Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΞΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ


 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΞΑ

για το "ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ"

από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.








Με αφορμή μια συζήτηση με φίλους σχετικά με τους ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι έχουν το χάρισμα της ενόρασης, θυμήθηκα ένα περιστατικό με μια τσιγγάνα που είχα συναντήσει πριν από πολλά χρόνια σε ένα παραλιακό ταβερνάκι. Γυρνούσε από τραπέζι σε τραπέζι για να πει στους θαμώνες τη μοίρα τους. Πλησίασε και στο δικό μας, κανείς μας όμως δεν θέλησε να μάθει τι τον περίμενε στο μέλλον. Την κέρασα ένα τσιγάρο και τότε, για να με ευχαριστήσει για την κίνησή μου, άρχισε να μου λέει για πράγματα που μου είχαν συμβεί στο παρελθόν (και όντως είχαν συμβεί!) αλλά και για κάποια που θα έρχονταν αργότερα στη ζωή μου (και σας ορκίζομαι ότι ήρθαν!). Να σημειώσω, βεβαίως, πως δεν ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν σε μάγους, μάγισσες, χαρτορίχτρες, μέντιουμ και αστρολόγους, θεωρώ όμως ότι όντως κάποιοι, έστω και ελάχιστοι, άνθρωποι είναι -για λόγους που αδυνατεί η λογική μου να εξηγήσει- ενορατικοί.

Αυτή η ανάμνηση γέννησε στο μυαλό μου τον χαρακτήρα του Γρηγόρη Σταθόπουλου, ενός ανθρώπου που έχει το χάρισμα να προβλέπει ό,τι κακό θα συμβεί στο μέλλον, κανείς όμως δεν τον πιστεύει. Έτσι, όταν πηγαίνει να καταγγείλει τη επικείμενη δολοφονία του στον αστυνόμο Βαρσάμη, εκείνος τον διώχνει ευγενικά, θεωρώντας τον πιθανότατα τρελό. Ο θάνατός του, όμως, και μάλιστα ακριβώς όπως τον είχε περιγράψει στον αστυνόμο, θα αποτελέσει την αρχή για μια σειρά από ανατριχιαστικές δολοφονίες, που όλες έχουν ένα κοινό στοιχείο: τα θύματα βρίσκονται καμένα, ενώ δίπλα τους υπάρχει ένας πύρινος σταυρός και ένα υπογραμμισμένο απόσπασμα απ’ τη Βίβλο. Ο Βαρσάμης, με βοηθό την Έλσα Γληνού, θα προσπαθήσει να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τον παρανοϊκό δολοφόνο που, παρακινημένος απ’ την άρρωστη θρησκοληψία του, αποφασίζει να τιμωρήσει τους αμαρτωλούς και να εξαγνίσει τον κόσμο. Είναι, όμως, αυτή η αλήθεια ή μήπως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τα φρικτά εγκλήματα;

Για να γραφτεί αυτό το βιβλίο, χρειάστηκαν ατέλειωτες ώρες μελέτης της Βίβλου και αναζήτησης του κατάλληλου αποσπάσματος που ταίριαζε στο κάθε έγκλημα. Πολύτιμος σύμβουλος στην προσπάθειά μου στάθηκε ο ιερέας Γεώργιος Κονσολάκης, με τον οποίον έκανα μερικές ιδιαίτερα εποικοδομητικές συζητήσεις σχετικά με τη θρησκεία, την αμαρτία, την τιμωρία και τις διαφορές ανάμεσα στην Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Για άλλη μία φορά, ξεσκόνισα τα βιβλία της Ψυχολογίας απ’ τα φοιτητικά μου χρόνια ψάχνοντας στοιχεία για το θρησκευτικό παραλήρημα, ενώ παράλληλα έκανα την απαραίτητη έρευνα στο διαδίκτυο για το χάρισμα της ενόρασης και τους αποδεδειγμένα ενορατικούς ανθρώπους μέσα στους αιώνες. Μπορεί η συλλογή των στοιχείων να ήταν μια διαδικασία κοπιαστική, όμως πραγματικά την απόλαυσα, όπως απόλαυσα και τη συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου. Τώρα πια, ο Μάνος Βαρσάμης και η Έλσα Γληνού έχουν ξεκινήσει το νέο τους ταξίδι, στο οποίο ελπίζω να σας παρασύρουν, μεταδίδοντάς σας την ένταση, το μυστήριο, την αγωνία και τους προβληματισμούς που αναδύονται μέσα απ’ το «Χέρι του Θεού»…


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

«Καλημέρα σας. Ονομάζομαι Γρηγόρης Σταθόπουλος και ήρθα να καταγγείλω τη δολοφονία μου. Είδα σε όραμα ότι κάποιος με έκαψε ζωντανό, αφήνοντας πλάι μου έναν πύρινο σταυρό».

Τα λόγια αυτά, βγαλμένα από το στόμα του νεαρού άντρα με την ασκητική μορφή, θα προκαλέσουν ένα συγκαταβατικό χαμόγελο στον αστυνόμο Βαρσάμη, ο οποίος, θεωρώντας τον τρελό, θα τον αποπέμψει ευγενικά από το τμήμα. Το χαμόγελό του, όμως, θα σβήσει και οι τύψεις θα τον κατακλύσουν, όταν λίγο αργότερα η προφητεία του Σταθόπουλου θα επαληθευτεί και δύο ακόμα θύματα θα προστεθούν στον μακάβριο κατάλογο του παρανοϊκού δολοφόνου.

Τι είναι αυτό που συνδέει τους τρεις νεκρούς; Ποιος είναι εκείνος που καίει ανθρώπους ζωντανούς, αφήνοντας πλάι τους έναν πύρινο σταυρό, φωτογραφίες και υπογραμμισμένα αποσπάσματα από την Αγία Γραφή; Ποια σχέση έχουν με τα αποτρόπαια εγκλήματα η άρρωστα θρησκευόμενη μητέρα του Σταθόπουλου, η φρικτά παραμορφωμένη αδελφή του, ο εμβληματικός πατήρ Χρυσόστομος και η αινιγματική γερόντισσα Φεβρωνία;

Καθώς ο Μάνος Βαρσάμης και η συνεργάτιδά του, Έλσα Γληνού, θα προσπαθήσουν να δώσουν απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, θα έρθουν αντιμέτωποι με τον θανάσιμο κίνδυνο που κρύβουν η θρησκοληψία, το πάθος για εκδίκηση και οι προσωπικοί δαίμονες των ηρώων.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ελευθερία Μεταξά γεννήθηκε στο Αιγάλεω το 1970. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, της Δραματικής Σχολής Διομήδη Φωτιάδη και του τμήματος Δημοσιογραφίας του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών ΑΝΤ1. Εργάστηκε ως ηθοποιός, λαμβάνοντας μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές, ως ασκούμενη δημοσιογράφος στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ως φιλόλογος σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης.

Σήμερα ασχολείται με τη συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων, με τη μετάφραση και την επιμέλεια βιβλίων και με μεταγλωττίσεις ξένων τηλεοπτικών σειρών. Είναι μέλος της ΠΕΛ (Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών) και μιλάει αγγλικά. Το διήγημά της με τίτλο «Το τελευταίο ταξίδι» απέσπασε έπαινο στον 34ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της ΠΕΛ. Από τις εκδόσεις Ωκεανός κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Όταν μιλούν τα φεγγάρια, Μην κοιτάξεις πίσω, Σπασμένος καθρέφτης και Ποιος σκότωσε την Ιφιγένεια;, ενώ από τις εκδόσεις Μίνωας τα μυθιστορήματα Τα τρία πρόσωπα της Εκάτης (2019) και Αθώοι ένοχοι (2020).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου