Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ "Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ


 ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ

για το "Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ"

από τις εκδόσεις ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ.







Το τρίτο μου βιβλίο «Η μελωδία τής οργής» βασίζεται στις αληθινές ιστορίες ανθρώπων. Το πρόσωπο το οποίο πρωταγωνιστεί, ο Βύρωνας, είναι μία σατανική ύπαρξη. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει ακόμη ανάμεσά μας σκορπίζοντας ανείπωτο ψυχικό πόνο. Κάθε άνθρωπος πού συναντάει ο Βύρωνας, είναι γι' αυτόν μια ευκαιρία για να αρπάξει οτιδήποτε μπορεί: αγάπη, χρήμα, νοιάξιμο, θαυμασμό, αναγνώριση, έρωτα.

Για τον Βύρωνα, οι άνθρωποι δεν έχουν υπόσταση. Είναι απλά αντικείμενα για χρήση. Είναι…τίποτα.

Γιατί ο Βύρωνας είναι ένας νάρκισσος.

Θα σε πλησιάσει στην αρχή με ένα γοητευτικό χαμόγελο, με έναν ζεστό λόγο. Θα σου δείξει πως και αυτός είναι πληγωμένος, όπως κι εσύ. Θα κερδίσει την εμπιστοσύνη σου μέχρι να αφήσεις την ψυχή σου στα σατανικά του χέρια.

Και τότε, όταν ο νάρκισσος καταλάβει πως σε έχει κατακτήσει, θα αρχίσει να αποδομεί σιγά-σιγά την προσωπικότητά σου. Παίζει με το μυαλό σου ο νάρκισσος. Θα σε πείσει ότι εσύ φταις για όλα, θα σε τιμωρήσει με μια ανελέητη σιωπή, θα σε κάνει να προσέχεις κάθε σου λέξη, ακόμα και κάθε σου σκέψη. Για να μην ξεσπάσει η ναρκισσιστική οργή.

Θα είναι αργά όταν νιώσεις την κακοποίηση σε κάθε κύτταρο της ύπαρξης σου.

Γνώρισα την κόλαση, ζώντας με έναν τέτοιο άνθρωπο. Τον Βύρωνα, όπως τον έχω ονομάσει στο βιβλίο μου.

Κατάφερα να σκαρφαλώσω μέσα από το σκοτεινό πηγάδι της κατάθλιψης και να βγω στο φως.

Και θέλω να στείλω ένα ηχηρό μήνυμα στα θύματα της ναρκισσιστικής κακοποίησης.

Εμείς είμαστε τα φωτεινά πλάσματα που δίνουμε ζωή στους νάρκισσους. Από εμάς παίρνουν ενέργεια και ανάσες.

Χωρίς εμάς, οι νάρκισσοι είναι χαμένοι στα αιώνια σκοτάδια τους.

Ας τους αφήσουμε εκεί.

 

Με δύναμη και αγάπη

Φωτεινή Σκανδαλή


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

Στη Σίφνο του 1930, στο αρχοντικό του Μενέλαου Γεροντάκη μπαίνει νύφη η Βέργα. Μια φτωχή, άξεστη κοπέλα, αλλά μεγαλομανής και πονηρή. Σύντομα ο κακός της χαρακτήρας θα φανεί, και τα τρία της παιδιά θα είναι εκείνα που θα υποφέρουν περισσότερο από την τρέλα της. Στην Αθήνα του 1958, μετά τον πόλεμο, ο Βύρωνας Μανέτας και η οικογένειά του στήνουν με κόπο τη ζωή τους και όλα φαίνονται να έχουν πάρει τον δρόμο τους. Η μοίρα, όμως, θα φέρει τις δύο οικογένειες κοντά και τα παιδιά τους θα παντρευτούν. Μέσα από τα κρίματα και τις αμαρτίες αυτής της ένωσης, θα γεννηθεί ένα αγόρι. Ένα παιδί που θα έρθει βίαια στη ζωή και βίαια θα ζήσει. Ένας άντρας που καθώς θα μεγαλώνει θα σπέρνει γύρω του την καταστροφή. Θα πατήσει πάνω στις ψυχές των ανθρώπων, θα ρουφήξει τις ζωές τους, για να ζήσει εκείνος.
Όταν με συναντήσεις, μη με πλησιάσεις. Φύγε μακριά. Τρέξε για να σώσεις το μυαλό σου, τη ζωή σου την ίδια. Την αγγελική ψυχή σου. Είμαι ο νάρκισσος!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Φωτεινή Σκανδαλή γεννήθηκε στο Αγρίνιο και πέρασε τα παιδικά της χρόνια σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Γαλλική Φιλολογία στην Αθήνα, και εργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση ως καθηγήτρια γαλλικών. Έχοντας πάντα στην καρδιά της την αγάπη για το γράψιμο, μοιράζεται τις σκέψεις της με τους αναγνώστεςκαι αρθρογραφεί στα έντυπα Ο Δρυμώνας της Αιτωλοακαρνανίας, Ο Παλμός της Γλυφάδας και Hellenic Voice του Σικάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου