Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

ΕΛΕΝΗ ΓΑΛΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΧΡΥΣΑΦΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ.


 ΕΛΕΝΗ ΓΑΛΗΝΟΥ

για το "ΧΡΥΣΑΦΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ"

από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.








Μετά από ένα βιβλίο όπως το «Σε Μαύρο Φόντο», που σε ωθούσε να σκεφτείς και να προβληματιστείς, αποφάσισα να περάσω σε κάτι εντελώς διαφορετικό για να αλλάξουμε λίγο διάθεση και να γλυκαθούμε. Οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι, απ’ τη μια πανδημίες, μετά πόλεμοι, προβλήματα... Όλοι έχουμε ανάγκη μια ανάσα δροσιάς και αγάπης για να ξεχαστούμε και να ονειρευτούμε. Ωραίο και χρήσιμο το να σκέφτεσαι και να προβληματίζεσαι, σε κάνει πιο ώριμο και πιο δυνατό, όμως κακά τα ψέματα, η ζωή θέλει και το παραμύθι της. Θέλει έρωτα, χαρά, φως και χρώματα, θέλει ομορφιά και όνειρα, θέλει χρυσάφι και μέλι.

ΧΡΥΣΑΦΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ λοιπόν ο τίτλος του νέου μου βιβλίου που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Χρυσάφι και μέλι νιώθουν και οι ήρωές μου ο ένας για τον άλλον.  

            Συναντιούνται τυχαία ένα μεσημέρι του Ιουλίου, εκεί που κάνουν διακοπές, σε ένα όμορφο χωριό της Λέσβου. Ο ένας πηγαίνει στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και η άλλη στην φίλη της για καφεδάκι και κουβεντούλα.

Η ηρωίδα μου, η Δανάη, είναι ένα όμορφο και ξέγνοιαστο κορίτσι είκοσι δύο χρονών. Τα νιάτα και η ψυχή της διψούν για ζωή και ερώτα. Εκείνη μας διηγείται την ιστορία, σε πρώτο πρόσωπο, και κυριολεκτικά μας αρπάζει απ’ το χέρι απ’ τις πρώτες κιόλας λέξεις. Τον είδα μόλις έστριψα στο γεφυράκι. Έτσι ξεκινάει το βιβλίο και η Δανάη μας βάζει στην ιστορία της πριν το καταλάβουμε. Χέρι-χέρι θα πάμε μαζί της ακούγοντας απ’ τα χείλη της όλα όσα θα κάνει και θα ζήσει με τον πανέμορφο άντρα που της έκλεψε την καρδιά με μια μόνο ματιά του. Κι εκείνος… Η Δανάη θα δυσκολευτεί να πιστέψει τα αισθήματα του ήρωα. Έχει μια ακαθόριστη αίσθηση πως δεν έχει δικαίωμα να τον διεκδικεί, όμως θέλει να ζήσει μαζί του ότι και όσα μπορέσει. Ακόμα κι αν αυτό κρατήσει μόνο μια μέρα.

            Θα ακολουθήσουν πολλά, άλλοτε τρυφερά και γλυκά και άλλοτε σκοτεινά και μυστηριώδη. Όπως και η Δανάη, έτσι κι εμείς, θα μπαίνουμε διαρκώς σε υποψίες και αμφιβολίες καθώς θα βλέπουμε να μαζεύονται γκρίζα σύννεφα στον ορίζοντα…

            Το βιβλίο είναι σύγχρονο, 2020 ας πούμε, πριν την πανδημία. Η ιστορία κρατάει έξι μήνες. Ξεκινάει καλοκαίρι και τελειώνει πρωτοχρονιά. Δεν έχει αναδρομές στο παρελθόν, υπάρχει μόνο το σαρωτικό παρόν που ζουν οι δυο ήρωες και που αλλάζει για πάντα τις ζωές τους. Η ιστορία διαδραματίζεται ανάμεσα στην Ερεσό, το χωρίο της Δανάης, στην Αθήνα όπου ζει μαζί με τους γονείς της και εργάζεται σαν δημοσιογράφος, και στο Λονδίνο, όπου ζει κατά κύριο λόγο ο ήρωας.

Ο Ντάνιελ, είναι ένας ακραίος χαρακτήρας, δεν θα σας πω πολλά, θα τον δείτε αρχικά να ξετυλίγεται μέσα από τα μάτια της Δανάης και ύστερα, από τη σελίδα 430 ως την 675, θα ακούσουμε την συνέχεια της ιστορίας τους από τα δικά του χείλη. Όταν το έγραφα, ένιωσα κάποια στιγμή πως οι δυσκολίες και τα προβλήματα που έχει βιώσει αυτός ο άνθρωπος και συνεχίζει να βιώνει, μπορούν να ειπωθούν σωστά μόνο απ’ τον ίδιο. Και το έκανα. Και τότε μπήκα ακόμα πιο πολύ στην ψυχή του και ένιωσα τον πόνο αλλά και την ομορφιά της ψυχής του, από πρώτο χέρι. Όσα θα δούμε, απ’ την ώρα που μας μιλάει ο ίδιος, είναι πράγματα που δεν συμβαίνουν στον καθένα μας ούτε ξεστομίζονται εύκολα… Μπορεί να είναι πανέμορφος, επιτυχημένος και πάμπλουτος, όμως η ζωή του είναι άδεια, θλιμμένη, κουβαλάει μοναξιά και βαριά μυστικά…  


Το Χρυσάφι και Μέλι, είναι μια ρομαντική ιστορία, με έρωτα, λάμψη, δόξα και πλούτο, έχει όμως και πολύ σκοτεινά σημεία που δεν θα ήθελε να ζήσει κανένας μας. Έχει αιχμηρά διλήμματα, εγκλήματα, σκοτεινά μυστικά και δύσκολες στιγμές που σου σφίγγουν το στομάχι. Οι ανατροπές είναι απανωτές και πολλές.

Η ηρωίδα μου, καλείται να κάνει μια μεγάλη θυσία για αυτόν τον έρωτα και θα δούμε πώς θα αντιδράσει και τι θα αποφασίσει…

            Και πριν κλείσω, θα σταθώ επιγραμματικά σε δυο τρία θέματα από τα πολλά που θίγει το βιβλίο, όπως η κοινωνική προσφορά, η υπερπροστασία των γονιών που κάποιες φορές αντί να βοηθάει τα παιδιά τους τα καταστρέφει. Η καθαρή και ανιδιοτελής φιλία, που ο φίλος σου τρέχει να σε βοηθήσει δίχως δεύτερη σκέψη, και την άλλη, που βασίζεται και υπάρχει γιατί οι φίλοι προσδοκούν ή αποκομίζουν οφέλη. Και οι δυο μορφές υπάρχουν και δεν θα πάψουν να υπάρχουν. Έτσι είναι ο κόσμος μας.  

            Και τέλος ο έρωτας. Για αυτόν δεν θα πω τίποτα. Θα σας αφήσω να τον δείτε στο βιβλίο, να γεννιέται και να βασιλεύει σε όλο του το μεγαλείο. Ένας έρωτας απόλυτα εθιστικός, ορμητικός και επίμονος, καθαρός, πολύτομος και γλυκός όσο το χρυσάφι και το μέλι όλου του κόσμου.


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα  ΕΔΩ


Έρωτας, δύναμη και χρυσάφι στη σκιά μιας περιώνυμης δυναστείας που κρύβει ανείπωτα μυστικά

Η Δανάη κάνει ξέγνοιαστες διακοπές στην Ερεσό, στο χωριό της, όταν ένα απόγευμα συναντά στον δρόμο έναν πανέμορφο άντρα.
Μέχρι να του δώσει την πληροφορία που της ζητά, έχει χάσει το μυαλό της, κι όταν πια εκείνος φεύγει, της έχει κλέψει την καρδιά.

Λαχταρώντας να τον ξανασυναντήσει, η Δανάη αψηφά κάθε λογική και τον ακολουθεί.
Η αμοιβαία έλξη που αισθάνονται καταλήγει σε μια ερωτική βραδιά σε μια έρημη παραλία.
Εκείνη τη νύχτα όμως αποφασίζουν να μην αποκαλύψουν τα ονόματά τους.
Γίνονται απλώς ο Φοίβος και η Νεφέλη στο παραμύθι τους.
Όσα ζουν μοιάζουν με το χρυσάφι και το μέλι όλου του κόσμου.  

Μέχρι που το παραμύθι γκρεμίζεται σαν χάρτινος πύργος.

Ο έρωτας όμως καλπάζει και είναι πιο ορμητικός από ποτέ.
Δοκιμάζεται από αλλεπάλληλα χτυπήματα, κλονίζεται, απειλείται από μυστηριώδεις καταστάσεις, αποκτά ορκισμένους εχθρούς.
Η εκδίκηση καραδοκεί.

Ανάμεσα σε Ελλάδα και Λονδίνο, μυστικά παλιά και νέα φέρνουν στο φως το σκοτεινό παρελθόν.
Εκείνος θα παλέψει με όπλο την αγάπη του.
Εκείνη θα κληθεί να αποδείξει τη δική της μέσα από μια μεγάλη θυσία.
Κανείς όμως δεν γνωρίζει τη μοίρα του.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ελένη Γαληνού γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από τη Μυτιλήνη και σήμερα κατοικεί στα Μελίσσια. Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό Διακοσμητική και Γραφικές Τέχνες και εργάστηκε πάνω στο αντικείμενό της για περίπου δέκα χρόνια. Αρκετά νωρίς φιλοτέχνησε δύο προσωπικές σειρές χιουμοριστικών σκίτσων που έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, την ποίηση και τη στιχουργική. Τον Μάιο του 2007 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής με θέμα Σύννεφα. Ακολούθησαν δύο ακόμα ομαδικές εκθέσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το 2007 και το 2008. Με τη λογοτεχνία ασχολείται αρκετά χρόνια και, επιθυμώντας να εμβαθύνει στην έννοια και την τεχνική του μυθιστορήματος, το 2007 παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Έχει συμμετάσχει στο συλλογικό έργο Η Πόλη Φοβάται με το διήγημα …για ένα τσιγάρο! Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: Όταν Στέρεψε η Αντοχή (2013), Πέρα από τις Κόκκινες Γραμμές (2014), Ακόμη Θυμάμαι (2015). Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα Όσα δεν Έγιναν Λέξεις (2016), Μυστική Διαθήκη (2018), Αιώνιοι Ψίθυροι (2019), Η κατάρα των Μάγιερ (2020) και Σε Μαύρο Φόντο (2021). Επικοινωνία με τη συγγραφέα: eleni8047@gmail.com facebook: Ελένη Γαληνού-Eleni Galinou Instagram: eleni.galinou

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου