Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

ΦΑΝΗ ΚΕΧΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΑ ΦΥΓΟΠΟΥΛΙΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


 ΦΑΝΗ ΚΕΧΑΓΙΑ

για το "ΤΑ ΦΥΓΟΠΟΥΛΙΑ"

από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.







Τα φυγοπούλια είναι ένα παραμύθι για παιδιά και, φυσικά, για όσους συνεχίζουν να αισθάνονται παιδιά. Όπως αποκαλύπτει και ο τίτλος, πρόκειται για μια ιστορία που μιλά για… πουλιά. Όχι, βέβαια, για οποιαδήποτε πουλιά, παρά για όσα ερήμην τους αναγκάζονται να φύγουν από τον τόπο τους και να γίνουν «φυγοπούλια», προς αναζήτηση νέου σπιτικού και καινούργιου τόπου κατοικίας.

Ο τίτλος ήταν αυτός που γεννήθηκε πρώτος στο μυαλό μου από την ηχητική σύνδεση που ενυπάρχει ανάμεσα στις λέξεις προσφυγόπουλα και πουλιά (προσ-φυγόπουλα, πουλιά, φυγοπούλια). Πρόκειται, δηλαδή, για ένα λογοπαίγνιο, πάνω στο οποίο χτίστηκε η ιστορία του παραμυθιού, που εκτυλίσσεται με λογοπαίγνια και με λεπτές υπαινικτικές αναλογίες μεταξύ πουλιών και προσφυγόπουλων - μα, προπάντων, σε κλίμα ανάλαφρο που φέρνει χαμόγελο και καλλιεργεί την ελπίδα.

Τα φυγοπούλια είναι μια ιστορία που ζωντανεύει πολύχρωμα με την πλούσια κι ευφάνταστη εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Απευθύνεται εκ πρώτης σε παιδιά, για να τους ξεδιαλύνει τυχόν απορίες σχετικά με τα παιδιά-πρόσφυγες και την περιπέτειά τους, αλλά κατ’ επέκταση και σε μεγάλους, ώστε να τους βοηθήσει να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να απαλύνουν πιθανές φοβίες των παιδιών με τρόπο φυσικό: ο μικρός επιστρέφει το μεσημέρι στο σπίτι και αποκαλύπτει στη μαμά πως στην τάξη του ήρθαν καινούργιοι συμμαθητές, αποδημητικά πουλιά που λέγονται αλλιώς και «φυγοπούλια», μια λέξη που, ωστόσο, δεν αρέσει καθόλου στα αποδημητικά πουλιά. Η μαμά δεν έχει γνωρίσει ποτέ στη ζωή της τέτοια πουλιά και έχει πολλές απορίες. Αλλά απορίες έχει και ο μικρός! Κυρίως για το αν και πώς γίνεται μικρά πουλιά να ταξιδεύουν μόνα τους, τι θα συμβεί αν χρειαστεί κι αυτός να ταξιδέψει για να βρει καινούργιο σπίτι και πώς γίνεται η λύπη να είναι δώρο.

Αν έχετε κι εσείς απορίες, δεν έχετε παρά να διαβάσετε Τα φυγοπούλια  Ο διάλογος της μαμάς με τον μικρό κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού θα σας τις λύσει όλες και θα σας κάνει να χαμογελάσετε με αισιοδοξία!  


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

Ο μικρός επιστρέφει στο σπίτι με ένα καταπληκτικό νέο! Στο σχολείο του ήρθαν κάτι καινούρια αποδημητικά πουλιά.
Η μαμά δε γνώρισε ποτέ της αποδημητικά πουλιά και έχει απορίες. Τι ήταν αυτό που τα ανάγκασε να φύγουν από το σπίτι τους; Ποια γλώσσα μιλάνε; Τι ονόματα έχουν;
Αλλά και ο μικρός έχει πολλές απορίες.
Μια πρωτότυπη ιστορία για την προσφυγιά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
H ΦΑΝΗ ΚΕΧΑΓΙΑ γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1970. Σήμερα ζει στις Σέρρες και εργάζεται ως φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημιουργική Γραφή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με κατεύθυνση τη συγγραφή. Διηγήματά της έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχουν εκδοθεί σε συλλογικές εκδόσεις. Επίσης, άρθρα, διηγήματα, κριτικές βιβλίων και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Έχει γράψει πέντε θεατρικά έργα, δύο από τα οποία έγιναν παραστάσεις. ΤΑ ΦΥΓΟΠΟΥΛΙΑ είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου