Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΙΑΦΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ "Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ" ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΦΟΥ!!!


 

" Ο χορός της Θεάς" ένα ακόμη εκπληκτικό βιβλίο της Δήμητρας Ιωάννου που μας ταξιδεύει στην αρχαία Ελλάδα, στους δώδεκα Θεούς και φυσικά αναδεικνύει το μεγαλείο Αρχαίων Ναών, αλλά και εκείνη την μαγική έλξη που ασκείτε πάνω στους ήρωες όταν βρίσκονται στους ιερούς εκείνους χώρους.  Μην μου πείτε πως δεν νιώσατε το ίδιο όταν κάποια στιγμή βρεθήκατε σε κάποιον από τους Ναούς; Ίσως να έχει σχέση με το μαγνητικό πεδίο ή ίσως επειδή νιώθουμε ένα δέος μπροστά στο αρχιτεκτονικό θαύμα που αντικρύζουμε, σε συνδυασμό με την απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου που το περιβάλει. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, μαγεύεσαι.

Ο θάνατος του καθηγητή αρχαιολογίας είναι εκείνος που φέρνει τα πάνω κάτω στις  ζωές της Νίκης και της Ηλέκτρας. Από εκεί και πέρα βρίσκονται αντιμέτωπες όχι μόνο απέναντι στα δικά τους αισθήματα και αντιπάθειες, αλλά και εναντίων όλων εκείνων που ήταν εχθροί του πατέρα τους όπου ήθελαν διακαώς το άγαλμα, που πίστευαν πως είχε στα χέρια του ο καθηγητής. Ένα παιχνίδι μυστηρίου αλλά και κρυμμένων στοιχείων για να βρουν τον θησαυρό ξεκινά προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αλήθεια.

Σύμμαχοί τους ο Μάρκος και Τζον, όμως ήταν πράγματι αυτοί που έδειχναν; Ποιους μπορούσαν να εμπιστευτούν; Ποιοι ήταν οι πραγματικοί φίλοι και σύμμαχοι του πατέρα τους, επομένως και δικοί τους. Έδειχναν όλοι το αληθινό τους πρόσωπο ή κρυβόταν πίσω από ένα προσωπείο; Τι ρόλο έπαιζαν οι Πενήντα Πέντε και ποιοι ήταν εκείνοι οι συλλέκτες – αρχαιοκάπηλοι; Σε κάθε τους βήμα, έπρεπε να είναι προσεκτικές και να ξετυλίγουν το κουβάρι με σύνεση αλλά και να ερμηνεύουν σωστά όλα τα σημάδια που είχε αφήσει ο πατέρας τους. Ωστόσο έπρεπε να ξετυλίξουν και το μπερδεμένο κουβάρι της δικής τους ζωής και ο φτερωτός Θεός του Έρωτα, της μπέρδευε ακόμη περισσότερο ρίχνοντας τα βέλη του κατευθείαν στην καρδιά τους.

Ο Χορός της Θεάς, με άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Δεν ήθελα να τελειώσει. Ειλικρινά μαγεύτηκα από την πρώτη σελίδα, εξάλλου αυτό κάνει κάθε φορά η Δήμητρα Ιωάννου σε κρατά αιχμάλωτο μέσα στις σελίδες και περιμένεις με αγωνία να διαβάσεις την εξέλιξη, όμως πιστεύω πως αυτή τη φορά ανέβασε τον πήχη στην κορυφή σε μια ιστορία που δεν σε αφήνει ασυγκίνητο.

Τα αισθήματα εναλλάσσονταν καθώς χανόμουν στο λαβύρινθο της ιστορίας μιας και η πλοκή της ήταν τόσο υπέροχα δοσμένη και καλά πλεγμένη στο πέπλο του μυστηρίου όπου η αδρεναλίνη μου σε αρκετά σημεία ήταν στο κόκκινο. Εικόνες από την αρχαία Ελλάδα αλλά και την σημερινή ξεπηδούσαν από παντού μαζί τους και οι Ολύμπιου Θεοί, χωρίς φυσικά να λείπει ο Θεός του Έρωτα. 

Μία πολύ δυνατή ιστορία που απέδωσε εκπληκτικά και θα τολμήσω να πω πως όλο αυτό μου θύμισε Dan Brown. Γιατί λοιπόν να μην έχουμε την δική Ελληνίδα μυθιστοριογράφο, ψάχνοντας να βρει κρυμμένα σύμβολα, συνομωσίες και κρυμμένους θησαυρούς αμύθητης αξίας;

 Δήμητρα ειλικρινά θέλω να σου εκφράσω τα συγχαρητήρια μου.

Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο


Έπειτα από μια συνταρακτική ανακάλυψη ο καθηγητής αρχαιολογίας Νικηφόρος Έξαρχος δολοφονείται από έναν αόρατο εχθρό που θέλει να σφετεριστεί το πολύτιμο εύρημά του. Συγκλονισμένες αλλά αποφασισμένες ως το μεδούλι οι δύο κόρες του, η Νίκη και η Ηλέκτρα, συμφωνούν να ξεπεράσουν την μεταξύ τους αντιπάθεια και να συνεργαστούν, προκειμένου να μάθουν την αλήθεια για τον θάνατο του πατέρα τους. Σε έναν άνισο αγώνα με τον χρόνο παλεύουν να βρουν το κρυμμένο άγαλμα και να το παραδώσουν στα σωστά χέρια. Σύμμαχοί τους σε αυτό το επικίνδυνο ταξίδι ο αινιγματικός Μάρκος, ο γοητευτικός Τζον και ο τρελός φτερωτός θεός Έρωτας που φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή των τεσσάρων. Κυνηγημένοι από φανατικούς συλλέκτες, αντιμέτωποι με αδίστακτους αρχαιοκάπηλους και έχοντας απέναντί τους τη διαβόητη οργάνωση των Πενήντα Πέντε που φαίνεται να έχει μάτια παντού, προσπαθούν απεγνωσμένα να λύσουν γρίφους για να οδηγηθούν στην αλήθεια που στοίχισε τη ζωή του καθηγητή.

Ένα αρχαιολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα!
Ένα αγωνιώδες κυνηγητό όπου κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο!
Ένας ασφυκτικός κλοιός από θανάσιμους εχθρούς.
Δύο παθιασμένες ιστορίες αγάπης που ανθίζουν μέσα στην καταιγίδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου