς, με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο παρουσιάζω ότι όλα όσα επιθυμούμε βρίσκονται μέσα μας. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που συλλέγουμε καθημερινά, είναι τα εφόδια για να πετύχουμε τους στόχους μας. Μόλις το ανακαλύπτουμε είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε το σκοπό για τον οποίο είμαστε προορισμένοι. Το όνειρο του Ευτύχη ενώνεται με το δικό μου όνειρο και το όνειρο της Βάσως Σωτηριάδη. Το ταξίδι των ονείρων μας, στο όνειρο του Ευτύχη ξεκινά για να ενώσει το κάθε μικρό και μεγάλο όνειρο που θα συναντήσει στο δρόμο του. Τα συναισθήματα μου κατά τη γραφή ήταν έντονα. Για αυτό το λόγο κι η αγαπημένη μου εικονογράφος Ιωάννα Γκύζη, αποτύπωσε ακριβώς τις λέξεις μου σε εικόνες. Κατάφερα να το ολοκληρώσω μέσα σε ένα πρωινό Σαββάτου. Η πλοκή της ιστορίας με ενθουσίαζε καθώς την έβλεπα να εξελίσσεται τόσο γρήγορα στο μυαλό μου. Οι ιδέες διαδέχονταν, η μία την άλλη . Υπάρχουν στοιχεία που κατέγραψα στο παραμύθι, με δικό μου ξεχωριστό τρόπο, επηρεασμένη από χρώματα και αντικείμενα που έχουν συγκεκριμένη σημασία για εμένα και την Βάσω Σωτηριάδη. "Το όνειρο του Ευτύχη" είναι μια συνεργασία τριών γυναικών, με πολύ αγάπη για εκείνα που η καθεμία αντιπροσωπεύει. Παρόλο που είναι το πρώτο υπό έκδοση παραμύθι μου, δεν είναι το πρώτο παραμύθι που έγραψα. Τα παραμύθια για μένα είναι το μέσο για να γνωρίσουν τον κόσμο τα παιδιά, να διασκεδάσουν αλλά και να ταξιδεύουν με συνοδοιπόρο τη φαντασία. Τα παραμύθια δε γράφονται μόνο για τα παιδιά, δίνουν την ευκαιρία στους μεγάλους να μπορέσουν να ξαναφτιάξουν τον κόσμο από την αρχή.


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

Ο Ευτύχης είναι ένα έξυπνο και δραστήριο σκιουράκι, που επιθυμεί να δημιουργήσει κάτι σπουδαίο.
Μέσα από ένα βραδινό όνειρο, συνειδητοποιεί πως ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να πετύχει το σκοπό του, κρύβεται μέσα στο ίδιο του το σπιτάκι .
Με την υπομονή, την επιμονή και χωρίς να ξεφεύγει από το στόχο του, καταφέρνει να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει αυτό που επιθυμεί!

Μέσα από την περιπέτεια του Ευτύχη, τα παιδιά θα διασκεδάσουν, θα ονειρευτούν αλλά και θα αντιληφθούν αξίες που θα τους είναι χρήσιμες καθώς θα μεγαλώνουν.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Νατάσσα Σκούρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής, Δημιουργίας, Έκφρασης και Δραστηριοτήτων το 2001 και από τότε μέχρι και σήμερα εργάζεται ως δασκάλα σε Παιδικό Σταθμό. Το Φεβρουάριο 2021 θα συνεχίσει τις σπουδές επιμόρφωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα life coaching. Είναι αρθρογράφος και τα κείμενά της, με θέμα την αυτοβελτίωση ,την προσωπική δημιουργία κι αναζήτηση έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο. Τον Ιανουάριο του 2021 εκδόθηκε το πρώτο της παραμύθι "Το όνειρο του Ευτύχη " εκδόσεις Gogo Tsakoyani Ltd και την Άνοιξη του 2021 είναι υπό έκδοση δύο ακόμη Τίτλων βιβλίων της με τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Η εικοσαετή εμπειρία της στο χώρο με τα παιδιά, της έμαθε να μην χάνει το πάθος της για αυτά που αγαπά, να καταφέρνει να δημιουργεί σε κάθε στιγμή και να συνεχίζει να παραμένει και η ίδια παιδί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου