Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

ΘΩΜΑΗ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ "COUGARS" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ MARADEL BOOKS.


 ΘΩΜΑΗ ΠΙΝΑΚΑ 

για το "COUGARS"

από τις εκδόσεις MARADEL BOOKS.








Αγαπημένε μου αναγνώστη,

Από την ημέρα έκδοσης του βιβλίου μου  έλαβα πάμπολα  μηνύματα στα οποία οι αναγνώστες, μου έλεγαν πώς δεν ήξεραν τι σημαίνει η λέξη “Cougar”. Cougar λοιπόν χαρακτηρίζονται οι γυναίκες οι οποίες συνάπτουν σχέση με μικρότερο ηλικιακά άνδρα. Κάτι το οποίο ακόμη και εν έτη 2021 πολλές φορές είναι θέμα ταμπού και κατακριτέο.

 Έτσι λοιπόν γεννήθηκε και η ιδέα αυτού του βιβλίου. Με ενοχλούσε γύρω μου να βλέπω ανθρώπους να κρίνουν άλλους ανθρώπους επειδή απλά ερωτεύτηκαν κάποιον με διαφορά ηλικίας. Φυσικά αυτό δεν ίσχυε για τους άνδρες οι οποίοι ερωτευόταν  μικρότερες τους, άρα το πρόβλημα ήταν το φύλο, το οποίο και έκανε την διαφορά. Ίσως από την άλλη ήταν και η επιθυμία μου να γράψω για τον έρωτα αλλά όχι με την κλασική έννοια του.

 Άλλη μια επιθυμία που είχα, ήταν  το βιβλίο να εμπεριέχει και κάποια κοινωνικά μηνύματα όπως είναι η σεξουαλική παρενόχληση, η ασθένεια και η υπογονιμότητα. Όμως  το κυριότερο μήνυμα που ήθελα να περάσω είναι ότι δεν πρέπει να κρίνουμε κάποιον όταν δεν γνωρίζουμε την ιστορία του και «δεν έχουμε περπατήσει με τα παπούτσια του».

Για μερικούς από εσάς ίσως το βιβλίο μου να είναι μικρό σε μέγεθος αλλά πιστέψτε με, έτσι έπρεπε να γίνει. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα αναμασούσα τα ίδια και τα ίδια για να γεμίσω μερικές αράδες ακόμη. Έτσι μου αρέσει να είναι η ανάγνωση μου, έτσι και η συγγραφή μου.

  Ήρθε η ώρα όμως να γνωρίσουμε και τις τέσσερις ηρωίδες του βιβλίου μου. Η Ναόμι Τζόνσον είναι μια δυναμική δικηγόρος η οποία δεν έχει μάθει να χάνει. Στην συγκεκριμένη φάση της ζωής της ετοιμάζει την προεκλογική της καμπάνια μιας και θα είναι υποψήφια στις εκλογές. Η Ρενέ Πιτ είναι γιατρός στο επάγγελμα και η «ντροπή του Ιπποκράτη» κατά τα λεγόμενα των φιλενάδων της. Με δυο κουβέντες θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω ως η χαρά της ζωής. Η Αλίσια Κούπερ διατηρεί το καλύτερο γυμναστήριο της Νέας Υόρκης. Είναι η λογική της παρέας και ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τον πρίγκηπα της. Τέλος, η Ρεμπέκα Λι είναι συντηρητική και τυπολάτρης καθώς είναι και η μόνη έγγαμη της παρέας, η οποία όμως αγαπάει πολύ τον κατά 15χρόνια μεγαλύτερο σύζυγο της. Οι παραπάνω γυναίκες είναι φίλες από το σχολείο, είναι τόσο ίδιες μα και τόσο διαφορετικές συνάμα και αυτό είναι που κάνει και την σχέση τους τόσο μοναδική. Τι θα συμβεί λοιπόν όταν τέσσερις νεότεροι άνδρες εισβάλουν στις ζωές τους; Θα κάμψουν τις αναστολές και τον καθωσπρεπισμό τους; Γιατί όλοι πρέπει να γνωρίζετε  πώς «Cougar δεν γεννιέσαι…γίνεσαι!!»

Όταν έγραφα το βιβλίο ήταν στιγμές που τα πλήκτρα στον υπολογιστή ένιωθα πώς κινούνταν μόνα τους. Μέσα στον χαρακτήρα της κάθε ηρωίδας μου υπάρχουν και δικά μου προσωπικά στοιχεία. Συναισθήματα, σκέψεις , αντιδράσεις ή καταστάσεις τις οποίες έχω βιώσει. Άλλωστε, το βιβλίο δεν γράφτηκε για να εκδοθεί αλλά δημιουργήθηκε ως μέσον χαλάρωσης του εσωτερικού μου κόσμου.

Εύχομαι να το αγαπήσετε όσο το έχω αγαπήσει και εγώ. Ετοιμαστείτε όμως γιατί το νέο μου μυθιστόρημα και τις τέσσερις  γυναίκες «ηρωίδες» μου,(με όλη την σημασία της λέξεως) οι  οποίες δεν θα ζουν στην Νέα Υόρκη αλλά στην Ελλάδα του 2021. Μπορεί κάποια από τις τέσσερις να σας θυμίσει τον εαυτό σας, την φίλη σας ή κάποια γνωστή σας. Αν αυτό συμβεί, να είστε σίγουρες πώς δεν θα είναι για καλό…


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ


Στην Νέα Υόρκη του 2018,ένας αιφνίδιος θάνατος αλλάζει την κοσμοθεωρία τεσσάρων γυναικών.

Ναόμι Τζόνσον, μια δυναμική δικηγόρος. Μια γυναίκα παθιασμένη, που δεν έχει μάθει να χάνει.

Ρενέ Πιτ, γιατρός στο επάγγελμα και η ''ντροπή του Ιπποκράτη '' κατά τα λεγόμενα των φιλενάδων της. Η ''ζωηρή'' της παρέας καπνίζει, πίνει και λατρεύει τα Junk food.

Αλίσια Κούπερ, διατηρεί το καλύτερο γυμναστήριο της πόλης. Είναι η λογική και η φωνή της συνείδησης, τις ώρες που δεν ψάχνει αγωνιωδώς να βρει τον πρίγκιπα της.

Ρεμπέκα Λι, η μόνη έγγαμη της παρέας, συντηρητική και τυπολάτρης. Παρόλα αυτά είναι μια κομψή και εντυπωσιακή γυναίκα που αγαπάει τον κατά 15 χρόνια μεγαλύτερο σύζυγό της.

Τι θα συμβεί όταν τέσσερις νεότεροι άνδρες εισβάλουν στις ζωές τους; Θα κάμψουν τις αναστολές και τον καθωσπρεπισμό τους; Πώς θα διαχειριστεί η παρέα μια εγκυμοσύνη που άργησε 17 ολόκληρα χρόνια, ένα επαγγελματικό σκάνδαλο, μια σεξουαλική κακοποίηση και μια ασθένεια;

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Πινακά Θωμαή γεννήθηκε το 1988 στην Κατερίνη Πιερίας και διαμένει στην Σκοτίνα Πιερίας. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο. Έχει σπουδάσει Συμβουλευτική, Ψυχολογία και Life Coaching. Έχει κάνει εξειδίκευση στην Παιδοψυχολογία-Παιδοψυχιατρική και έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων όσον αφορά τον τομέα της ψυχολογίας. 

Στον ελεύθερο χρόνο της γράφει στίχους τραγουδιών. Το Cougars είναι το πρώτο της ολοκληρωμένο έργο. Θέλησε μέσα από αυτό να αναδείξει το πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να κρίνουν τους άλλους ακόμη και εάν δεν γνωρίζουν τι τους ώθησε σε  συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Επικοινωνία με τη συγγραφέα https://www.facebook.com/thomai.pinaka 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου