Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

ΟΣΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΙΑΦΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΗ


ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ,ΜΕ αρέσει να διαβάζω μυθιστορήματα που διαδραματίζονται στην Κρήτη και να ταξιδεύω νοερά στο αγαπημένο αυτό νησί!!!(με την ελπίδα πως κάποια στιγμή θα το επισκεφτώ από κοντά 💗).To "Όσα η καρδιά προστάζει" με "κέρδισε" από το εξαιρετικό, ρομαντικό εξώφυλλο με το παλιό λιμάνι των Χανίων στο φόντο και το οπισθόφυλλο-στο οποίο στην περιγραφή του διαπίστωσα  πως ένα μεγάλο κομμάτι του διαδραματίζεται στα Χανιά.

Ένα κοινωνικό-αισθηματικό μυθιστόρημα με έντονα αστυνομικά στοιχεία που οι πρώτες αράδες του μου δημιούργησαν την αίσθηση πως παρακολουθώ αστυνομική ταινία:
 "Όλα έγιναν σε μία στιγμή. Σε ένα απόμερο μέρος έξω από τα Χανιά, σε ένα λιμανάκι με κάτι ψαροκάικα....."Θα μου το πληρώσεις"...Κατάλαβε πως ήθελε αίμα ως αντάλλαγμα. Μετά άρχισαν οι πυροβολισμοί.
...πέφτει στο έδαφος....σφαίρες...σιωπή...αστυνομικοί....ασθενοφόρο...σειρήνες....αίματα παντού...η προσπάθεια να φτάσει ο ένας τον άλλο φαινόταν καθαρά από την πορεία του αίματος....Άραγε ,εάν έβλεπαν τα σημάδια, θα μπορούσαν να τα αποφύγουν όλα αυτά; Άραγε, μπορούμε να αποφύγουμε αυτά που ορίζει η μοίρα μας...;"

Μαριλένα και Μίνωας: θα γνωριστούν στο καράβι για τα Χανιά και αν και η συνομιλία τους θα είναι σύντομη θα διακρίνουν τον πόνο, τη θλίψη αλλά και το χαμόγελο, τη ζεστασιά ο ένας στα μάτια του άλλου. Και οι δύο προέρχονται από γάμους που ξεκίνησαν από μεγάλο έρωτα αλλά  για -διαφορετικούς λόγους- τους πόνεσαν. Εκείνος θα σταθεί δίπλα της και θα τη βοηθήσει να βγει από τα σκοτάδια της ψυχής της. Εκείνη θα αφεθεί λυτρωτικά στην αγκαλιά του αναζητώντας την αγάπη που τόσο στερήθηκε.
Θα προσπαθήσουν μαζί να γιατρέψουν τις πληγές τους και με την πολύτιμη αρωγή-βοήθεια συγγενών και φίλων να αντιμετωπίσουν "φαντάσματα" του παρελθόντος που απειλούν την ευτυχία αλλά και τη ζωή τους....

Ένα βιβλίο που θίγει τις ανθρώπινες σχέσεις, ερωτικές, φιλικές, οικογενειακές: πόσο ο έρωτας ...τυφλώνει και δεν αφήνει να δούμε τα ελαττώματα του συντρόφου μας ακόμα κι όταν μας τα επισημαίνουν αγαπημένα μας πρόσωπα, σε ποια σκοτεινά μονοπάτια μπορεί να μας οδηγήσει ο έρωτας, σε ποια φωτεινά η φιλία, η αγάπη, η κατανόηση όσων μας αγαπούν, που μπορεί να οδηγήσει η χειραγώγηση-καταπίεση από τους γονείς.....

Δεν θα σας αναφέρω πως εγώ κρίνω τις σκέψεις, αποφάσεις, πράξεις των ηρώων του βιβλίου ,ο καθένας μας κρίνει σύμφωνα με τα πιστεύω του, ούτε θα σας αποκαλύψω αν θα τα καταφέρουν(ήδη νομίζω πολλά αναφέρω)αλλά θα σας προτρέψω να το ανακαλύψετε μόνοι σας!!! και πιστεύω η φράση που θα ξεχωρίσετε από το βιβλίο, αν πιστεύεται και εσείς, όπως εγώ και η συγγραφέας, στην αγάπη και το μεγαλείο της είναι: "Υπάρχουν άνθρωποι ακόμη που παλεύουν για την αγάπη και  πιστεύουν σ'αυτήν." !!!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Δεν φτάνει να θέλεις να αγαπήσεις, πρέπει και να μπορείς…

Πρέβεζα λίγα χρόνια πριν
Ο γάμος της ήταν ό,τι είχε ονειρευτεί και μία απρόσμενη εγκυμοσύνη ολοκλήρωσε την ευτυχία της. Πόση δύναμη έχει ο έρωτας, που πολλές φορές σε κάνει να εθελοτυφλείς; Πόσα μυστικά μπορεί να κρύβονται πίσω από έναν άνθρωπο που μέχρι χθες ήταν όλη σου η ζωή; Όταν οι μάσκες πέφτουν, όλα καταρρέουν. Ένα διαζύγιο και μία απόφαση που την καθιστά ακατάλληλη ως μητέρα είναι η χαριστική βολή. Χωρίς το παιδί της ήταν ένα τίποτα. Μια διαλυμένη ύπαρξη χωρίς θέληση για ζωή, χωρίς ελπίδα για το αύριο.

Χανιά λίγους μήνες πριν
Τον είδε για πρώτη φορά μέσα στο πλοίο. Το βλέμμα του μαρτυρούσε πως έκρυβε μια πονεμένη ιστορία. Όμως το χαμόγελό του έβγαινε μέσα από την καρδιά του και λειτούργησε σαν βάλσαμο στην ψυχή της. Ο Μίνωας θα σταθεί δίπλα της και θα τη βοηθήσει να βγει από τα σκοτάδια της ψυχής της. Η Μαριλένα θα αφεθεί λυτρωτικά στην αγκαλιά του αναζητώντας την αγάπη που τόσο στερήθηκε.
Ένας έρωτας γεννιέται μέσα από τις στάχτες. Δύο άνθρωποι που πόνεσαν πολύ στη ζωή τους, θα πορευτούν μαζί στον γκρεμό, που πολλές φορές σκέφτηκαν να περάσουν. Όμως, το παρελθόν τους το συνδέουν αόρατες κλωστές…

Το αύριο τι θα φέρει κανείς δεν ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι οι πληγές γιατρεύονται και σε κάνουν πιο δυνατό και αποφασισμένο να ζήσεις ξανά… να ζήσεις όσα η καρδιά προστάζει…


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου