Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

ΑΛΕΚΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "Η ΚΥΡΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ


 ΑΛΕΚΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

για το "Η ΚΥΡΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ"

από τις εκδόσεις ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ.







Χαίρομαι πολύ που το «Με αρέσει το βιβλίο Αφού» μου δίνει την ευκαιρία να πω κάτι παραπάνω για το νέο μου βιβλίο.

Οι συγγραφείς όταν φτάνει η ώρα της κυκλοφορίας του νέου βιβλίου έχουμε «δύο φωνές». Η μία είναι το εξώφυλλο και η άλλη ψελλίζει λόγια από το οπισθόφυλλο.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να πω και κάποια παραπάνω στοιχεία.

«Η κυρά των αγγέλων» είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που το μυστήριο της «accabadora» το κάνει διαφορετικό και θα τολμήσω να πω και πρωτότυπο.

«Η γυναίκα του γλυκού θανάτου» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Ο λόγος που αποφάσισα αυτή τη δεδομένη στιγμή να «συστήσω» στο αναγνωστικό κοινό την γυναίκα της Σαρδηνίας και να σμιλέψω πάνω της μια πλοκή που τα ιστορικά γεγονότα σε Ελλάδα και Ιταλία φτιάχνουν ένα λογοτεχνικό υφάδι, είναι η έρευνα που λειτούργησε ως άξονας και η ανάγκη να μοιραστώ άγνωστα στοιχεία με τους αναγνώστες.

Στις 526 σελίδες του και σε παράλληλη δράση θα δούμε τους ήρωες να αγγίζουν «κόκκινες γραμμές», θα συναντήσουμε, όμως, και γραμμές – τείχη και αναφέρομαι στο συνδικάτο του εγκλήματος που δρα στην περιοχή της Καμπανίας, την Καμόρα, αλλά και τα δύσβατα στενά της Άνω Σύρας, όταν ο διαχωρισμός σε ορθόδοξους και καθολικούς «μοίρασε» τους κατοίκους.

Τα γεγονότα της ιταλικής Κατοχής και ο λιμός που έπληξε το νησί, όχι ένα οποιοδήποτε, αλλά το νησί του Μουσολίνι, όπως είχε χαρακτηριστεί, θα δώσουν σε αυτές τις γραμμές που  προανέφερα «σχήμα». Κάποιες θα γίνουν ευθείες και κάποιες θα παραμείνουν τεθλασμένες…

Σε αυτό το ιστορικό στερέωμα, η κοινωνία, η αγάπη, το μίσος, τα λάθη και τα πάθη παίρνουν τη θέση τους. Διχάζουν, χωρίζουν, ενώνουν και οπωσδήποτε λυτρώνουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο, ίσως και σκληρό αλλά το κάνουν.

Η δύναμή των ηρώων κρύβεται στην πίστη τους και είναι το ορόσημο για να κατανοήσουμε τον τρόπο και τη θέση που δίνουν, αλλά και λαμβάνουν στην και από την «κυρά των αγγέλων».

Κάπου εδώ, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά και να μου δώσετε μια μικρή «άφεση» για το «αμάρτημά» μου να μην αποκαλύψω περισσότερα.

Αν το κάνω, θα χάσω την ευκαιρία να σας έχω συνταξιδιώτες μου σε αυτό το υπέροχο ταξίδι που σηκώνει άγκυρες από την Νάπολη, το Ποζιτάνο και το Ατράνι και φτάνουμε στην Σαρδηνία και φυσικά, την αρχόντισσα των Κυκλάδων, τη Σύρο! Ελάτε μαζί μου!

Αλέκα Ζωγράφου

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Μια μοιραία νύχτα του 1917 η νεαρή Γκράτσια βιώνει την απώλεια, ενώ ταυτόχρονα γίνεται κοινωνός της τέχνης του «γλυκού θανάτου». Με το ξύλινο σφυρί της ακαμπαντόρα και ένα εισιτήριο στο χέρι εγκαταλείπει τη Σαρδηνία και βρίσκει καταφύγιο στο Ατράνι, ένα μικρό ψαροχώρι κοντά στο Αμάλφι.
Η γνωριμία της με την Τζουζεπίνα, αρχικά της φαίνεται σαν δώρο θεού, όμως γρήγορα μαθαίνει πως η μαυροντυμένη και βλοσυρή γυναίκα, που όλοι αποκαλούν Σεβέρα, είναι μέλος της Καμόρα, του αδίστακτου συνδικάτου του εγκλήματος που λυμαίνεται τη νότια Ιταλία. Το προξενιό που εκείνη της κανονίζει με τον Λουίτζι κρύβει σκοτεινούς σκοπούς. Η Λαβίνια, η μοναδική φίλη της Γκράτσια, γίνεται ο φάρος που αποκαλύπτει την πλεκτάνη της Σεβέρα…
Το πραξικόπημα του Μουσολίνι και η Πορεία προς τη Ρώμη δίνουν την ευκαιρία στις δύο φίλες να αναζητήσουν την τύχη τους στη Νάπολη, σε μία προσπάθεια να ξεχάσουν τις πληγές του παρελθόντος και να χαράξουν καινούριους δρόμους.
Τα χρόνια περνούν και η Γκράτσια καταφέρνει να χτίσει τη ζωή της από την αρχή. Σπουδάζει, βρίσκει δουλειά και ερωτεύεται έναν Έλληνα γιατρό, τον Τζώρτζη. Το αρρωστημένο όνειρο του Ντούτσε για το “mare nostrum” και ο πόλεμος που ξεσπά στην Ελλάδα, οδηγούν την Γκράτσια και τον σύζυγό της στη Σύρο, όπου με κίνδυνο της ζωής τους συμμετέχουν στην Αντίσταση κατά της ιταλικής Κατοχής. Ο λιμός που μαστίζει το νησί, αλλά και το στίγμα της καθολικής ισοπεδώνουν σχέσεις και δημιουργούν απώλειες…
Όταν η Γκράτσια επιστρέφει και πάλι στη Νάπολη, τα μυστικά και οι αλήθειες που την περιμένουν θα τη συγκλονίσουν και θα ταράξουν τις ισορροπίες της. Οι αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει είναι οδυνηρές και μόνο η Κυρά των Αγγέλων μπορεί να καθοδηγήσει τα βήματά της…
Ένα συγκλονιστικό βιβλίο που ιστορικά γεγονότα δένονται αρμονικά με τις ζωές των ηρώων, ενώ τη γεμάτη ανατροπές πλοκή πλαισιώνουν γνωστά και άγνωστα περιστατικά, καθώς και ήθη και έθιμα της νότιας Ιταλίας και της Σύρου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Αλέκα Ζωγράφου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ορχομενό Βοιωτίας. Σήμερα κατοικεί στα Μελίσσια. Σπούδασε γαλλική φιλολογία, αλλά πολύ γρήγορα, η αγάπη της για τον συναρπαστικό κόσμο της δημοσιογραφίας της άλλαξε τα σχέδια και έτσι, ασκεί το επάγγελμα της δημοσιογράφου. Έχει εργαστεί στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, υπεύθυνη σε μόνιμες στήλες για την ομορφιά, την υγεία, το βιβλίο και τις ανθρώπινες σχέσεις, ως αρχισυντάκτρια σε περιοδικά ευρείας κυκλοφορίας, καθώς και στο ραδιόφωνο στη σύνταξη και εκφώ­ νηση ειδήσεων. Σήμερα, εργάζεται στην τηλεόραση. Η ενασχόλησή της με την παιδική λογοτεχνία ξεκίνησε το 2009 με το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Ο Ζώζι και η ποντικο­Μόνα Λίζα». Ακολού­ θησαν τα βιβλία «Μ, όπως Μελίτα, όπως μέλι», «Ο Μανώλης, ο κύριος μη με μαλώνεις» και «Μυστικά, νότια του χάρτη». Πρόκειται για το πρώτο παιδικό βιβλίο για το Ρέθυμνο, το οποίο με ειδική έκδοση χρησι­ μοποιήθηκε για το 17ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού. Το μυθιστόρημα «Αγάπη όπως... αλμύρα», που κυκλοφόρησε το 2018 από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, ήταν η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία. Το 2019 κυκλοφόρησε το δεύτερο λογοτεχνικό της βιβλίο με τίτλο: «Άνεργη με Louis Vuitton»,το «Τανγκό της Ηλέκτρας» το 2020 και το «Για δυο σμαράγδια» το 2021.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου