Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΕΡΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΑΜΠΛΟ-ΕΝΑΣ ΚΑΜΒΑΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


 ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΕΡΓΗΣ

για το "ΠΑΜΠΛΟ-ΕΝΑΣ ΚΑΜΒΑΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ" 

από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.








Ο ήρωας γεννήθηκε μέσα στο μυαλό μου σε μια ανύποπτη στιγμή. Έτσι  συμβαίνει με την έμπνευση. Εμφανίστηκε από το πουθενά και ήθελε να μου πει πολλά. Οπότε άρχισα να γράφω την ιστορία. Όταν άρχισε να ξεδιπλώνει τα χαρακτηριστικά του μπροστά μου, αντιλήφθηκα πως δεν ήταν ένας οποιοσδήποτε ήρωας. «Θέλω να είμαι ο τάδε και όλοι να με αναγνωρίζουν», μου δήλωσε κι αμέσως κατάλαβα πως αυτός που είχα υπόψη μου ήταν ο διάσημος Πάμπλο Πικάσο. Με μαγνήτισε η προσωπικότητά του και καθώς μελετούσα τη βιογραφία του ένιωθα ότι τον γνώριζα ολοένα και καλύτερα τόσο ώστε θα μπορούσε να ήταν φίλος μου.

Το βιβλίο είναι πολυδιάστατο αφού καταπιάνεται με τη μνήμη και το ρόλο των αναμνήσεων στη ζωή μας, με τις σχέσεις πατέρα και γιου και το πώς οι προσδοκίες των γονιών επηρεάζουν το μέλλον των παιδιών, με την έννοια της ταυτότητας που κουβαλά ο καθένας μας και με την αναγνώριση των ταλέντων και των χαρισματικών παιδιών.   

Η ιστορία σίγουρα θα συγκινήσει και θα εμπνεύσει όλα τα παιδιά που κυνηγούν τα όνειρά τους! 


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα ΕΔΩ


Ο Πάμπλο είναι σπάνιο ταλέντο στη ζωγραφική, κάτι που ο ίδιος το γνωρίζει πολύ καλά. Ωστόσο, το μεγάλο του όνειρο να γίνει διάσημος ζωγράφος προσκρούει στην επιθυμία του πατέρα του. Καθώς πρόκειται να λάβει μέρος σε έναν μεγάλο διαγωνισμό στο κορυφαίο πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της πόλης και ενώ είναι άρρωστος, ένας έντονος καβγάς με τον πατέρα του έχει τραγική κατάληξη. Ο Πάμπλο παθαίνει παροδική αμνησία. Τότε αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με αλήθειες και γεγονότα που αγνοούσε, αλλά και να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του μέσα από τις αναμνήσεις του.
Η ιστορία –μια μυθοπλαστική ματιά στην εφηβική ηλικία του σπουδαίου ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο– θα συγκινήσει και θα εμπνεύσει όλα τα παιδιά που κυνηγούν τα όνειρά τους!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΕΡΓΗΣ γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1981. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κύπρου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Μαθηματική Παιδεία στο University of Bristol, UK. Σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Η ΠΥΞΙΔΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ, το πρώτο του βιβλίου, κέρδισε το Α’ Παγκύπριο Βραβείο στο διαγωνισμό του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου (CYBBY) στην κατηγορία: Πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας 2015 ενώ τιμήθηκε με το Βραβείο λογοτεχνικού βιβλίου γνώσεων των Λογοτεχνικών βραβείων Αναγνώστη 2018.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου