Βιβλιο

Βιβλιο
ΜΕ αρέσει το βιβλίο ΑΦΟΥ!!! και η αγάπη μου αυτή με ώθησε στη δημιουργία αυτού του ιστολογίου όπου θα μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή παρουσιάζοντας σας τις απόψεις μου για τα βιβλία που με ταξιδεύουν καθώς και προτάσεις ,νέες κυκλοφορίες καθιερωμένων και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις στην πόλη μου Θεσσαλονίκη ΑΦΟΥ !!!

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

ΜΑΡΙΑ ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΑΝΤΕΛΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΔΚΟΣΕΙΣ ΕΞΗ


 ΜΑΡΙΑ ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΥ

για το "ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΑΝΤΕΛΑ"

από τις εκδόσεις ΕΞΗ.















Μυστική Δαντέλα το βιβλίο που ήρθε σαν ταινία ένα γλυκό ζεστό φθινοπωρινό βράδυ.
Πόσες θύμησες έχω από εκείνη την μέρα που άρχισα να "κεντώ" την ζωή της Ελισσώς μου.
Ταξίδεψα σε μια άλλη εποχή που οι ζωές των ανθρώπων καθορίζονταν από τα "πρέπει και τα μη".
Δημιούργησα ήρωες με αδυναμίες όπως είναι και στην πραγματική ζωή οι άνθρωποι, γιατί οι εποχές αλλάζουν οι άνθρωποι όχι και ειδικά τα συναισθήματα τους.
Συναισθήματα.... πόσα είχε η ηρωίδα μου, πόσο την πρόδωσαν όταν τα χάρισε σε ανθρώπους που δεν άξιζαν όπως ο Φίλιππος. 
Μια γυναίκα που πάλεψε με όλα και με όλους που τσάκισε τη μοίρα που την ξέχασε γιατί έτσι είναι οι μοίρες ξεχασιάρες και πολλές φορές ζηλιάρες.
Μέσα από τις σελίδες της ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΔΑΝΤΕΛΑΣ θα δείτε μια πορεία ζωής ανθρώπων και της ηρωίδας μου. Κάποιοι λειτούργησαν σαν μαριονέτες, κάποιοι σήκωσαν ανάστημα όπως η Ελισσώ , κάποιοι ήταν η επίγειοι άγγελοι που έβαλαν τρικλοποδιά στο κακό. Στο ράβε-ξήλωνε στην ζωή της Ελισσώς ένιωσα πολλές φορές μια απίστευτη δύναμη, ίσως και να μου την έδινε εκείνη για να προχωρήσω. Ήταν σαν να την έβλεπα, σαν να μου έλεγε "προχώρα όσα δεινά και να μου ρίξεις εγώ θα τα ξεπεράσω!"
Στην διαδρομή μιας εποχής που δεν ζήσαμε η πολυτάραχη ζωή της ηρωίδας μου ελπίζω να σας συνταράξει αλλά παράλληλα να ικανοποιήσει τις προσδοκίες σας.
Καλή ανάγνωση και εύχομαι η ζωή σας να είναι πάντα όμορφη και τα ταξίδια με τα βιβλία να καλύπτουν τις ανάγκες της ψυχής σας.
Μαρία Γαβριελάτου.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο και την συγγραφέα ΕΔΩ

Η οδύσσεια μιας γυναίκας που άφησε την καρδιά της να μιλήσει μέσα από τα πάθη της.

Λίγο πριν τη μικρασιατική καταστροφή, ο άρχοντας Λέανδρος Βραχνός επιστρέφει μόνιμα στον τόπο του. Στόχος του, να παντρευτεί και να κάνει απογόνους. Θύμα του η Ελισσώ, ένα κορίτσι που η ζωή την ανάγκασε να γίνει γυναίκα. Μια γυναίκα που μόνο απώλειες είχε να θρηνήσει.
Η ζωή της Ελισσώς μαζί του ήταν ένα συνεχές βασανιστήριο. Το μόνο που ήθελε ο Βραχνός ήταν να του χαρίσει έναν γιο, γι’ αυτό και οι καθημερινοί βιασμοί ήταν ο μόνιμος ακόλουθός της. Προδομένη, παραδίνεται και βαδίζει μόνη το δρόμο που της χάραξε η μοίρα. Όμως, όταν το ημερολόγιό της πέφτει στα χέρια του άντρα της, η τιμωρία της είναι χειρότερη από το θάνατο. Κλειδωμένη στο κελάρι, χωρίς φαΐ και νερό, γυμνή μέσα στο φρικτό της σκοτάδι, θα νιώσει πως ήρθε το τέλος.
Η Ελισσώ θα καταφέρει να το σκάσει εγκαταλείποντας ό,τι αγαπούσε περισσότερο. Με την ψυχή και το κορμί της λεηλατημένα, θα βρεθεί χαμένη ανάμεσα στο πλήθος των προσφύγων, που καταφτάνουν ξεριζωμένοι από τη Σμύρνη, στο λιμάνι του Πειραιά. Με καινούρια ταυτότητα, ο δρόμος της θα την οδηγήσει στα μπορντέλα, να πλένει και να καθαρίζει τα σπίτια με τα κόκκινα φανάρια. Έτσι άρχισε να υφαίνεται η μυστική δαντέλα της ζωής της…
Μοναδικός της στόχος να επιστρέψει πίσω στο νησί. Να έρθει αντιμέτωπη με τον άντρα της και τα εγκλήματα που έκανε εις βάρος της, και ήταν τόσα πολλά. Κάθε αποκάλυψη και ένας καημός. Κάθε απώλεια και πόνος.

Μια αληθινή ιστορία ανιδιοτελούς αγάπης και αυταπάρνησης μιας γυναίκας που δεν θέλησε ποτέ να φυλακίσει τα όνειρά της.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαρία Γαβριελάτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε και εργάστηκε στον τομέα της αισθητικής κοσμετολογίας. Αγαπημένη της ενασχόληση αποτελούσε ανέκαθεν η κατασκευή έργων τέχνης. Όμως πάντα τη διεκδικούσε η συγγραφή. Από τα εφηβικά της χρόνια κατέγραφε τις σκέψεις της, αλλά και τις ιστορίες που ξεπηδούσαν από τη φαντασία της.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου