Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Ο ΓΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΩΖΕ ΒΙΒΛΙΑ-SOSUKE MATSAKAWA-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ και το τελευταίο διάστημα τυχαίνει να διαβάζω βιβλία με θέμα τα βιβλία...τα βιβλιοπωλεία.. (τυχαίο; δεν νομίζω 😍).

'Οταν είδα δε, ότι στο βιβλίο "Ο γάτος που έσωζε βιβλία" πρωταγωνιστεί εκτός τα βιβλία κι ένας γάτος (η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα βιβλία 💗) έσπευσα να το αποκτήσω διαβάσω.

Ο Ριντάρο Νατσούκι, μαθητής λυκείου ,χάνει τους γονείς του σε μικρή ηλικία και ζει με τον παππού του ο οποίος διατηρεί ένα μικρό παλαιοβιβλιοπωλείο το οποίο αποτελεί το ιδανικό καταφύγιο για τον εσωστρεφή έφηβο Ριντάρο. Λατρεύει να περνά εκεί πολύ χρόνο και έχει διαβάσει πολλά από τα βιβλία που υπάρχουν. Όταν ο παππούς του πεθαίνει ξαφνικά στον ύπνο του  ο Ριντάρο θα πρέπει να πάει σε μία θεία του και το παλαιοβιβλιοπωλείο να κλείσει. Τότε κάνει την εμφάνιση του ένας τιγρέ γάτος, ο Τίγρης, που μιλάει και ζητάει την βοήθεια του στην αποστολή που έχει: να σώσει τα βιβλία.
Μέσα από τους γεμάτους ως το ταβάνι βιβλία παλαιοπωλείου θα οδηγήσει τον Ριντάρο σε έναν παράλληλο, φανταστικό κόσμο που αποτελείται από λαβύρινθους και ιδιαίτερους ανθρώπους που ο καθένας με τον δικό του τρόπο αποτελεί απειλή για τα βιβλία. 

Ένα μικρό βιβλίο, μόλις 186 σελίδων, που λάτρεψα και μπήκε στη λίστα μου με τα πολύ αγαπημένα μου. Χάθηκα μαζί με τον Ριντάρο και τον Τίγρη στους λαβύρινθους γεμάτους βιβλία, ξαναθυμήθηκα αγαπημένα κλασσικά λογοτεχνικά έργα και σημείωσα πολλά αποφθέγματα για τα βιβλία με τα οποία ταυτίζομαι και θα ανατρέχω κατά καιρούς σ'αυτά...

Δεν γίνεται να μην αναφέρω πως την εξαιρετική μετάφραση έχει κάνει ο αγαπημένος Αύγουστος Κορτώ και πως λάτρεψα το σκληρόδετο υπέροχο εξώφυλλο.

Αξίζει να το αναζητήσετε, διαβάσετε ΑΦΟΥ!!!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο παππούς μου έλεγε κάθε τρεις και λίγο: Τα βιβλία διαθέτουν τρομερή δύναμη. Αλλά ποια είναι αυτή η δύναμη στ’ αλήθεια;

Το μικρό παλαιοβιβλιοπωλείο του παππού του με τις τεράστιες στοίβες από βιβλία που φτάνουν ως το ταβάνι είναι το ιδανικό καταφύγιο για τον εσωστρεφή έφηβο Ριντάρο Νατσούκι. Εκεί περνά ευτυχισμένες στιγμές διαβάζοντας ό,τι του αρέσει.

Όμως ο παππούς πεθαίνει ένα βράδυ στον ύπνο του και ο Ριντάρο απομένει συντετριμμένος και μόνος. Το παλαιοβιβλιοπωλείο όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να κλείσει. Τότε κάνει την εμφάνισή του ο Τίγρης, ένας μυστήριος τιγρέ γάτος που μιλάει και έχει μια αποστολή: να σώζει βιβλία. Χρειάζεται ωστόσο τη συνδρομή ενός αληθινού βιβλιόφιλου για να την πραγματοποιήσει, και έτσι ζητά από τον Ριντάρο να τον βοηθήσει.

Το παράξενο αυτό ζευγάρι, το αγόρι και ο γάτος, θα ζήσει τρεις μαγικές περιπέτειες ελευθερώνοντας τα βιβλία από ανθρώπους που τα φυλακίζουν, τα κακομεταχειρίζονται ή προδίδουν το πνεύμα τους.

Την τελευταία διάσωση όμως στην απίθανη διαδρομή τους, η οποία θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό, ο Ριντάρο θα πρέπει να την αναλάβει μόνος του…







 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου