Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

ΒΕΡΑ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΜΕΤ'ΕΜΠΟΔΙΩΝ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


 ΒΕΡΑ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗ

για το "ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΜΕΤ' ΕΜΠΟΔΙΩΝ"

από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.


 






Αγαπημένε μου αναγνώστη,

Ελπίζω αυτό το γράμμα μου να σε βρίσκει καλά!

Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου για τα βιβλία μου και πιο συγκεκριμένα για το καινούργιο μου, ‘Ζωγράφος μετ’ εμποδίων’.

Το ‘Ζωγράφος μετ’ εμποδίων’ μιλάει για τον Φαίδωνα, ο οποίος ονειρεύεται να μοιάσει στον αγαπημένο του παππού και να γίνει ζωγράφος. Όμως έχει να αντιμετωπίσει τόσο τις προσδοκίες των γονιών του που θέλουν να γίνει γιατρός, όσο και την δική του ανασφάλεια για το αν έχει ταλέντο και αν τελικά μπορεί να τα καταφέρει.

Με ρωτάς πως μου ήρθε η ιδέα για το βιβλίο. Χαμογέλασα όταν διάβασα την ερώτησή σου. Λοιπόν έχω παντού μπλοκάκια (…αλήθεια παντού όμως!) και όλο και κάτι σημειώνω που με εμπνέει. Ένα όνομα, μια φράση, μια εικόνα, οτιδήποτε για κάποιο λόγο μου τραβήξει την προσοχή. Την περίοδο που σπούδαζα στην Ισπανία επισκεπτόμουν τα διάφορα μουσεία και κρατούσα σημειώσεις για τους ζωγράφους και πιο συγκεκριμένα για τους Ιμπρεσιονιστές.

Επίσης, στην δουλειά μου ως ψυχοθεραπεύτρια βλέπω καθημερινά πως πολλά παιδιά, αλλά ακόμα και μεγάλοι, προσπαθούν να πιστέψουν στον εαυτό τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και πως πολλές φορές ο μεγαλύτερός τους φόβος είναι ο ίδιος τους ο εαυτός και οι αρνητικές τους σκέψεις.

Αποφάσισα λοιπόν να γράψω ένα βιβλίο με θέμα την αυτοπεποίθηση και συγχρόνως να μιλήσω για την τέχνη του Ιμπρεσιονισμού που μου αρέσει ιδιαίτερα.

Απολαμβάνω πάρα πολύ όταν γράφω κάθε βιβλίο μου! Μου αρέσει να ‘κάνω παρέα’ με τους ήρωές μου, έστω και στο μυαλό μου, και όταν γράφω διαλόγους συχνά πιάνω τον εαυτό μου να γελάει, γιατί πραγματικά το ζω εκείνη την στιγμή. Επίσης, όπως και ο Φαίδωνας, ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου, έτσι κι εγώ συχνά μπορεί να αρχίσω να αμφιβάλλω για το αν θα καταφέρω να το ολοκληρώσω. Πάντα όταν γράφω ένα βιβλίο κολλάω σε μερικά σημεία και χρειάζεται να πείσω τον εαυτό μου να μην εγκαταλείψω την προσπάθεια και να επιμείνω γράφοντας και σβήνοντας και ξαναγράφοντας και ξανασβήνοντας μέχρι να βρω μια λύση. Αυτό όμως μου αρέσει πολύ. Το θεωρώ μεγάλη πρόκληση και η ικανοποίηση όταν τα καταφέρνω στο τέλος είναι ένα υπέροχο συναίσθημα.

Μετά βέβαια περνάει μια βασανιστική περίοδος αναμονής μέχρι να με ενημερώσουν από τις εκδόσεις Ψυχογιός αν τους άρεσε το κείμενό μου. Με το που λαμβάνω θετική απάντηση νιώθω έναν τεράστιο ενθουσιασμό, γιατί ξέρω ότι το βιβλίο μου θα πάρει ζωή! Αυτό το συναίσθημα γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν βλέπω τα πρώτα σκίτσα από την εικονογράφο! Εκεί πραγματικά το βιβλίο ζωντανεύει και νιώθω μεγάλη ανυπομονησία να φτάσει στα χέρια των παιδιών και να ακούσω τα σχόλιά τους.

Θέλω να πιστεύω ότι θα το βρείτε διασκεδαστικό, ότι θα σας κρατήσει καλή συντροφιά, θα σας δώσει ενδιαφέρουσες πληροφορίες και τέλος ότι θα μπορεί να είναι και ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίζετε τις αρνητικές σας σκέψεις, έτσι ώστε να μην στέκονται εμπόδιο στα όνειρά σας!

Ένα απόσπασμα που μου αρέσει πολύ από το βιβλίο είναι το εξής:

«Μη σε παίρνει από κάτω! Κάθε ζωγράφος έχει ώρες ώρες τις αμφιβολίες του, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Είναι απλώς σκέψεις. Τίποτα παραπάνω», είπε ο παππούς με ένα βλέμμα όλο κατανόηση και μου χάιδεψε την πλάτη. «Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο παρά  μόνο ο ίδιος σου ο εαυτός. Ο εαυτός σου μπορεί να είναι ο καλύτερός σου φίλος ή ο χειρότερός σου εχθρός».


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Κακός µπελάς αυτό το ζωγραφιλίκι», άκουσα αργότερα τον µπαµπά να λέει.
«Ίσως να µην έχεις δίκιο», είπε η µαµά. «Ο παππούς του µια χαρά τα κατάφερε».
«Ο παππούς του έχει ταλέντο. Ο γιος µας όμως; Μην κοροϊδευόµαστε!»
Ώστε αυτό πίστευε ο µπαµπάς για µένα; Ξαφνικά ένιωσα σαν να µε είχε πατήσει τρένο, και τότε όλες οι σκέψεις που έκανα κατά καιρούς φούντωσαν: Δε θα τα καταφέρεις, θα τους απογοητεύσεις όλους, παράτα τα.
Ωστόσο ο παππούς µου είχε άλλη γνώµη.
«Δεν υπάρχει κανένα εµπόδιο παρά µόνο ο ίδιος σου ο εαυτός».
Εγώ δεν ήµουν καθόλου σίγουρος όµως. Μέχρι τη στιγµή που, βγαίνοντας από το σπίτι, πρόσεξα ένα ξύλινο κουτί µε έναν φάκελο που έγραφε Άκρως Εµπιστευτικό!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΒΕΡΑ ΠΡΑΤΙΚΑΚΗ γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ και της Οξφόρδης και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Ντέρμπι και του Ανατολικού Λονδίνου.
Είναι Ψυχοθεραπεύτρια και Εισηγήτρια Σεμιναρίων Συμβουλευτικής Γονέων. Διατηρεί το δικό της γραφείο, όπου προσφέρει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας (Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και Κλινικής Υπνοθεραπείας) σε ενηλίκους και παιδιά. Η μεγάλη της αγάπη είναι η συγγραφή βιβλίων για παιδιά. Το 2011 εξέδωσε το πρώτο της παιδικό́ παραμύθι, Caterpillar Pauline, προσφέροντας όλα τα έσοδα στη φιλανθρωπική οργάνωση της Αγγλίας BeatBullying, και το επόμενο βιβλίο της ήταν ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΕΝΤΑΛΙΑΣ (2015), το οποίο βασιζόταν στην έρευνα που έκανε κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της στην Οξφόρδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου